Το νέο κρυφό project της Apple για απευθείας σύνδεση των iPhone σε δορυφόρους

Το νέο κρυφό project της Apple για απευθείας σύνδεση των iPhone σε δορυφόρους
ired.gr

H Apple έχει δημιουργήσει μία κρυφή ομάδα η οποία εργάζεται πάνω σε ένα νέο project που αφορά την τεχνολογία που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα iPhone έτσι ώστε να συνδέονται απευθείας σε δορυφόρους, χωρίς πλέον να απαιτείται η σύνδεση σε κάποιο ασύρματο δίκτυο. Στόχος είναι μέσω της απευθείας σύνδεσης σε δορυφόρους να υπάρχει πλήρης διαθεσιμότητα δικτύου στα iPhone όπου και αν βρίσκεστε. 

Διαβάστε επίσης: Πλέον μπορούν όλοι οι χρήστες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακάλυψης κενών ασφαλείας της Apple!

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει εργολάβους και επιστήμονες οι οποίοι ειδικεύονται στους δορυφόρους και στον σχεδιασμό κεραιών και εργάζονται πάνω σε αυτή την νέα τεχνολογία ώστε να μπορούν να την παραδώσουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. O διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω στο συγκεκριμένο project δείχνοντας έτσι ότι αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της εταιρείας. 

Η Apple αποτελεί πλέον και αυτή μέρος των εταιρειών τεχνολογίας που επενδύουν σε δορυφορικά προγράμματα για διάφορους σκοπούς. Το SpaceX του Elon Musk με στόχο την παροχή internet σε όλα τα μέρη της γής όπως και η Amazon έχει τον ίδιο στόχο με το φιλόδοξο Project Kuiper το οποίο δεν έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση για αποστολή δορυφόρων στο διάστημα. 

Διαβάστε επίσης: H Apple βραβεύτηκε για την τεχνολογία ενσωματωμένου δακτυλικού αποτυπώματος στην επιφάνεια της οθόνης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρηματικά η Apple πέρα από τα προϊόντα της (iPhone, iPad, Mac)  για τα οποία είναι ήδη γνωστή έχει επενδύσει και σε διάφορους άλλους τομείς που πιστεύει ότι θα υπάρχει εξέλιξη και κέρδος. Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε αρκετά νέα ενδιαφέροντα project όπως αυτό με τα δίκτυα 5G, το δορυφορικό πρόγραμμα και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. 

Διαβάστε επίσης: iPhone 12| Όλα όσα ετοιμάζει η Apple για τις νέες της συσκευές