Rachael Short| Τετραπληγική φωτογράφος εξερευνά την ομορφιά της απλότητας με το iPhone!

Rachael Short| Τετραπληγική φωτογράφος εξερευνά την ομορφιά της απλότητας με το iPhone!
ired.gr

Το 2010, στην ηλικία των 28 ετών, η Short υπέστη τραυματισμό του νωτιαίου μυελού σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε βραδινή έξοδο. Διαγνώστηκε με κάταγμα C5 στην σπονδυλική της στήλη. Ήταν τετραπληγική. 

Από τότε διεκδικεί στη ζωη της την απλότητα..και έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε έναν τρόπο ζωής εντελώς διαφορετικό, τον οποίο δεν πίστευε και η ίδια ποτέ πως θα της ταιριάζει τόσο. Η Short εκμεταλλεύεται την εξέλιξη της τεχνολογίας και την εφαρμόζει στο επάγγελμα της. Είναι φωτογράφος της φύσης, με το iPhone της επισκέπτεται τα μέρη της Καλιφόρνιας και τα αποτυπώνει, δημιουργώντας κυρίως ασπρόμαυρα πορτρέτα. Οι αντιθέσεις είναι κάτι που θαυμάζει στο περιβάλλον και τις εντάσσει στο δικό της φωτογραφικό έργο. 

Διαβάστε επίσης: Healium app| Έτσι καταπολεμούν οι Βετεράνοι το άγχος

Επισκέπτεται μέρη πιο απομονωμένα  αλλά όχι δύσβατα, μένει εκεί ώρες και διεκδικεί την απλότητα, πρώτα για εκείνη και ύστερα για το επάγγελμα της, δηλώνει πως επικρατεί μια φρενίτιδα στον κόσμο και αυτός είναι ο δικός της τρόπος να την κατατροπώσει! Φωτογραφίζει παραλιακά μονοπάτια, ωκεανούς και τον ουρανό, τα επεξεργάζεται σε εφαρμογές της Apple, κάνοντας εντονότερες τις υφές, τον φωτισμό και τις αντιθέσεις όπως προαναφέρθηκε, υμνώντας, όμως πάντοτε την απλότητα της ζωής. 

Διαβάστε επίσης: IPhone 11| Ένας οδηγός χρήσης της κάμερας για μοναδικές φωτογραφίες!

Η φωτογραφία ήταν κάτι που καταπιάστηκε σχεδόν αμέσως μετά το ατύχημα της,  στο νοσοκομείο ακόμα, ο καλύτερος της φίλος, της δίδασκε τον τρόπο να κρατάει από την αρχή ένα iPhone, χρειάστηκε τουλάχιστον ένας χρόνος, καθώς τα χέρια της ήταν αδύναμα να κάνουν το οτιδήποτε, πόσο μάλλον να κρατήσουν ένα κινητό. Παρά τα απρόσμενα εμπόδια που συνάντησε στο δρόμο της ζωής της η Short πριν από περίπου μια δεκαετία, αγκάλιασε τη νέα της φύση και με το αναπηρικό της καροτσάκι και το iPhone της παράγει ένα δημιουργικό έργο, σε οτιδήποτε καθημερινό συναντά, ένα λουλούδι, ένα μέρος του σπιτιού, μια ιδιόμορφη σκιά… οτιδήποτε.

Μεταξύ άλλων το Carmel, είναι από τα μέρη που συχνάζει και φωτογραφίζει περισσότερο, χωρίς κάμερες, τη δυσκολεύουν και τις θεωρεί περιττές. Ταξιδεύει με το iPhone της, επεξεργάζεται τις εικόνες της και ύστερα τις εκθέτει σε μια φωτογραφική γκαλερί, κοντά στο σπίτι της όπου παρουσιάζονται τα έργα των τοπικών καλλιτεχνών. Η Short υποστηρίζει πως πλέον, αναζητά την ελαφρότητα και την ονειροπόληση στον κόσμο γύρω της, τη διεκδικεί και την προσαρμόζει στα πράγματα που επιλέγει να αφοσιωθεί καθημερινά. Αγκαλιάζει τη σημερινή τεχνολογία ως έναν νέο τρόπο για να τα πετύχει αυτά.

Είναι αξιοσημείωτο πως η Apple διοργανώνει εκδηλώσεις συνεχώς ανά τον κόσμο για να προωθήσει το σχεδιασμό τεχνολογίας χωρίς αποκλεισμούς και να δείξει πως η τεχνολογία μπορεί να είναι για όλους.

Διαβάστε επίσης: iPhone 11| Απογειώστε την φωτογραφική σας εμπειρία!