Η Apple σχεδιάζει να φέρει in-display Touch ID σε iPhone και Apple Watch

Η Apple σχεδιάζει να φέρει in-display Touch ID σε iPhone και Apple Watch
ired.gr

Αναμφισβήτητα το Apple Watch αποτελεί το πιο εντυπωσιακό wearable αξεσουάρ της Apple και η εταιρεία αναζητά συνεχώς τρόπους για να το βελτιώσει. Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που παρουσίασε αποκαλύπτει τα σχέδια της Apple να εισάγει αναγνωριστικό Touch ID στα μελλοντικά Apple Watch. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple συνεργάζεται με την Eli Lilly για να μελετήσει πώς το iPhone και το Apple Watch μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση της άνοιας.

Στην έρευνα που κατέθεση η Apple παρουσιάζει έναν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από την οθόνη μιας συσκευής, ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό αφού το Apple Watch μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών μέσω του Apple Pay, για το ξεκλείδωμα του Mac και άλλα που κάνουν την προσθήκη ενός extra επιπέδου ασφαλείας απαραίτητη. 

Παρόλο που το Touch ID δεν υπάρχει στα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone, η Apple εξακολουθεί να το τοποθετεί στις υπόλοιπες συσκευές της, όπως iPad και Mac, καθώς επίσης έχει δηλωθεί από την εταιρεία πως θα κάνει την επιστροφή του και στα μελλοντικά iPhone. 

Διαβάστε επίσης: O Greg Joswiak δήλωσε πως η Apple θα επαναφέρει το Touch ID στις συσκευές της

To Project που παρουσιάστηκε εστιάζει κυρίως στην ιδέα του να μετακινηθούν οι ασύρματες κεραίες του Apple Watch στο λουράκι, ελευθερώνοντας χώρο για άλλα εξαρτήματα κάτω από την οθόνη. Η ενσωμάτωση των κεραιών στο λουράκι του Apple Watch φυσικά είναι μία πρόκληση λαμβάνοντας υπόψη την κάμψη και το πόσο εύκολο είναι να υποστεί το λουράκι κάποια φθορά. 

Όπως ισχύει για όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που παρουσιάζονται, δεν σημαίνει ότι αυτό εγγυάται πως τα χαρακτηριστικά θα εισαχθούν στο Apple Watch, μας δίνει όμως μια ιδέα για το είδος των καινοτομιών που σχεδιάζει η Apple για το μέλλον. 

Διαβάστε επίσης: watchOS 6.1| Διαθέσιμη η νέα ενημέρωση για όλους τους χρήστες και για Apple Watch Series 1 και 2