iPhone 11 Pro Vs Huawei P30 Pro| Ποιο είναι το καλύτερο;

iPhone 11 Pro Vs Huawei P30 Pro| Ποιο είναι το καλύτερο;
ired.gr

Τα τελευταία χρόνια η κινέζικη εταιρεία Huawei έχει παρουσιάσει πολλές νέες εντυπωσιακές και κομψές συσκευές με εκπληκτικές κάμερες. Το Huawei P30 Pro είναι η πιο πρόσφατη και εντυπωσιακή ναυαρχίδα της και εκτός από το φανταστικό design διαθέτει και εκπληκτική τετραπλή κάμερα με δυνατότητα έως και 10x υβριδικό ζουμ. Ο σχεδιασμός του iPhone 11 Pro εξακολουθεί να είναι αρκετά minimal και απλός όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής από τις συσκευές της Apple, ωστόσο εντύπωση προκαλεί η μεγάλη αλλαγή στον σχεδιασμό της κάμερας και στο τετραγωνισμένο τεράστιο πλαίσιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Το iPhone 11 Pro διαθέτει αρκετα πιο εξελιγμένο και  πιο βελτιωμένο σύστημα καμερών σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της Apple.

Διαβάστε επίσης: Σύγκριση MacBook Pro 15 ιντσών VS MacBook Pro 16 ιντσών| Αξίζει η αναβάθμιση; 

Και τα δύο μοντέλα είναι αναμφισβήτητα είναι εντυπωσιακά και με πανίσχυρα χαρακτηριστικά! Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μία σύγκριση μεταξύ τους.

#Σχεδιασμός

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του iPhone 11 Pro δεν έχει αλλάξει αρκετά από το προηγούμενο μοντέλο iPhone XS. Η μπροστινή πλευρά είναι ίδια με το ίδιο notch, όμως στο πίσω μέρος το πλαίσιο της μπροστινής κάμερας έγινε αρκετα πιο μεγάλο και το υλικό κατασκευής του πλαισίου αντί για μεταλλικό περιμετρικά είναι πλέον γυάλινο. Η OLED οθόνη Super Retina XDR διαθέτει υποστήριξη True Tone και Wide Color, με ανάλυση 2436 x 1125 προσφέροντας μία εκπληκτική εμπειρία χρήσης και σε συνδυασμό με τον μίνιμαλ σχεδιασμό της συσκευής να προσφέρει μία μοναδική premium αίσθηση.

Χωρίς αμφιβολία εξωτερικά το Huawei P30 Pro προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση καθώς δεν διαθέτει τα συνηθισμένα πλαίσια περιμετρικά της οθόνης, όπως το iPhone 11 Pro. To notch του είναι αρκετά μικρότερο και τα εναλλασσόμενα χρώματα στο πίσω μέρος της συσκευής την κάνουν να ξεχωρίζει. Σε θέμα ποιότητας όμως η Huawei παρόλο που σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής προτίμησε τα καλύτερα η οθόνη του Huawei P30 Pro είναι FHD+ OLED με ανάλυση 2340 x 1080.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy s11| Όλα όσα γνωρίζουμε! Χαρακτηριστικά - Τιμολόγηση - Χρώματα

Η οθόνη της Apple διαθέτει μεγαλύτερη ανάλυση επωφελείται όμως και από το μικρότερο μέγεθος της οθόνης προσφέροντας καλύτερη ποιότητα εικόνας, σε αντίθεση με της Huawei οποία είναι μεγαλύτερου μεγέθους και με μικρότερη ανάλυση. 

#Μέγεθος

Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά στο μέγεθος των δύο συσκευών το iPhone διαθέτει 5,8 ιντσών οθόνη ενώ το Huawei διαθέτει αρκετά μεγαλύτερη οθόνη 6,4 ιντσών. Ωστόσο σε περίπτωση που σας βολεύει η μεγαλύτερη οθόνη μπορείτε να προτιμήσετε το 6,5 ιντσών iPhone 11 Pro Max. 

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Κρυφά χαρακτηριστικά

#Κάμερα 

Όσων αφορά την κάμερα και οι δύο συσκευές διαθέτουν διπλό σύστημα καμερών, το P30 Pro έρχεται με κύρια κάμερα 40 megapixel, 20 megapixel υπερευρυγώνιο φακό  και φακό super zoom στα 8 megapixel. Το iPhone 11 Pro διαθέτει έναν υπερευρυγώνιο φακό 12 megapixel, έναν τηλεφακό 12 megapixel με την δυνατότητα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας και έναν ευρυγώνιο φακό 12 megapixel. 

Απόδοση

Το iPhone 11 Pro έρχεται σε συνδυασμό με τον Α13 Fusion ο οποίος προσφέρει κατα 20% πιο βελτιωμένη απόδοση.  Το P30 Pro διαθέτει τον Kirin 980 ο οποίος είναι λίγο παλαιότερος και σε απόδοση δεν φτάνει ούτε τον Α12 που διέθεταν τα περσινά iPhone. 

Παρόλα αυτά το P30 Pro είναι εξαιρετικά γρήγορο για καθημερινή χρήση, όπως και το iPhone 11 Pro.  

HDR

Πορτρέτο

Διαβάστε επίσης: Πως να κάνετε λήψη Slofie στο iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max

Ευρυγώνια λήψη

Νυχτερινή λήψη

Όπως βλέπουμε από την σύγκριση και τα δύο κινητά είναι πολύ δυνατά το κάθε ένα με τα δικά του πλεονεκτήματα! Οπότε σύμφωνα με τις αναγκες σας και τις προτιμήσεις σας μπορείτε να επιλέξετε πιο προτιμάτε. 

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα για την λειτουργία νυχτερινής λήψης των iPhone 11, 11 Pro & 11 Pro Max