H Apple αποκάλυψε τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του 2019

H Apple αποκάλυψε τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του 2019
ired.gr

Όπως αναμενόταν η Apple πραγματοποίησε στις 2 Δεκεμβρίου την τελευταία εκδήλωση του 2019 η οποία είχε ως επίκεντρο τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του 2019. Ενώ η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως “special event” δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση σχετικά με προϊόντα της εταιρείας ή ενημερώσεις λογισμικού. Δεν υπήρξε κάπου ζωντανή μετάδοση και οι παρευρισκόμενοι δεν μοιράστηκαν καμία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρα από μία η οποία ανέβηκε και αφαιρέθηκε αμέσως, στην οποία φαινόταν ο φάκελος που ανακοινώνονταν οι νικητές με το λογότυπο του App Store.

Όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα η εκδήλωση σχεδιάστηκε ώστε να γιορτάσει και να τιμήσει τις καλύτερες εφαρμογές του 2019. Η Apple έκανε όντως αυτό και αντί να διαφημίσει και να δώσει έμφαση στις νέες streaming  υπηρεσίες της, τίμησε τις κορυφαίες εφαρμογές του App Store τις βράβευσε και έδωσε έμφαση στις ιστορίες έμπνευσης που κρύβονται πίσω από αυτές. 

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία εκδήλωση της Apple για το 2019 ανακοινώθηκε!

Οι καλύτερες εφαρμογές του 2019

Τον τίτλο καλύτερης εφαρμογής iPhone της χρονιάς κέρδισε η Lux Optics με την “Spectre Camera”, μία εφαρμογή φωτογραφιών η οποία χρησιμοποιεί την δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για την λήψη φωτογραφιών υψηλής έκθεσης. Η εφαρμογή κοστίζει 3,49 ευρώ στο App Store και διαθέτει εργαλεία επεξεργασίας τα οποία σας δίνουν την δυνατότητα να εξαφανίσετε πλήθη κόσμου από την φωτογραφία σας, να επεξεργάζεστε τον φωτισμό κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις νυχτερινές λήψεις και πολλά άλλα! 

Διαβάστε επίσης: Το Snapchat 3D Selfie έφτασε αποκλειστικά για iPhone!

Τον τίτλο κορυφαίας εφαρμογής iPad κέρδισε η Moleskin με την δωρεάν εφαρμογή Flow. To Flow είναι ένα κομψό ηλεκτρονικό σημειωματάριο το οποίο διαθέτει αρκετά εργαλεία όπως μολύβια, μαρκαδόρους χρώματα και άλλα τα οποία προσφέρουν στον χρήστη ρεαλιστική αίσθηση σαν να χρησιμοποιεί κανονικό σημειωματάριο. 

Διαβάστε επίσης: Η Adobe κυκλοφόρησε το Photoshop για iPad!

Με τον τίτλο καλύτερης εφαρμογής Mac του 2019 βραβεύτηκε η εταιρεία Serif Labs για το Affinity Publisher το οποίο κοστίζει 38,99 ευρώ στο App Store και σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την μεγάλη γκάμα εργαλείων που διαθέτει ώστε να συνδυάσετε εικόνες γραφικά και να φτιάξετε σχεδιαγράμματα ώστε να δημιουργήσετε επαγγελματικό υλικό το οποίο μπορεί να δημοσιευτεί σε περιοδικά, βιβλία, καταλόγους, αφίσες και πολλά άλλα. 

Καλύτερη εφαρμογή του Apple TV για το 2019 είναι η “The Explorers” η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να δίνει την δυνατότητα στους επιστήμονες και στους καλλιτέχνες λάτρεις της εξερεύνησης α δημιουργούν την προσωπική τους συλλογή του φυσικού κόσμου χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό υλικό φωτογραφιών και βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Review Apple TV+| Ο νέος ανταγωνιστής του Netflix έφτασε!

Η Apple ονόμασε την τάση της χρονιάς “Storytelling Simplified” και σε αυτή την κατηγορία βράβευσε εφαρμογές οι οποίες δίνουν στους χρήστες την δυνατότητα να εκφράσουν τον εαυτό τους! Οι καλύτερες εφαρμογές αυτής της κατηγορίας είναι: 

  • Anchor
  • Canva: Stories & Video Maker
  • Unfold
  • Steller
  • Spark Camera
  • Over
  • Wattpad

Τα καλύτερα παιχνίδια του 2019

Τον τίτλο καλύτερου παιχνιδιού στο App Store για iPhone κέρδισε το “Sky: Children of the Light” της εταιρείας thatgamecompany. Ως καλύτερο παιχνίδι για iPad βραβεύτηκε το “Hyper Light Drifter” της Abylight S.L., για Mac το “GRIS” των Devolver και Nomada Studio και το βραβείο καλύτερου παιχνιδιού για Apple TV κέρδισε το “Wonder Boy: The Dragon’s Trap” της εταιρείας DotEmu. 

Η Apple ονόμασε την τάση των παιχνιδιών του 2019 “Blockbusters Reimagined” αφού την φετινή χρονιά οι gaming developers έφεραν στο iOS ένα κύμα κλασικών αλλά ανανεωμένων παιχνιδιών που έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου! Τα παιχνίδια που τιμήθηκαν σε αυτή την κατηγορία είναι τα:

  • “Mario Kart Tour” και “Dr. Mario World” της Nitendo
  • “Minecraft Earth” της  Mojang
  • “Pokemon Masters” της DeNA Co
  • “Assasin’s Creed Rebelion” της Ubisoft
  • “Gears POP!” της Microsoft Corporation
  • “The Elder Scrolls: Blades” της Bathesda
  • “Allien: Blackout” της D3PA
  • “Call of Duty Mobile” της Activision Publishing

Διαβάστε επίσης: H Riot ανακοίνωσε την νέα mobile έκδοση του League of Legends για iOS και Android (trailer)

Παρόλο που δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την κυκλοφορία της νέας συνδρομητικής gaming υπηρεσίας της Apple, Apple Arcade που διαθέτει συλλογή με πάνω από 100 αποκλειστικά παιχνίδια, το παιχνίδι που ξεχώρισε και τιμήθηκε με τον τίτλο Apple Arcade παιχνίδι της χρονιάς είναι το “Sayonara Wild Hearts” της Simogo. 

Διαβάστε επίσης: H Apple ενδέχεται να δημιουργήσει μία συνδρομή που θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες του Apple Music & Apple TV+