H Apple βραβεύτηκε για την τεχνολογία ενσωματωμένου δακτυλικού αποτυπώματος στην επιφάνεια της οθόνης

H Apple βραβεύτηκε για την τεχνολογία ενσωματωμένου δακτυλικού αποτυπώματος στην επιφάνεια της οθόνης
ired.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα σχετικά με τα επόμενα μοντέλα iPhone είναι αν η Apple θα ενσωματώσει ξανά το Touch ID ή αν τα iPhone θα συνεχίσουν να διαθέτουν μόνο  Face ID. 

Διαβάστε επίσης: Πέντε νέα μοντέλα iPhone το 2020 και χωρίς θύρα Lightning το 2021

Η Apple συνεχίζει να εργάζεται πάνω και στις δύο τεχνολογίες και βραβεύτηκε για την πατέντα που έχει αναπτύξει για τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένο πάνω στην οθόνη, τον όποιο χρησιμοποίησε και στο πρόσφατο MacBook Pro 16 ιντσών. Η πατέντα αφορά έναν τρόπο οπτικής αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Αντίθετα, τα ήδη υπάρχοντα iPhone που διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος χρησιμοποιούν τεχνολογία capacitive touch, τον ίδιο σένσορα δηλαδή που χρησιμοποιεί η εταιρεία και στα  MacBook Pro 13 και 15 ιντσών και MacBook Air. 

Διαβάστε επίσης:  Σύγκριση MacBook Pro 15 ιντσών VS MacBook Pro 16 ιντσών| Αξίζει η αναβάθμιση;

Η δημοσίευση της Apple αναφέρει πως στο νέο MacBook Pro 16 ιντσών, η εταιρεία προτίμησε να χρησιμοποιήσει οπτικό αισθητήρα. Παρόλο που το εξάρτημα είναι συνδεδεμένο με τον ίδιο τρόπο που ήταν και στα παλαιότερα μοντέλα οι capacitive αισθητήρες, οι οπτικοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως αισθητήρες κάτω από την επιφάνεια της οθόνης. 

Στα σχεδιαγράμματα που βλέπουμε παρακάτω δείχνουν με ποιον τρόπο προτείνει η εταιρεία ότι μπορεί να ενσωματωθεί στις ηλεκτρονικές συσκευές. 

Αυτό που απασχολεί περισσότερο τους πελάτες της εταιρείας είναι αν τελικα η επόμενη γενιά iPhone θα διαθέτει και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου, κάτι που μπορεί να φαίνεται ιδανικό για τους χρήστες, όμως με βάση την προσέγγιση της εταιρείας οι χρήστες δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που θέλουν μέχρι να τους το δώσεις. 

Σίγουρα πάντως ένας αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη είναι μία από τις σημαντικότερες προσθήκες που θα πρέπει να γίνει στα μοντέλα του 2020 και αφού η εταιρεία ήδη διαθέτει την τεχνολογία στα χέρια της ίσως να έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να την χρησιμοποιήσει. 

Διαβάστε επίσης: Τα επόμενης γενιάς iPhone θα έχουν μικρότερο notch και θα υποστηρίζουν τεχνολογία 5G