Η Apple συνεργάζεται με την Valve για την δημιουργία Headset επαυξημένης πραγματικότητας

Η Apple συνεργάζεται με την Valve για την δημιουργία Headset επαυξημένης πραγματικότητας
ired.gr

H Digitimes δημοσίευσε πως η Apple συνεργάζεται με την αμερικάνικη Gaming εταιρεία Valve για την δημιουργία του πολυφημισμένου AR Headset που πιθανόν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020! 

Διαβάστε επίσης :Bloomberg| Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα AR Glasses το 2020

Η Valve είναι η δημιουργός της διάσημης ηλεκτρονικής πλατφόρμας Steam καθώς και της κονσόλας του Steam (Steamlink) που κυκλοφόρησε το 2015 και του VR headset “Valve Index” που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019. Η συνεργασία της Apple με την εταιρεία λέγεται πως αφορά την τεχνολογία AR όχι VR, αφού σύμφωνα και με αναφορές ο CEO της Apple Tim Cook πιστεύει πως η τεχνολογία AR μπορεί να κάνει το ψηφιακό περιεχόμενο μέρος της καθημερινότητας των χρηστών και θα γίνει τόσο απαραίτητο στους πελάτες όσο είναι και το smartphone.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo ανέφερε πως η Apple σχεδιάζει την κυκλοφορία του AR headset το 2020 και συνεργάζεται με τρίτες εταιρείας για την δημιουργία του. Τον Ιούλιο η DigiTimes διέρρευσε πληροφορίες πως η ομάδα της Apple σταμάτησε προσωρινά από τον Μάιο να εργάζεται πάνω στα ακουστικά AR / VR και ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε άλλα προϊόντα. Παρόλα αυτά σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η Apple δεν σταμάτησε ήταν απλά σε διαδικασία μεταβίβασης και ξεκινούσε την νέα συνεργασία της με την Valve. 

Διαβάστε επίσης: Κώδικας του iOS 13 υποδηλώνει την ύπαρξη γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας

Η μαζική παραγωγή του AR headset της Apple ακούγεται πως θα ξεκινήσει από το πρώτο τρίμηνο του νέου χρόνου. Ο Kuo πιστεύει πως τα AR γυαλιά της Apple θα λανσαριστούν αρχικά ως αξεσουάρ για τα iPhone και αρχικά θα λειτουργούν ως μέσω προβολής AR  περιεχομένου λαμβάνοντας πληροφορίες από το iPhone.

Τον Νοέμβριο του 2017 ο Mark Gurman δήλωσε πως τα AR γυαλιά της Apple θα τρέχουν ειδικά προσαρμοσμένο λογισμικό που θα ονομάζεται rOS και θα έχει ως βάση το iOS. Προς το παρόν από όσο γνωρίζουμε η Apple δεν έχει καταλήξει στο με ποιον τρόπο θα διαχειρίζονται την νέα συσκευή οι χρήστες, πολύ πιθανόν μέσω οθόνης αφής, μέσω νευμάτων ή μέσω της Siri. 

Κατασκευαστές των AR γυαλιών λέγεται πως θα είναι η Quanta Computer και η Pegatron. Σύμφωνα με πληροφορίες η Quanta μπορεί να παράγει τα γυαλιά AR σε χαμηλότερο κόστος, αξιοποιώντας την τεχνολογία φακού της κάμερας με την πιστοποίηση της Lumus. 

Διαβάστε επίσης: Η LG θα είναι ο προμηθευτής οθονών LCD για το iPhone SE 2