Samsung Galaxy s11| Όλα όσα γνωρίζουμε! Χαρακτηριστικά - Τιμολόγηση - Χρώματα

Samsung Galaxy s11| Όλα όσα γνωρίζουμε! Χαρακτηριστικά - Τιμολόγηση - Χρώματα
ired.gr

Σε λίγους μήνες αναμένεται η κυκλοφορία των νέων smartphone της Samsung, Galaxy S11 και S11+, καθώς καθημερινά ακούγονται όλο και περισσότερα νέα σχετικά με την επερχόμενη συσκευή της Samsung, ήρθε και για εμάς λοιπόν η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στις φήμες και στις προδιαγραφές που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής! 

Διαβάστε επίσης: Android 10: Τα καλύτερα χαρακτηριστικά, νέες λειτουργίες και ημερομηνία κυκλοφορίας

Μέγεθος

Ο ευρέως γνωστός για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δημοσιεύει Blass, αποκάλυψε πως το Galaxy S11 θα κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά μεγέθη. Το μικρότερο μοντέλο θα έχει μέγεθος 6.2 ή 6.4 ιντσών, ένα ακόμη μοντέλο σε μέγεθος 6.7 ιντσών και το μεγαλύτερο σε μέγεθος 6.9 ιντσών. Είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε όμως η Samsung θα μπορούσε να τα ονομάσει S11e, S11 και S11 Plus. 

Ο Blass ανέφερε επίσης ότι τα δύο μικρότερα μοντέλα θα διατίθενται σε LTE και 5G εκδοχές, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο S11+ θα διατίθεται μόνο σε LTE εκδοχή. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι και τα τρία θα διαθέτουν κυρτή οθόνη κάτι που ίσως οδηγήσει στην αύξηση της τιμής του μικρότερου μοντέλου.  

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του Galaxy S11 όμως πιθανόν να ανακοινωθεί την ίδια χρονική περίοδο με τα προηγούμενα μοντέλα, δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 

Χρώματα 

Ένας ακόμα φημισμένος πληροφοριοδότης ο Ishan Agarwal ανέφερε σε tweet του τα πιθανα χρώματα της σειράς S11, προσθέτοντας επίσης εικασίας για την ονομασία τους. Σύμφωνα με τον Agarwal τα Galaxy S11 και S11 Plus θα είναι διαθέσιμα σε τρία χρώματα μπλε γκρι και μαύρο, ενώ το Galaxy S11e θα κυκλοφορήσει σε μπλε, γκρι και ροζ. 

Διαβάστε επίσης: Xiaomi Mi Mix Alpha| Όλη η συσκευή θα καλύπτεται από οθόνη και θα έχει κάμερα 100MP!!!

Κάμερα

Πηγές αναφέρουν πως το Galaxy S11 πιθανόν να φέρει τον αισθητήρα των 108MP με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4Κ της Samsung, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την  κυκλοφορία του νωρίτερα φέτος και προστοπαρόν το Xiaomi Mi Note 10 είναι προστοπαρόν η μόνη συσκευή στην οποία έχει εμφανιστεί. 

Διαβάστε επίσης: Αισθητήρα 108MP ανακοίνωσε η Samsung για φωτογραφίες με ανάλυση DSLR

Τεχνολογία Space Zoom 

H νέα τεχνολογία “Space Zoom” της Samsung παρουσιάστηκε πρόσφατα στο European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Η νέα πατέντα της Samsung ονομάζεται “Space Zoom” και αναφέρεται σε ένα χαρακτηριστικό το οποίο έχει την δυνατότητα ζουμ μεγάλης εμβέλειας, παρόλο που η περιγραφή του δεν ακούγεται ακόμα αρκετά σαφής δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν έχει να κάνει με την πυκνότητα των pixel η οποία μπορεί να βελτιώνει την απώλεια ποιότητας στο ζουμ. Παρόλα αυτά οι φήμες υποδηλώνουν πως το Space Zoom θα φέρει επιτέλους οπτικό ζουμ μεγάλης εμβέλειας στα smartphone της Samsung χρησιμοποιώντας τεχνολογίες οπτικού ζουμ βασισμένες σε φακούς periscope σαν αυτούς που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε συσκευές της Huawei και της OPPO. Παραμένει να δούμε αν η Samsung εισάγει το Space Zoom στην σειρά Galaxy S11! 

Επεξεργαστής

H Samsung επιβεβαίωσε ότι κλείνει το τμήμα ανάπτυξης CPU που διαθέτει, γεγονός που μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις μελλοντικές της ναυαρχίδες. Η παραγωγή των Exynos ήταν αρκετά δαπανηρή για την Samsung και δεν ήταν αρκετά ανταγωνιστική σε σύγκριση με την σειρά Snapdragon της Qualcomm. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο Exynos 990 που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κυκλοφορήσει στο Galaxy S11 θα είναι και ο τελευταίος από τους επεξεργαστές της Samsung. 

Διαβάστε επίσης: Α13 Bionic| Γιατί είναι τόσο ξεχωριστός ο επεξεργαστής των νέων iPhone;

Μπαταρία 

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι το νέο Galaxy θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το προηγούμενο μοντέλο της σειράς S. Σύμφωνα με διαρροή που δημοσιεύτηκε από τον έγκυρο leaker ICE Universe, το S11e πιθανόν να διαθέτει μπαταρία 4.000mAh, 900mAh περισσότερα από το S10e και το S11 θα μπορούσε να έχει μέχρι και 5000mAh. 

Τιμολόγηση

Δεν υπάρχουν ακόμα έγκυρες φήμες για την τιμή του Galaxy S11, όμως οι τιμές αναμένεται να είναι παρόμοιες με αυτές των τελευταίων μοντέλων της σειράς ξεκινόντας από τα 750€ και φτάνοντας στα 999€.

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα leaks για τα iPhone της επόμενης γενιάς ξεκίνησαν!