Πώς να διαχειριστείτε τα κείμενα, τις κλήσεις και τις επαφές των παιδιών με την ώρα οθόνης σε iPhone, iPad και iPod touch!

Πώς να διαχειριστείτε τα κείμενα, τις κλήσεις και τις επαφές των παιδιών με την ώρα οθόνης σε iPhone, iPad και iPod touch!
ired.gr

Εξελίσσεται το λογισμικό Screen Time με σκοπό οι γονείς να κατέχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις συσκευές της οικογένειάς τους. Εκτελείται με συγκεκριμένη λειτουργία και βήματα τα οποία έχουμε καταγράψει παρακάτω, ώστε η χρήση των παιδιών σας να επιτυγχάνεται σε σωστά και ασφαλή όρια. Το εξελιγμένο Screen Time διαθέτει την ικανότητα διαχείρισης κειμένων, τηλεφωνικών κλήσεων, κλήσεων FaceTime, ακόμη και επαφών στο iPhone, το iPad και το iPod touch.

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Ελέγξτε τη συσκευή HomeKit με ετικέτα NFC.

Η Apple ενσωμάτωσε το Screen Time στο iPhone, το iPad και το iPod touch στο iOS 12, δεν υπήρχε δυνατότητα πλήρους διαχείρισης κειμένων των παιδιών ή των τηλεφωνικών κλήσεων, των κλήσεων FaceTime και των επαφών. Τώρα με την νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που κυκλοφορεί, το iOS 13.3, οι γονείς θα διαθέτουν πιο ολοκληρωμένη άποψη για την χρήση που κάνουν τα παιδιά τους. Προς το παρόν, το iOS 13.3 είναι διαθέσιμο μόνο ως προγραμματιστής ή δημόσια beta. Σύντομα όμως έχει δρομολογηθεί πως η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλους.

Παρακάτω αναλύεται ο τρόπος ρύθμισης της ώρας οθόνης στη συσκευή του παιδιού σας και πώς να ρυθμίσετε τα όρια επικοινωνίας.

Να σημειωθεί πως η συσκευή του Family Organizer και η συσκευή του παιδιού θα πρέπει να εκτελούν iOS 13.3 ή νεότερη έκδοση.

Ρυθμίστε την ώρα οθόνης για τη συσκευή του παιδιού σας:

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Πως να κάνετε περικοπή εικόνας και περικοπή διάρκειας βίντεο! 

Βήμα #1 Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την Κοινή χρήση οικογένειας, και να συνεχίσετε την ανάγνωση εδώ σχετικά με τη ρύθμιση και τη δημιουργία λογαριασμού παιδιού,  αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Βήμα #2 Με την Κοινή χρήση της οικογένειας και τον λογαριασμό του παιδιού σας να έχει οριστεί ως "λογαριασμός παιδιού", κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις στο iPhone ή στο iPad σας.

Βήμα #3 Πλοηγηθείτε στην ώρα οθόνης, σύρετε προς τα κάτω και αναζητήστε το όνομα του παιδιού σας, επιλέξτε το.

Βήμα #4 Επιλέξτε  Χρόνος ενεργοποίησης οθόνης.

Βήμα #5 Ακολουθήστε τις υποδείξεις για να ρυθμίσετε το χρόνο διακοπής, τα όρια εφαρμογής, το περιεχόμενο και το απόρρητο κ.λπ.

Βήμα #6 Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, συνεχίστε στα επόμενα βήματα για να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση κειμένων, κλήσεων και επαφών.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 13.2 και iPadOS 13.2 για iPhone και iPad. 

Ρύθμιση ορίων επικοινωνίας για το παιδί σας:

Βήμα #1 Τώρα με το λογαριασμό του παιδιού σας που έχετε επιλέξει στην οθόνη, επιλέξτε  Όρια επικοινωνίας.

Βήμα #2 Μπορείτε να ελέγξετε ποιοι μπορούν να γράψουν κείμενο, κλήση και FaceTime καθώς και τη διαχείριση των επαφών τους.

Βήμα #3 Αγγίξτε κάθε τμήμα για να ορίσετε κανόνες για τη διάρκεια της επιτρεπόμενης οθόνης και κατά τη διάρκεια του χρόνου διακοπής.

Βήμα #4 Αγγίξτε την εναλλαγή δίπλα στο στοιχείο Διαχείριση των επαφών του παιδιού σας,  για να ενεργοποιήσετε τον λεπτομερή έλεγχο αυτών.

Βήμα #5 Αφού ενεργοποιήσετε τη Διαχείριση επαφών, εσείς ή το παιδί σας θα πρέπει να εγκρίνετε το αίτημα στη συσκευή του παιδιού σας.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να διαχειριστείτε ή να ορίσετε  τις επαφές του παιδιού σας, μπορείτε κάτω από την επιτρεπόμενη ενότητα επικοινωνίας.

Αφού επιτευχθεί η ενεργοποίηση του, εσείς ή το παιδί σας θα χρειαστεί να το το εγκρίνετε στη συσκευή τους στην οθόνη Ώρα> Αιτήματα: Διαχείριση επαφών> πατήστε Έγκριση. Όταν γίνει και αυτό, ως Family Organizer, θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε επαφές όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα στα δεξιά.

Είναι σημαντικό να επιτελούνται τέτοιες εφαρμογές ούτως ώστε τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ασφαλή και σωστά όρια στην εμπειρία τους. Άλλωστε είναι μια εύκολη διαδικασία η οποία αν επιτευχθεί μια φορά βήμα βήμα από τον γονιό, επισημοποιείται η έναρξη σωστής χρήσης συσκευών από τα παιδιά! Ευχαριστούμε Apple!

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Πως να διαχειριστείτε τα δίκτυα Wi-Fi και το Bluetooth από το Κέντρο Ελέγχου