Qualcomm: Προτεραιότητα μας είναι να κυκλοφορήσει το 5G iPhone το συντομότερο δυνατόν

Qualcomm: Προτεραιότητα μας είναι να κυκλοφορήσει το 5G iPhone το συντομότερο δυνατόν
ired.gr

Ο πρόεδρος της Qualcomm Christiano Amon, δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής Snapdragon Tech Summit “H Apple και η Qualcomm εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου 5G iPhone” το πρώτο μεγάλο project που αναλαμβάνουν οι δύο εταιρείες μετα την ανανέωση της συνεργασίας τους που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα leaks για τα iPhone της επόμενης γενιάς ξεκίνησαν!

Το PCMag αναφέρει πως ο Christiano Amon δεδομένης της ανάγκης να κυκλοφορήσει το smartphone την κατάλληλη στιγμή έκανε περισσότερους σχολιασμούς λέγοντας πως η μακροχρόνια συμφωνία των δύο εταιρειών προβλέπει να γίνει το συντομότερο ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην κυκλοφορία ενός iPhone που θα υποστηρίζει συνδεσιμότητα 5G. 

Για να γίνει αυτό, η Apple θα χρησιμοποιήσει τα RF της Qualcomm. Τα RF περιλαμβάνουν εξαρτήματα όπως είναι η κεραία και ο δέκτης και είναι σημαντικά για την ενίσχυση σήματος διαφόρων δικτύων. 

Η Apple παράλληλα με τα εξαρτήματα της Qualcomm θα χρησιμοποιήσει και δική της τεχνολογία, κάτι που έχει ξανακάνει στο παρελθόν και πολύ λογικό να γίνει και τώρα αφού νωρίτερα φέτος επένδυσε στην αγορά του τμήματος κατασκευής mobile modem της Intel και πλέον η Apple εργάζεται για την κατασκευή δικών της modem chip. 

Διαβάστε επίσης: iPhone 12| Όλα όσα ετοιμάζει η Apple για τις νέες της συσκευές

Σύμφωνα με τις φήμες όλα τα iPhone που θα κυκλοφορήσουν από το 2020 και μετά θα υποστηρίζουν συνδεσιμότητα 5G. Οι πιο high end συσκευές της εταιρείας ενδέχεται να έχουν το πλεονέκτημα της υποστήριξης mmWave καθώς και sub-6Hz 5G, ενώ οι φθηνότερες συσκευές της εταιρείας θα περιοριστούν σε δίκτυα sub-6GHz. To mmWave αποτελεί αυτή την στιγμή την γρηγορότερη τεχνολογία 5G που υπάρχει, δεδομένης όμως της περιορισμένης εμβέλειας της είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένα σημεία μεγάλων πόλεων. Το Sub-6GHz είναι πιο αργό από το mmWave, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες περιοχές και θα προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες από τα δίκτυα 4G. 

 

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η μεγάλη ανανέωση που σχεδιάζει η Apple για τα iPad Pro 12.9 και MacBook Pro 16 που θα κυκλοφορήσει το 2020