Τα 5G iPhone θα έχουν ακόμα πιο premium σχεδιασμό χωρίς να αυξηθεί η τιμή τους

Τα 5G iPhone θα έχουν ακόμα πιο premium σχεδιασμό χωρίς να αυξηθεί η τιμή τους
ired.gr

Φημολογείται πως η Apple θα κυκλοφορήσει 4 νέα μοντέλα iPhone 5G το φθινόπωρο του 2020 και ενώ η δυνατότητα συνδεσιμότητας 5G αυξάνει το κόστος των συσκευών περίπου στα 30 με 100 ευρώ περισσότερο εξαρτώντας από το μοντέλο, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι η Apple δεν θα ανεβάσει ιδιαίτερα τις τιμές των νέων iPhone σε σχέση με τα iPhone 11 και  iPhone 11 Pro. 

Διαβάστε επίσης: Τα νέα iPhone θα εχουν under-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια της οθόνης

Σε νέα έρευνα του ο Kuo υποστηρίζει πως η Apple αντι να στοχεύει στην αντιστάθμιση του κόστους μειώνοντας τα έξοδα των προμηθευτών της, πιθανώς επανασχεδιάζοντας το μεταλλικό πλαίσιο των νέων συσκευών. Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία θα κάνει περικοπές στα έξοδα έρευνας, σχεδιασμού και ανάπτυξης και θα κρατήσει κλειστούς κύκλους αποφεύγοντας τις συνεργασίες της με τρίτες εταιρείες. Ενώ αυτές οι έρευνες για την ανάπτυξη των νέων iPhone έχουν βοηθήσει αρκετά τους προμηθευτές να κρατηθούν κατά τις περιόδους τις οποίες οι πωλήσεις των iPhone πέφτουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ο Kuo πιστεύει ότι αυτό δεν θα είναι τόσο απαραίτητο από το 2020 και μετά, αφού η Apple αναμένεται να κυκλοφορεί νέα μοντέλα iPhone ανά εξάμηνο. Τα φθηνότερα μοντέλα δηλαδή iPhone SE θα κυκλοφορούν την άνοιξη και τα high end μοντέλα το φθινόπωρο. 

Διαβάστε επίσης: Πέντε νέα μοντέλα iPhone το 2020 και χωρίς θύρα Lightning το 2021

Ο Kuo προηγουμένως υποστήριζε ότι τα νέα 5G iPhone θα διαθέτουν διαφορετικά μεταλλικά bezel που θα μοιάζουν αρκετά με αυτά του iPhone 4, με πιο επίπεδες γωνίες. Σε τελευταίες του δημοσιεύσεις ανέφερε πως τόσο το σασί όσο και τα περιμετρικά σημεία των 5G iPhone θα έχουν αρκετά υψηλότερο κόστος κατασκευής, πιθανόν επειδή η εταιρεία θέλει η νέα της συσκευή να έχει ακόμη πιο premium αίσθηση. 

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η μεγάλη ανανέωση που σχεδιάζει η Apple για τα iPad Pro 12.9 και MacBook Pro 16 που θα κυκλοφορήσει το 2020