Νέοι κανόνες ασφαλείας για το Instagram! Απαγορεύεται η εγγραφή χρηστών κάτω των 13 ετών!

Νέοι κανόνες ασφαλείας για το Instagram! Απαγορεύεται η εγγραφή χρηστών κάτω των 13 ετών!
ired.gr

To instagram εδώ και πολλά χρόνια κάνει τα στραβά μάτια όσων αφορά τις ηλικίες των χρηστών του. Μετά από 9 χρόνια η εταιρεία αποφάσισε να αναλάβει ευθύνες και να προστατέψει τα μικρότερα παιδιά από τους κινδύνους των social media. 

To Instagram ζητάει πλέον από τους νέους χρήστες να εισάγουν την ημερομηνία γέννησης τους, έτσι ώστε να αποτρέπει την εγγραφή στους χρήστες κάτω των 13 ετών. Παρόλα αυτά από τους ήδη υπάρχοντες χρήστες δεν θα ζητηθεί να δηλώσουν την ηλικία τους, όποτε η εταιρεία επιλέγει να κάνει τα στραβά μάτια στα ανήλικα παιδιά που υπάρχουν ήδη ανάμεσα στους 1 δισεκατομμύριο χρήστες της εφαρμογής. 

Διαβάστε επίσης: Facebook Dating: Η νέα λειτουργία του Facebook

Το Instagram αργότερα θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα δεδομένα των ηλικιών έτσι ώστε να προσφέρει βοήθεια και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες ελέγχου των ρυθμίσεων απορρήτου και ασφάλειας που ίσως να μην γνωρίζουν. Προσθέτει επίσης την επιλογή του αν θέλετε να επιτρέψετε να σας στέλνουν μηνύματα άτομα που σας ακολουθούν, να σας προσθέτουν σε ομάδες ή να σχολιάζουν στις ιστορίες σας. 

Το Instagram είχε μείνει αρκετά πίσω σε ότι αφορά την προστασία των ανήλικων χρηστών  και επέλεξε τόσο καιρο να αγνοήσει τις ηλικίες των χρηστών του έτσι ώστε να αποφύγει το πρόστιμο των 40,000$ για την κάθε φορά που γίνεται παράβαση του νόμου περί της συλλογής προσωπικών πληροφοριών από παιδιά ηλικίας κάτω των 13. Όπως αναφέρει η εταιρεία, ζητώντας αυτές τις πληροφορίες η εταιρεία επιθυμεί να αποτρέψει την εγγραφή ανήλικων χρηστών και να προσφέρει στους χρήστες της ηλικιακά πιο κατάλληλο περιεχόμενο. 

Διαβάστε επίσης: To Facebook κυκλοφόρησε επιτέλους με νέα εμφάνιση και Dark Mode!

Άλλες διάσημες εφαρμογές όπως είναι το Facebook, το Snapchat και το TikTok ήδη απαιτούν από όλους τους χρήστες να εισάγουν την ημερομηνία γέννησης τους από την στιγμή που κάνουν εγγραφή. Μετά την ποινή των 5.7 δισεκατομμυρίων από την ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου για την παραβίαση της προστασίας της ιδιωτικότητας των ανήλικων χρηστών του, το  TikTok έχει δημιουργήσει ολόκληρη ξεχωριστή κατηγορία στην εφαρμογή του στην οποία τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν βίντεο, όμως δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια.  

Όσον αφορά το γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να λάβει τα μέτρα του το Instagram, ο υπεύθυνος τύπου της εταιρείας δήλωσε “Δεν απαιτήσαμε πότε από τους χρήστες να δηλώνουν την ηλικία τους γιατί αυτό που προσδοκούσαμε από το Instagram ήταν να είναι ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τον εαυτο τους ελεύθερα ανεξαρτήτως ταυτοτητας.”

Ο έλεγχος ηλικίας είναι ένα καλό πρώτο βήμα για το Instagram, όμως θα πρέπει να πάρει περισσότερα μέτρα ώστε να ταυτοποιεί ότι τα στοιχεία που εισάγουν οι χρήστες είναι αληθινά.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο του Netflix όσοι μοιράζονται κωδικούς με συγγενείς και φίλους!