Τα νέα iPhone θα εχουν under-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια της οθόνης

Τα νέα iPhone θα εχουν under-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια της οθόνης
ired.gr

Πολλά είναι τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως η Apple σχεδιάζει την επαναφορά του Touch ID στα iPhone! Οι φήμες εδώ και αρκετό καιρό θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει in-display Touch ID για να ενσωματώσει στις νέες της συσκευές και πολλά είναι τα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Εκπρόσωπος της Apple συναντήθηκε με την Ταιβανέζικη εταιρεία Qualcomm η οποία εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται και έχει αναπτύξει την τεχνολογία αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων που λειτουργούν κάτω από την οθόνη, για να συζητήσουν σχετικά με την κατασκευή ενός iPhone το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο χρόνο και θα διαθέτει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη.

Διαβάστε επίσης: iPhone 12| Όλα όσα ετοιμάζει η Apple για τις νέες της συσκευές

Πηγές αναφέρουν πως η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος της Qualcomm τουλάχιστον σε ένα από τα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2021. Αυτές οι αναφορές συμπίπτουν επίσης με τις προβλέψεις του αναλυτή Ming-Chi Kuo και άλλων οι οποίοι αναμένουν την κυκλοφορία ενός iPhone μεταξύ του 2020 και 2021 το οποίο θα διαθέτει και αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη.

Διαβάστε επίσης: Η Apple σχεδιάζει να φέρει in-display Touch ID σε iPhone και Apple Watch

Υπάρχουν ήδη δύο διαφορετικά είδη αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, συμπεριλαμβανομένου του οπτικού και των υπερήχων. Η τεχνολογία οπτικής αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος εξαρτάται από τον φωτισμό της οθόνης της συσκευής η οποία δημιουργεί μία 2D εικόνα δακτυλικού αποτυπώματος. Η τεχνολογία ανάλυσης δακτυλικού αποτυπώματος μέσω υπερήχων χρησιμοποιεί τον ήχο υψηλής συχνότητας για να δημιουργήσει μία  3D εικόνα του δακτυλικού αποτυπώματος.

Η Qualcomm ήδη προμηθεύει με υπέρηχους αισθητήρες την Samsung για το Galaxy S10 και το Galaxy Note 10, τα iPhone όμως μέχρι την κυκλοφορία τους το 2020 πιθανόν να διαθέτουν ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης:Όλα τα νέα για το iPhone SE 2 - Χαρακτηριστικά - Τιμολόγηση - Χρώματα

Στο Mobile World Congress conference που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Barcelona, o διευθυντής της Qualcomm Gordan Thomas, αποκάλυψε πως η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ακόμα πιο εξελιγμένους under-display αισθητήρες από αυτούς που χρησιμοποιούνται τώρα στις πιο πρόσφατες συσκευές της Samsung. Τελικός στόχος της Qualcomm είναι η δημιουργία αισθητήρων που θα καλύπτουν σχεδόν όλη την επιφάνεια της οθόνης. Συμπτωματικά και οι φήμες που θέλουν under-display αισθητήρα στα επόμενα iPhone αναφέρουν πως θα καλύπτεται όλη η επιφάνεια της οθόνης τους.

Συνοψίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν απόδειξη ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το 2020 τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone που θα διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου αλλα και under-display αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια της οθόνης. 

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η μεγάλη ανανέωση που σχεδιάζει η Apple για τα iPad Pro 12.9 και MacBook Pro 16 που θα κυκλοφορήσει το 2020