Review Apple TV+| Ο νέος ανταγωνιστής του Netflix έφτασε!

Review Apple TV+| Ο νέος ανταγωνιστής του Netflix έφτασε!
ired.gr

Η πολλά υποσχόμενη νέα streaming υπηρεσία της Apple είναι διαθέσιμη από την 1η Νοεμβρίου και στην Ελλάδα! Το περιεχόμενο αρχικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές είναι περιορισμένο και περιλαμβάνει 7 τηλεοπτικές σειρές και 1 ταινία. Η Apple όμως έχει επενδύσει πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή αποκλειστικού περιεχομένου όπως οι σειρές “For All Mankind”, “See”, “Dickinson” και το “The Morning Show” και συνεχίζει να επενδύει αφού έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και για την δημιουργία του δικού της Studio παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: To Spotify χαρίζει 3 μήνες δοκιμαστικής συνδρομής

Η τιμή της συνδρομής είναι στα 4,99 ευρώ τον μήνα με δώρο τις 7 πρώτες μέρες οι οποίες είναι δοκιμαστικές πριν γίνει η χρέωση. Υπάρχει επίσης και η επιλογή αγοράς συνδρομής ενός έτους η οποία είναι στα 49,99 ευρώ. Με την αγορά μιας συνδρομής σας δίνετε η δυνατότητα να παρακολουθείτε σε έως και έξι συσκευές ταυτόχρονα. 

Διαβάστε επίσης: H Apple ενδέχεται να δημιουργήσει μία συνδρομή που θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες του Apple Music & Apple TV+

Συμβατές συσκευές με το Apple TV+

Υπολογιστές: Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μέσω προγράμματος περιήγησης το Apple TV+ είναι διαθέσιμο σε Safari, Firefox ή Chrome μέσω του ιστότοπου της Apple. 

Streaming boxes: Roku και Amazon Fire TV

Smart Τηλεοράσεις: Samsung, LG, Sony, Vizio και Roku

Συσκευές iOS και Android: Μέσω iOS μπορείτε να παρακολουθήσετε από την εφαρμογή του Apple TV. Σε συσκευές Android δεν υπάρχει προστοπαρόν διαθέσιμη κάποια εφαρμογή όποτε μπορείτε να παρακολουθήσετε μόνο μέσω του προγράμματος περιήγησης. 

Διαβάστε επίσης: Δείτε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε την δωρεάν συνδρομή ενός έτους στο Apple TV+

Περιεχόμενο

Ευτυχώς είχαμε μπροστά μας όλο το Σαββατοκύριακο για να απολαύσουμε μερικές από τις νέες σειρές και να μπορέσουμε να  σχηματίσουμε μία εικόνα για την υπηρεσία της Apple και κάποιο από το περιεχόμενο της. Παρακάτω είναι λοιπόν οι πρώτες μας εντυπώσεις αφού προς το παρόν είναι διαθέσιμα μόνο τα τρία επεισόδια της κάθε σειράς και στην συνέχεια τα επόμενα θα ξεκινήσουν να προστίθενται σταδιακά με περίπου ένα νέο κάθε εβδομάδα.

See

To See είναι η πιο πολυσυζητημένη και η σειρά που περιμέναμε με ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε πιο πολύ από όλες!

Η σειρά εξελίσσεται σε μία μεταποκαλυπτική εποχή όπου οι άσχημες συνέπειες των ανθρώπινων επιλογών οδήγησαν στην εξάπλωση ενός ιού ο οποίος σκότωσε σχεδόν όλους τους ανθρώπους αφήνοντας την γη με 2 εκατομμύρια πληθυσμό όλοι εκ των οποίων είναι τυφλοί και έχουν εφήβρει νέους και ενδιαφέρον τρόπους αλληλεπίδρασης και επιβίωσης ώστε να προσαρμοστούν στο περιβαλλον. Η όραση μετά από την πάροδο τον χρόνων αναφέρεται μόνο σε μύθους και πολλοί από τους ανθρώπους δεν πιστεύουν ότι κάποτε όντως υπήρχε. Όλα τα πιστεύω τους όμως πρόκειται να αμφισβητηθούν με την γέννηση δύο διδύμων τα οποία διαθέτουν την αίσθηση της όρασης ξανά.

Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την σειρά, όμως από τα τρία πρώτα επεισόδια φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Η ιστορία είναι καλή, υπάρχει δράση και τα τρία πρώτα επεισόδια μας κίνησαν το ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη. 

