Πέντε νέα μοντέλα iPhone το 2020 και χωρίς θύρα Lightning το 2021

Πέντε νέα μοντέλα iPhone το 2020 και χωρίς θύρα Lightning το 2021
ired.gr

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση του αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πέντε νέα μοντέλα iPhone μέσα στο 2020 και ένα νέο μοντέλο iPhone χωρίς θύρα Lightning  το 2021. Στην παρακάτω εικόνα ο Kuo παρουσιάζει όλες του τις προβλέψεις. 

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα leaks για τα iPhone της επόμενης γενιάς ξεκίνησαν!  

#2020 Νέα iPhone με OLED οθόνες & 5G 

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του ο Kuo τόνισε τις προσδοκίες του και έκανε αναφορά στο 4.7 ιντσών “iPhone SE 2” και στην συνέχεια σε τρία νέα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος της χρονιάς.  Προβλέπει επίσης πως και τα τρία τελευταία μοντέλα θα διαθέτουν τον Qualcomm X55 ο οποίος έχει την δυνατότητα υποστήριξης 5G δικτύων. Αναφέρθηκε επίσης στην πιθανότητα του να ενεργοποιήσει την δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G για τις χώρες που δεν το υποστηρίζουν ακόμα, έτσι ώστε να κυκλοφορεί και σε χαμηλότερη τιμή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο αυτό σημαίνει ότι το iPhone με υποστήριξη σύνδεσης σε δίκτυα 5G μέσω mmWave θα κυκλοφορήσουν σε πέντε χώρες, στις οποίες περιλαμβάνεται η Αμερική, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Τα μεγέθη των νέων συσκευών ποικίλουν, ξεκινώντας από το 4.7 ιντσών iPhone SE 2 που δεν θα διαθέτει υποστήριξη δικτύων 5G και προς το τέλος της χρονιάς θα κυκλοφορήσουν άλλα τρία μοντέλα με OLED οθόνες και υποστήριξη 5G, τα οποία πιθανόν θα είναι τα iPhone 12 5.4 ιντσών και το iPhone 12 6.1 ιντσών με διπλή πίσω κάμερα και τα iPhone 12 Pro 6.1 ιντσών και iPhone 12 Pro Max 6.7 ιντσών με τριπλή πίσω κάμερα.    

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η μεγάλη ανανέωση που σχεδιάζει η Apple για τα iPad Pro 12.9 και MacBook Pro 16 που θα κυκλοφορήσει το 2020  

#2021 iPhone χωρίς θύρα φόρτισης 

Για το 2021 ο Kuo προβλέπει να ακολουθήσει και τρίτο μοντέλο iPhone SE 2 καθώς και ένα ακόμα μοντέλο iPhone το οποίο δεν θα διαθέτει θύρα Lighting κάτι που θα προσφέρει στους χρήστες την απόλυτη ασύρματη εμπειρία. Η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τις θύρες αρχικά από τα ακριβότερα της μοντέλα πάρα να το αφαιρέσει από όλα τα iPhone ολοκληρωτικά. Όσων αφορά την νέα έκδοση του SE 2 το 2021 ο Kuo πιο συγκεκριμένα αναφέρεται σε ένα SE 2 Plus το οποίο δεν θα έχει καθόλου πλαίσια γύρω από την οθόνη και το μέγεθος του θα είναι ή 5.5 ίντσες ή 6.1. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο προκαλεί ότι ούτε το SE 2 Plus θα διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου και το touch ID θα μεταφερθεί στο power button. 

Στο θέμα τον τιμών ο Kuo δεν μπορεί ακόμα να κάνει ξεκάθαρες υποθέσεις για τα συγκεκριμένα μοντέλα, όμως η Apple στοχεύει με την κυκλοφορία των φθηνότερων μοντέλων iPhone SE να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και στις midrange συσκευές.     

Διαβάστε επίσης: Τα νέα iPhone θα εχουν under-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια της οθόνης