Αγορά μεταχειρισμένου iPhone - Πως να κάνετε την σωστή επιλογή και τι πρέπει να προσέξετε

Αγορά μεταχειρισμένου iPhone - Πως να κάνετε την σωστή επιλογή και τι πρέπει να προσέξετε
ired.gr

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και παράλληλα να αγοράσετε ένα νεότερο μοντέλο  iPhone τότε ίσως να έχετε σκεφτεί την αγορά ενός μεταχειρισμένου. Η αγορά μεταχειρισμένου iPhone ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και υπάρχουν κάποια πράγματα στην συσκευή που πάντα θα πρέπει να ελέγχονται και ίσως να μην γνωρίζατε μέχρι τώρα. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να προσέξετε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου iPhone. 

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα smartphones που αναμένονται το 2020

# Βεβαιωθείτε ότι το iPhone δεν είναι κλεμμένο 

Για να ελέγξετε ότι η συσκευή που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε δεν είναι κλέμενη ή κλειδωμένη στο θα χρειαστείτε το IMEI (σειριακό αριθμό) της συσκευής το οποίο μπορείτε να δείτε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Σειριακός Αριθμός. Στην συνέχεια μπορείτε να αντιγράψετε τον σειριακό αριθμό στην παρακάτω σελίδα πατώντας εδώ, ώστε να διαπιστώσετε αν η συσκευή είναι κλεμμένη.

Διαβάστε επίσης: Τα iPhone 6, 6Plus και 5S αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

# Βεβαιωθείτε ότι το iPhone δεν είναι κλειδωμένο σε πάροχο

Μερικές φορές τα iPhone μπορεί να είναι κλειδωμένα στο δίκτυο του παρόχου από τον οποίο αγοράστηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα SIM σας. Για να το αποφύγετε αυτό φροντίστε να  δοκιμάσετε ότι δουλεύει η κάρτα σας πριν ολοκληρώσετε την αγορά.

# Ελέγξτε την κατάσταση της μπαταρίας 

Πολύ σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή που αγοράζετε διαθέτει μία υγιή μπαταρία. Η μπαταρία ενός ελάχιστου μεταχειρισμένου iPhone λογικά θα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, σε περίπτωση όμως που η συσκευή έχει κλείσει πάνω από χρόνο λειτουργίας καλό είναι να την ελέγξετε. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας. Το ποσοστό που βλέπετε στην μέγιστη χωρητικότητα ενδικνύει την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής. 

# Ελέγξτε την συσκευή για άλλες δυσλειτουργίες 

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ελέγξτε καλά την οθόνη, ότι λειτουργεί το Touch ID, ότι οι κάμερες είναι λειτουργικές και δεν υπάρχουν γρατζουνιες στους φακούς, ότι λειτουργεί το Wi-Fi, η θύρα φόρτισης, όλα τα κουμπιά της συσκευής, το μικρόφωνο και  τα ηχεία. Καλό είναι να μην σας ξεφύγει τίποτα γιατί αν πέσετε στα χέρια κάποιου επιτήδειου πωλητή μπορεί να βρείτε πρόβλημα σε σημεία που μπορεί να μην σας περάσουν καν από το μυαλό. 

Διαβάστε επίσης: Προλάβετε τις απίστευτες προσφορές σε μεταχειρισμένα iPhone μόνο για λίγες ημέρες!

# Ζητήστε εγγύηση

Αν αγοράζετε την συσκευή από ιδιώτη μην ξεχάσετε να ζητήσετε την απόδειξη αγοράς. Σε περίπτωση που αγοράζετε την μεταχειρισμένη συσκευή από κάποιο κατάστημα, καλό είναι να κρατήσετε την απόδειξη έτσι ώστε να είστε καλυμμένος, σε ότι πρόβλημα και να εμφανίσει η συσκευή σας για το χρονικό διάστημα που σας καλύπτει η εταιρεία. 

Τα ired έχουν φροντίσει ώστε να σας παρέχουν μία πληθώρα μεταχειρισμένων iPhone σε πολύ λογικές τιμές! Για να είστε σίγουροι και να μην πέσετε στα χέρια επιτήδειων πωλητών επισκεφθείτε άμεσα με το κατάστημα ired που σας εξυπηρετεί ή επικοινωνήστε με την εταιρεία, για αγορά της μεταχειρισμένης συσκευής που σας ενδιαφέρει από όπου και αν βρίσκεστε! 

Διαβάστε επίσης: Τα 10 καλύτερα smartphones του 2019