Πλέον μπορούν όλοι οι χρήστες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακάλυψης κενών ασφαλείας της Apple!

Πλέον μπορούν όλοι οι χρήστες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακάλυψης κενών ασφαλείας της Apple!
ired.gr

Όπως είχε υποσχεθεί η Apple τον Αύγουστο, έδωσε πλέον πρόσβαση σε όλους όσους μπορούν να ανακαλύψουν κενό ασφαλείας στο λογισμικό της. 

Προηγουμένως το πρόγραμμα αυτό ήταν διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένους χρήστες, κάτι για το οποίο η εταιρεία δέχτηκε μεγάλη κριτική και όσοι δεν δέχτηκαν πρόσκληση διέρευσαν κενά ασφαλείας σε τρίτες εταιρείες οι οποίες μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν, ώστε να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση στις συσκευές της Apple.

Διαβάστε επίσης: Η Apple προσφέρει αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο σε όποιον ανακαλύψει κενό ασφαλείας στο λογισμικό της!

 Παλαιότερα η Apple αποφάσισε να αυξήσει το ποσό της αμοιβής από τα 200.000 δολάρια στο 1 εκατομμύριο,  έπειτα από παράπονα όσων συμμετείχαν οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι τους συμφέρει πιο πολύ να πουλήσουν τα κενά ασφαλείας που ανακάλυψαν στην μαύρη αγορά για περισσότερα χρήματα. 

Η Apple δημοσίευσε έναν πίνακα στον οποίο παρουσιάζει τις πληρωμές οι οποίες ποικίλουν από τις 100 χιλιάδες δολάρια, μέχρι και το 1.5 εκατομμύριο. Η Apple θα διαθέσει το αντίστοιχο ποσό επίσης σε φιλανθρωπίες. 

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε ο τρόπος προσπέλασης του Face ID

Σχετικά με το πρόγραμμα η  εταιρεία αναφέρει “Στόχος του προγράμματος Apple Security Bounty, είναι να προστατέψει τους πελάτες, ανακαλύπτοντας κενά ασφαλείας και άλλες τεχνικές παραβίασης του λογισμικού. Αναφορές σφαλμάτων οι οποίες παρουσιάζουν ελλιπείς πληροφορίες αν καταφέρουν και γίνουν δεκτές θα λαμβάνουν μειωμένη πληρωμή”.

Διαβάστε επίσης: H Apple βραβεύτηκε για την τεχνολογία ενσωματωμένου δακτυλικού αποτυπώματος στην επιφάνεια της οθόνης