Με τα χρήματα που έχουν επενδυθεί σε αυτή την παραγωγή και με τις υποσχέσεις ότι θα ξεπεράσει ακόμα και το Game of Thrones θα πρέπει να γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να πετύχει και να καλύψει τις μεγάλες φιλοδοξίες της εταιρείας. 

Αξίζει να δείτε τα πρώτα επεισόδια της σειράς είναι μία εντυπωσιακή αρχή, όμως με βάση τις υποσχέσεις της Apple περιμένουμε ακόμα αυτό το κάτι παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Η νέα τηλεοπτική σειρά της Apple “See” με κόστος κάθε επεισοδίου να ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια

For All Mankind 

Αν έχετε την εντύπωση ότι πρόκειται για σειρά επιστημονικής φαντασίας κάνετε λάθος. Το For All Mankind είναι ακριβώς το αντίθετο! Μερικοί σαν εμάς που είδαμε διάστημα δεν διαβάσαμε την υπόθεση και παρακολουθώντας τα πρώτα δύο επεισόδια περιμένοντας από την μία στιγμή στην άλλη να εμφανιστούν εξωγήινοι ή να βρεθεί κάποιος μετεωρίτης που απειλεί την ανθρωπότητα ίσως να απογοητευτείτε. 

Η σειρά δείχνει μια εναλλακτική πραγματικότητα στην οποία η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που πήγε στο φεγγάρι το 1969 κάτι που κάνει την Αμερική να αγωνίζεται για την θέση της στο διάστημα και στην συνέχεια η Nasa παίρνει την απόφαση να εισάγει ένα νέο πρόγραμμα γυναικών αστροναυτών.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο του Netflix όσοι μοιράζονται κωδικούς με συγγενείς και φίλους!

The Morning Show

Το The Morning Show είναι μια από τις πιο δυνατές σειρές του Apple TV η οποία αποτελείται από ένα αρκετά ακριβό καστ με πρωταγωνιστές την Jennifer Aniston η οποία μετά από χρόνια έκανε ξανά την επιστροφή της στην τηλεόραση, την Reese Witherspoon η οποία έχει ενσωματωθεί τέλεια στον ρόλο της που φαίνεται να είναι φτιαγμένος για αυτήν και τον Steve Carrel στον ρόλο του Mitch Kessler που υποδύεται έναν γνωστό παρουσιαστή ο οποίος κατηγορείται για ένα σεξουαλικό σκάνδαλο. Τα τρία πρώτα επεισόδια είναι εισαγωγικά όπου μαθαίνουμε λίγα πράγματα για τους χαρακτήρες, όμως μπορούμε να πούμε πως σίγουρα πρόκειται για μία διασκεδαστική και ευχάριστη σειρά με πολύ καλό cast και ενδιαφέρον σενάριο. Αναμένεται να δούμε πως θα εξελιχθεί! 

Διαβάστε επίσης: Apple TV+ τα πάντα για την νέα streaming υπηρεσία της Apple που κάνει ντεμπούτο στις 1 Νοεμβρίου

Apple TV+ 

Όσον αφορά την πλατφόρμα του Apple TV+ είναι ακόμα αρκετά ελλιπείς, ίσως για τον λόγο ότι προστοπαρόν το περιεχόμενα είναι λίγο, αλλά στο μέλλον σίγουρα θα χρειαστεί ένα πιο φιλικό προς τον χρήστη interface, ένα κουμπί στο τέλος του κάθε επεισοδίου που να σε μεταφέρει στο επόμενο, ένα κουμπί skip intro σαν αυτό του Netflix και σίγουρα αρκετά ακόμα. Από χρήστες έχουν αναφερθεί επίσης κολλήματα κατα την διάρκεια προβολής ενός επεισοδίου που σταματάει και πρέπει να βγεις να ξαναμπείς και σε βγάζει από την αρχή, άλλοι παρατήρησαν ότι όταν επιλέγεις το βίντεο μερικές φορές δεν ξεκινάει να παίζει και δείχνει μαύρη οθόνη. Μερικοί από όσους περίμεναν να πάρουν την δωρεάν συνδρομή ενός χρόνου από την προσφορά της Apple είχαν προβλήματα στην ενεργοποίηση της.

Διαβάστε επίσης: Η Apple συνεργάζεται με την Valve για την δημιουργία Headset επαυξημένης πραγματικότητας