AirPods Pro Review| Αξίζει να τα αγοράσετε;

AirPods Pro Review| Αξίζει να τα αγοράσετε;
ired.gr

Αξίζει να αγοράσετε τα νέα AirPods Pro;

Αν έχετε iPhone ή iPad και θέλετε την καλύτερη δυνατή ασύρματη εμπειρία, τότε τα AirPods Pro θα σας έχουν κινήσει σίγουρα το ενδιαφέρον! Σε σχέση με τα πρώτα AirPods, ο σχεδιασμός τους είναι αρκετά πιο βελτιωμένος, ο ήχος πιο καθαρός, η ποιότητα του μικροφώνου ακόμη καλύτερη, διαθέτουν αντίσταση στο νερό και τον ιδρώτα και τεχνολογία ακύρωσης θορύβου! 

Διαβάστε επίσης: FreeBuds 3: Μία καλή αντιγραφή των AirPods τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei

Τα νέα μοντέλα AirPods έχουν αναβαθμιστεί κατα πολύ και σίγουρα έχουν καλύψει τις προσδοκίες ακόμα και των πιο απαιτητικών χρηστών! Η αρχική έκδοση των AirPods παρόλη την μέτρια και ασταθή ποιότητα ήχου είχε τεράστια επιτυχία λόγω της εργονομίας τους.

Τιμή

Στην Ελλάδα τα AirPods Pro έχουν τιμολογιθεί στα 299 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης: H Apple ανακοίνωσε τα νέα ασύρματα Beats Solo Pro στην τιμή των 300$

Σχεδιασμός

Η μεγαλύτερη προφανής αλλαγή είναι ο νέος τους σχεδιασμός! Παρατηρώντας προσεκτικά όμως, παρατηρούμε ότι έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, η θήκη τους είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, έχουν καλώδιο Lightning σε USB-C, υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση και κάνοντας την μετάβαση από τα παλαιότερα AirPods δίνουν την αίσθηση μεγάλης διαφοράς και αλλαγής. 

Τα θετικά των AirPods Pro

  • O in ear σχεδιασμός δίνει την δυνατότητα να προσαρμόζονται στο αυτί του κάθε χρήστη
  • Καλύτερη ποιότητα ήχου από τα προηγούμενα AirPods
  • Λειτουργία noise cancellation 

Μια μικρή λεπτομέρεια που αξίζει να τονίσουμε είναι τα πλήκτρα ελέγχου των νέων AirPods, αντί να πατάτε τον touch αισθητήρα που βρισκόταν στα πλάγια του κάθε ακουστικού, υπάρχει πλέον σε κάθε ακουστικό ένας αισθητήρας πίεσης τον οποίο πιέζετε αναλόγως με το τι θέλετε να κάνετε. Δεν υπάρχει πραγματικό κουμπί όμως μπορείτε να ακούσετε ένα πολύ σιγανό κλίκ στα ακουστικά όταν ο αισθητήρας πιέζετε. Μπορείτε λοιπόν πλέον να διαχειριστείτε τα AirPods Pro με τους ακόλουθους τρόπους: 

  • Γρήγορο πάτημα: για play / pause / απάντηση σε κλήση
  • Διπλό πάτημα: επόμενο τραγούδι 
  • Τριπλό πάτημα: προηγούμενο τραγούδι
  • Παρατεταμένο πάτημα: εναλλαγή μεταξύ λειτουργιών noise-cancelling και transparency

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα ανακοίνωσε η Google στην παρουσίαση του Pixel 4 - Pixel Buds 2 - Pixel Go - Google Stadia

H Apple διευκολύνει ακόμα περισσότερο τον έλεγχο των λειτουργιών ακύρωσης θορύβου και transparency αφού εμφανίζονται και σαν επιλογές πατόντας το κουμπί αυξομείωσης ήχου μέσω του κέντρου ελέγχου του iPhone ή του iPad.

Ήχος 

Όσων αφορά τον ήχο τα AirPods Pro διαθέτουν την λειτουργία απομόνωσης θορύβου η οποία προσφέρει δυνατό και καθαρό ήχο. Η Apple χρησιμοποιεί δύο μικρόφωνα, το ένα από αυτά εξετάζει και αναλύει τους εξωτερικούς ήχους του περιβάλλοντος και τους ακυρώνει. Το μικρόφωνο στο εσωτερικό των AirPods ακυρώνει οποιονδήποτε άλλον ήχο μπορεί να διαπεράσει πέρα από αυτόν των ακουστικών σας. Σύμφωνα με την Apple η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να προσαρμόσει τον ήχο έως και 200 φορές ανα δευτερόλεπτο. 

Η λειτουργία ακύρωσης ήχου των AirPods είναι αρκετά ικανοποιητική για καθημερινή χρήση, όχι όμως ακόμα σε σημείο που να μπορεί να ξεπεράσει άλλες εταιρείες. Σίγουρα όμως κατέχουν μία υψηλή θέση ανάμεσα στα καλύτερα ασύρματα ακουστικά της αγοράς. Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η νέα λειτουργία που ονομάζεται transparency είναι ένα ακόμα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που υπάρχει σε ασύρματα ακουστικά μέχρι στιγμής. Το transparency σας επιτρέπει να ακούτε κανονικά όλους τους ήχους του περιβάλλοντος γύρω σας μπορείτε να το έχετε συνεχώς ενεργό ή μόνο όταν θέλετε να ακούσετε κάτι συγκεκριμένο. 

Διαβάστε επίσης: H Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων AirPods Pro στις 30 Οκτωβρίου!

Όσον αφορά την ποιότητα του ήχου, η διαφορά από τα προηγούμενα AirPods είναι αισθητή από την πρώτη κιόλας χρήση, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι αποσπώμενες άκρες οι οποίες είναι προσαρμόσιμες στον κάθε χρήστη δίνουν μια αίσθηση σταθερότητας 

και ενισχύουν την απόδοση του μπάσου.

Τα αρνητικά των AirPods Pro

  • Η τιμή τους είναι αρκετά πιο υψηλή από ότι σε όλα τα προηγούμενα AirPods
  • Δεν υπάρχει βελτίωση στην διάρκεια μπαταρίας
  • Περιορισμένη διάρκεια ζωής μεταξύ δύο - τριών χρόνων

Τα AirPods Pro σίγουρα αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς όσων αφορά ασύρματα ακουστικά, όμως αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα η διαφορά μεταξύ των AirPods Pro και άλλων επιλογών ίσως να μην είναι αρκετή. Δεν είναι πολύ διαφορετικά από τα προγενέστερα AirPods όμως είναι αρκετά πιο βελτιωμένα σε σημεία που η διαφορά γίνετε αισθητή.

Διαβάστε επίσης: AirPods Pro vs AirPods| Αναλυτικά όλες οι διαφορές και η τιμολόγηση στην Ελλάδα