Το iPhone 5G της Apple θα απαιτήσει ακριβές μητρικές πλακέτες!

Το iPhone 5G της Apple θα απαιτήσει ακριβές μητρικές πλακέτες!
ired.gr

Τα πρώτα iPhones 5G της Apple, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2020 αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ ταχυτήτων στις ταινίες, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις φωτογραφίες από το Cloud, για να επιτευχθούν αυτές οι ταχύτητες, απαιτούνται  μεγαλύτερες και πιο ακριβές μητρικές πλακέτες! Ως εκ τούτου, θα υπάρξει αύξηση τιμών, σίγουρα για την Apple σε πρωταρχικό επίπεδο, καθώς μερικά εξαρτήματα που απαιτούνται για τη στήριξη του νέου επιτεύγματος, έχουν σημαντικό κόστος και η τιμολόγηση τους αυξάνεται κατά 35%.

Στις αναφορές της η Apple, ενημερώνει τους επενδυτές της, πως η κύρια λογική πλακέτα για το iPhone 5G του 2020 θα πρέπει να καταναλώνει κατά περίπου 10% παραπάνω περιοχή για να φιλοξενήσει τις νέες τεχνολογίες. Έτσι, προκύπτει πως η μεγαλύτερη περιοχή της πλακέτας σε συνδυασμό με μια νέα τεχνολογία κεραίας που θα υποστηρίζει το 5G, συμβάλλουν στην αύξηση του 35%.

Διαβάστε επίσης: iPhone 11 Pro vs iPhone XS| Αξίζει η αναβάθμιση;

Αυτό δεν σχετίζεται με το οτι η τιμή του νέου iPhone 5G θα αυξηθεί έξτρα 35%, παρά μόνο πως η μητρική πλακέτα του θα είναι ένα σημαντικό κόστος. Απεναντίας, έχει ανακοινωθεί πως οι μεγαλύτερες δαπάνες της νέας σειράς iPhone του 2020 είναι ο επεξεργαστής της σειράς Α και η οθόνη OLED η οποία πρόκειται να τοποθετηθεί στη συσκευή.

Οι προμηθευτές που αναμένεται να επωφεληθούν από τη μεγαλύτερη λογική πλατφόρμα είναι η Avary, η EMC και η AT & S. Και οι τρεις είναι οι επίσημοι προμηθευτές της Apple.

Τα ναυτιλιακά τηλέφωνα, τα οποία εκτελούν ήδη υπηρεσίες 5G, κοστίζουν περίπου 400$ επιπλέον όταν μιλάμε για ήδη ακριβές συσκεύες, όπως είναι το Galaxy S10. Όσον αφορά τα επανασχεδιαζόμενα iPhone που κατέχουν ήδη αυξητική κλίμακα κόστους λόγω νέων εξαρτημάτων δεν μπορούμε να ορίσουμε τον αντίκτυπο της τιμής τους ακόμα.  

 Διαβάστε επίσης: Bloomberg| Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα AR Glasses το 2020

Έχει ανακοινωθεί από την Apple πως το νέο σχέδιο θα διαθέτει ένα μεταλλικό σκελετό με πιο περίπλοκο σχεδιασμό κατάτμησης, νέες διαδικασίες κατασκευής και συγκρότημα καλύμματος από ζαφείρι ή γυαλί για την προστασία της δομής. Επίσης υποστηρίζει  ότι το μεταλλικό πλαίσιο και το εμπρόσθιο και οπίσθιο γυαλί 2 / 2.5D εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, αλλά η επιφάνεια του μεταλλικού σκελετού θα υιοθετήσει το παρόμοιο σχέδιο του iPhone 4, αντικαθιστώντας βέβαια την τρέχουσα σχεδίαση επιφάνειας.

Σχετικά με την αύξηση της τιμολόγησης πιθανολογείται πως το 50%-60% αφορά το μεταλλικό πλαίσιο και ακόμα 40%-50% το κόστος γυαλιού. Στην περίπτωση όμως που το γυαλί που χρησιμοποιείται είναι με σκληρυμένο κάλυμμα για το αυλακωτό κάλυμμα, το μέταλλο του μεσαίου πλαισίου τότε και το κόστος του σασί μπορεί να αυξηθεί κατά 25% έως 35% και 20% έως 30% αντίστοιχα.

Ο Ming-Chi Kuo προβλέπει πως οι προμηθευτές της Apple θα επωφεληθούν από το νέο σχεδιασμό, καθώς θα συμβάλλει στη βελτίωση της κερδοφορίας τους. Αυτή η βελτίωση είναι της τάξης των 85 εκατομμυρίων και αφορά το έτος 2020. Το 2019 εκτιμάται -10%, η πρόβλεψη εκτιμά το ποσο των 75 εκατομμυρίων. 

Διαβάστε επίσης: Η Google απαιτεί όλες οι συσκευές Android που θα κυκλοφορήσουν μετά τις 31 Ιανουαρίου 2020 να τρέχουν Android 10

Ο Ming-Chi Kuo επίσης, προβλέπει για το μοντέλο που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2020 τη χρήση των μετρητών VCSEL, αισθητήρες χρονικής διάρκειας της πτήσης που ικανοποιούν την ποιότητα της φωτογραφίας όσο και τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. 

Και η CNET με τη σειρά της υποστηρίζει θετικά αυτό το βήμα της Apple και σημειώνει πως η εμπιστοσύνη των πελατών της Apple καθιστά εύκολο να υλοποιεί τέτοιου είδους αποφάσεις. Επιπροσθέτως, αναφέρεται στο γεγονός πως οι τηλεφωνικές πωλήσεις είναι μαλακτικές για τη βιομηχανία στο σύνολό της, παρόλη αυτήν την κατάσταση η Apple διατηρεί αμείωτη τη λατρεία και το ενδιαφέρον των ανθρώπων που την στηρίζουν και αγοράζουν τα προϊόντα της. 

Αυτό που πολλοί θα αναρωτιέστε είναι εάν το 5G της Apple θα ενσωματωθεί και σε iPad το 2020. Σύμφωνα με την τεχνολογική πορεία που έχει αναδείξει τόσα χρόνια η Apple, η εξέλιξη θα έρθει στη σειρά προϊόντων της με τις καλύτερες πωλήσεις. Βέβαια, ένα iPad 5G θα ήταν πραγματικά λειτουργικό, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες που συνηθίζουν να εργάζονται με αυτό το προϊόν. Σε ένα σημείωμα, έχει αναφερθεί ως πρόταση πως θα μπορούσαμε να δούμε και MacBooks με δυνατότητες 5G.

Διαβάστε επίσης: Η Apple εγκαινιάζει το νέο της στούντιο με τον Steven Spielberg και την σειρά Band of Brothers του Tom Hanks με τίτλο Masters of Air