Healium app| Έτσι καταπολεμούν οι Βετεράνοι το άγχος

Healium app| Έτσι καταπολεμούν οι Βετεράνοι το άγχος
ired.gr

Η Apple φέτος γιορτάζει την Ημέρα των Αμερικανών Βετεράνων, με ένα banner στην κορυφή της αρχικής σελίδας της και με την παρουσίαση μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για το iPhone που ονομάζεται Healium AR, η οποία βοηθά τους Βετεράνους να αντιμετωπίσουν το άγχος του πολέμου.  Διευκρινίζοντας, βέβαια πως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η εφαρμογή και παρόλο που δεν σημαίνει ότι αντικαθιστά την ιατρική θεραπεία ή το φάρμακο, είναι χρήσιμη και αποτελεσματική για τους βετεράνους που ταλαιπωρούνται από κρίσεις πανικού και διαταραχές στην ψυχολογία, λόγω των άσχημων βιωμάτων.

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Ελέγξτε τη συσκευή HomeKit με ετικέτα NFC.

Ένας από τους χρήστες είναι ο διοικητής Steve Mills, ένας βετεράνος με 29 χρόνια υπηρεσίας πρώτα στην Πολεμική Αεροπορία, και αργότερα στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Ο Mills επέστρεψε από το Ιράκ το 2008, αμέσως ασχολήθηκε με τις σπουδές του σε επίπεδο διδακτορικού στο υπουργείο. Το πεδίο στο οποίο επεκτάθηκε αφορά το άγχος της μάχης, συγκέντρωσε ένα γκρουπ βετεράνων ναυτικού έχοντας σκοπό να καταφέρει να επουλώσει τα τραύματα τους, ξεκίνησαν, όμως οι δικές του διαταραχές. 

Ταυτόχρονα μια τηλεοπτική δημοσιογράφος η Sarah Hill, ήθελε να αναπτύξει και εκείνη έναν τρόπο αντιμετώπισης άγχους και είχε ξεκινήσει τη δημιουργία του Healium AR. H Sarah Hill λόγω της δικής της θεραπείας για να ξεπεράσει όλα είχε ζήσει τα χρόνια του πολέμου και της βίας, ηρεμούσε την εγκεφαλική δραστηριότητα του μετωπιαίου λοβού με έναν νευροψυχολόγο, τον Δρ Jeff Tarrant, κάνοντας χρήση της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διαχειριστείτε τα κείμενα, τις κλήσεις και τις επαφές των παιδιών με την ώρα οθόνης σε iPhone, iPad και iPod touch!

Η Hill, άρχισε να εκμεταλλεύεται όλη αυτήν την επιστήμη και να την προσαρμόζει στους βετεράνους. Μαζί, άρχισαν να ερευνούν τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να έχουν τα VR και AR στη διάθεση και το άγχος. Συσχέτισαν αυτή τη γνώση με το πρόγραμμα neurofeedback που είχε σχεδιάσει ο Δρ Jeff Tarrant για να ανακουφίσει το άγχος της Sarah. Το αποτέλεσμα: Healium AR.

Αυτή η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα έχει να κάνει με παιχνίδια, τα οποία οι χρήστες συμμετέχουν με ένα χαμηλό επίπεδο δυσκολίας και εμπόδια, τα οποία απελευθερώνουν την ένταση του εγκεφάλου, καθώς μέσω των δραστηριοτήτων αυτών δεν επαναλαμβάνονται σκέψεις που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, απεναντίας, ο εγκέφαλος δραστηριοποιείται διαφορετικά και αυτή η μέθοδος είναι θεραπευτική. Το άγχος κρατάει μια σκέψη ή ένα συναίσθημα για καιρό και επαναλαμβάνεται αέναα, υποστηρίζει ο Tarrant. Έτσι το ACC, ο πρόσθιος φλοιός υπερθερμαίνεται αφού οι άνθρωποι είναι υπερβολικοί σε σκέψεις ή συναισθήματα και δεν μπορούν να ελευθερωθούν. Ο Δρ Jeff Tarrant έδωσε προσοχή στον πρόσθιο φλοιό της Sarah Hill και την ελευθέρωσε βήμα-βήμα.

Έτσι και ο αντίκτυπος στους Βετεράνους ήταν πραγματικά φανερός, τα σώματα τους χαλάρωναν, οι σφυγμοί έπεφταν και έτσι  η εφαρμογή επανασχεδιάστηκε μετά τη συμμετοχή της Hill στο Apple Entrepreneur Camp . Η έκδοση 2.0 κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου. Ο Δρ Jeff Tarrant έχει δημοσιεύσει τρεις μελέτες που αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή όντως  είναι αποτελεσματική για την καταπολέμηση του άγχους και αυξάνει την αίσθηση ευεξίας στους χρήστες σε μόλις τέσσερα λεπτά.

Η εφαρμογή iPhone, Healium AR που χρησιμοποιεί ο Mills, περιλαμβάνει την αφήγηση, τη νευροεπιστήμη και το σχεδιασμό των παιχνιδιών, ώστε οι χρήστες να εκμεταλλεύονται τα συναισθήματά τους στην εξουσία των εικονικών κόσμων και να βρουν μια αίσθηση ηρεμίας και εν καιρώ να την κάνουν κτήμα τους. Με ένα συνδυαστικό μηχανισμό που περιλαμβάνει βαθιές αναπνοές, ρυθμίζοντας τον καρδιακό ρυθμό. Αυτή η ψυχική ηρεμία επιτυγχάνεται με την χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας της Apple ενσωματωμένη στο iOS 13 και λανσάρεται στο App Store.

Διαβάστε επίσης:Η Apple συνεργάζεται με την Eli Lilly για να μελετήσει πώς το iPhone και το Apple Watch μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση της άνοιας.

Να αναφέρουμε πως φέτος η Sarah Hill παρακολούθησε το Apple Entrepreneur Camp, το οποίο σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε εφαρμογές που ιδρύονται και διευθύνονται από γυναίκες. Η ομάδα εκεί επανασχεδίασε το Healium AR ούτως ώστε να προσαρμόζεται πιο αποτελεσματικά σε περισσότερους χρήστες. Να τονίσουμε, πως το Healium AR δεν αποτελεί αντικατάσταση για ιατρική θεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή, αλλά φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ως συμπληρωματική θεραπεία.

Τα συμπληρωματικά τεχνάσματα σε οποιαδήποτε διαδικασία, είναι μια φόρμουλα επιτάχυνσης προς την επιτυχία, ο Mills το έχει ενστερνιστεί αυτό και μετράει το Healium AR ως ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για να παραμείνει υγιής διανοητικά και σωματικά. Για εκείνον φαίνεται να αποτελεί πλέον κάτι σαν πνευματική θεραπεία που συμβάλλει και στην ανάπτυξη. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple συνεργάζεται με την Valve για την δημιουργία Headset επαυξημένης πραγματικότητας