Αυτή είναι η μεγάλη ανανέωση που σχεδιάζει η Apple για τα iPad Pro 12.9 και MacBook Pro 16 που θα κυκλοφορήσει το 2020

Αυτή είναι η μεγάλη ανανέωση που σχεδιάζει η Apple για τα iPad Pro 12.9 και MacBook Pro 16  που θα κυκλοφορήσει το 2020
ired.gr

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τέσσερα με έξι προιοντα με mini-LED οθόνες εντός τον επόμενων δύο χρόνων, συμπεριλαμβανομένου του 12.9 ιντσών iPad Pro με τον A14X που σύμφωνα με τον έμπιστο αναλύτη της Apple Ming-Chi Kuo θα κυκλοφορήσει κάπου στην μέση του 2020.

Σε έρευνα της TF International Securities, o Kuo αναφέρει πως οι mini-LED οθόνες θα βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητα και την ποιότητα των προϊόντων. Κατασκευαστές των οθονών θα είναι η LG και η GIS ξεκινόντας την μαζική παραγωγή εντός του 2020. 

Διαβάστε επίσης: Τα νέα σχέδια της Apple να αντικαταστήσει τις οθόνες OLED με mini-LED

Ο Kuo προηγουμένως είχε αναφέρει πως ο σχεδιασμός των προϊόντων στα οποία θα τοποθετηθούν οι Mini-LED οθόνες θα αλλάξει και θα είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα. Ενώ ταυτόχρονα θα κατέχουν και όλα τα οφέλη των OLED οθονών που χρησιμοποιούνται στα πιο πρόσφατα iPhone, δηλαδή την μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, την υψηλή απόδοση, την υψηλή αντίθεση, την δυναμικότητα και την ποιότητα μαύρου. O Kuo είχε επίσης αναφέρει πως τα iPad και τα MacBook στα οποία θα τοποθετηθούν οι mini-LED οθόνες θα περιλαμβάνουν περίπου 10,000 LED σε σύγκριση με τα 576 που διαθέτει η ερχόμενη Pro XDR οθόνη της Apple. 

Διαβάστε επίσης: Η LG θα είναι ο προμηθευτής οθονών LCD για το iPhone SE 2

Όσων αφορά το νέο iPad Pro εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020 και εξωτερικά θα είναι αρκετά όμοιο με τα iPhone 11 Pro. Θα διαθέτει τριπλή πίσω κάμερα 12MP με υπερευρυγώνιο, ευρυγώνιο και τηλεφακό και μία μπροστινή με ανάλυση 7MP. Θα περιλαμβάνει επίσης τετραπλά ηχεία και δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο σε 4Κ. 

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα διαθέτει τον επεξεργαστή Α13Χ που πιθανόν θα συνοδεύεται από τον M12, για να βοηθάει στις πιο απαιτητικές διεργασίες. Είναι επίσης πολύ πιθανόν να υποστηρίζει και συνδεσιμότητα σε δίκτυα 5G όπως και τα επόμενα iPhone της εταιρείας, αφού σύμφωνα με τις κινήσεις και τις επενδύσεις που έχει κάνει πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε και να είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα την συμπεριλάβει στα επόμενα προϊόντα της. 

Διαβάστε επίσης: iPhone 12| Όλα όσα ετοιμάζει η Apple για τις νέες της συσκευές

 Μετά το iPad Pro σειρά έχει το ανανεωμένο MacBook Pro 16 ιντσών το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 και θα  διαθέτει επίσης mini-LED τεχνολογία. Πηγές αναφέρουν πως προμηθευτής των mini-LED οθονών του MacBook Pro αναμένεται να είναι η Zhen Ding Teck με έδρα το Ταϊβάν. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple συνεργάζεται με την Valve για την δημιουργία Headset επαυξημένης πραγματικότητας