Οι δυνατότητες του Photoshop και της τεχνητής νοημοσύνης σε μια εφαρμογή για Android & iOS

Οι δυνατότητες του Photoshop και της τεχνητής νοημοσύνης σε μια εφαρμογή για Android & iOS
ired.gr

Η νέα εφαρμογή Adobe Photoshop Camera σας επιτρέπει να κάνετε εντυπωσιακές λήψεις με το κινητό σας με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. 

Όταν πρόκειται για εφαρμογές κάμερας υπάρχει μεγάλο εύρος επιλογών τόσο στα κινητά Android όσο και στα iOS. Αυτού του είδους οι εφαρμογές διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών και εργαλείων όπως ζωντανά φίλτρα, εργαλεία επεξεργασίας και πολλά ακόμα! Τώρα η Adobe παίρνει δράση με την δική εφαρμογή κάμερας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ονομάζεται Adobe Photoshop Camera. 

Διαβάστε επίσης: Πως να κάνετε λήψη Slofie στο iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις, η νέα εφαρμογή χρησιμοποιεί την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που ονομάζεται Sensei έτσι ώστε να αναγνωρίζει αντικείμενα και να προτείνει  τα καλύτερα φίλτρα που ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση. 

Επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν φίλτρα σε πραγματικό χρόνο ή αφού έχουν κάνει λήψη μιας φωτογραφίας. Μία προεπισκόπηση της εφαρμογής είναι προσωρινά διαθέσιμη σε επιλεγμένους χρήστες Android και iOS και διαθέτει μεγάλη ποικιλία φίλτρων από επιλεγμένους καλλιτέχνες. 

Το Adobe Photoshop Camera σκοπεύει στο να ευκολείνει τον τρόπο που οι καθημερινοί χρήστες επεξεργάζονται φωτογραφίες και να προσφέρει όμοια αποτελέσματα με πιο δυνατά προγράμματα όπως το Photoshop και το Lightroom, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να κατέχει ιδιαίτερες γνώσεις. Για να γίνει αυτό η εφαρμογή θα πραγματοποιεί αυτόματα προσαρμογές αναλόγως της σκηνής βασισμένη σε διάφορες πτυχές όπως του εύρους, της δυναμικότητας, της τονικότητας ή του τύπου φωτογραφίας. Αυτό θα βοηθάει επίσης τους χρήστες να κάνουν την κατάλληλη επεξεργασίας στις φωτογραφίες τους. 

Διαβάστε επίσης: Μία ολοκληρωμένη κριτική της τριπλής κάμερας του iPhone 11 Pro από τον επαγγελματία φωτογράφο Austin Mann

Επιπλέον η εφαρμογή θα παρέχει στους χρήστες χειροκίνητα εργαλεία ελέγχου για κάθε είδους τροποποιήσεις ώστε να μπορούν να ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως την σκιά, την φωτεινότητα, την έκθεση και άλλα. Όταν η εφαρμογή κυκλοφορήσει στο Playstore και στο Appstore θα περιλαμβάνει επίσης μια συλλογή φακών που έχουν δημιουργηθεί από καλλιτέχνες και influencers, η Adobe θα χρησιμοποιεί θέματα από διάσημους καλλιτέχνες ώστε να δημιουργήσει θέματα και φίλτρα. Η Adobe έχει ήδη συνεργαστεί με την τραγουδίστρια Billie Elish η οποία θα κυκλοφορήσει για περιορισμένο διάστημα ένα φίλτρο της στην εφαρμογή. Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν επίσης τα δικά τους φίλτρα χρησιμοποιώντας το Photoshop και η διαδικασία αναμένεται να είναι αρκετά απλή ακόμα και για τον μέσο χρήστη. 

Διαβάστε επίσης: Το νέο Video Clip της Selena Gomez γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με την κάμερα του iPhone 11 Pro!

Επιπλέον, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει μια λειτουργία αυτόματης κάλυψης η οποία θα κάνει χρήση του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης Adobe Sensei και θα κάνει αυτόματα την επιλογή του κατάλληλου στοιχείου. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν προσαρμογές στα σημεία της φωτογραφίας που θέλουν χωρίς να επηρεάζεται όλη η εικόνα. 

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την εφαρμογή Adobe Photoshop Camera πριν κυκλοφορήσει επίσημα και να δημιουργήσετε τα δικά σας θέματα και φίλτρα, μπορείτε να κάνετε εγγραφή για την προεπισκόπηση της εφαρμογής πατώντας εδώ. Η επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής αναμένεται στις αρχές του 2020. 

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα για την λειτουργία νυχτερινής λήψης των iPhone 11, 11 Pro & 11 Pro Max