Η Apple συνεργάζεται με την Eli Lilly για να μελετήσει πώς το iPhone και το Apple Watch μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση της άνοιας.

Η Apple συνεργάζεται με την Eli Lilly για να μελετήσει πώς το iPhone και το Apple Watch μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση της άνοιας.
ired.gr

Η Apple επιτυγχάνει και συνδυάζει όλες τι επιστήμες, προς όφελος του χρήστη, αυτήν τη φορά ενισχύει τον τομέα της υγείας και επεκτείνεται και σε σοβαρότερες ασθένειες πέρα από τη βελτίωση υγείας που προσφέρει εν γένει με τις εφαρμογές που δημιουργεί. Μαθαίνουμε πως η συνεργασία της με την Eli Lilly έχει ως θέμα έρευνας, το Apple Watch και το iPhone να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια άνοιας. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ ζουν με άνοια και η έγκαιρη διάγνωση είναι μια επιτακτική ανάγκη.

Διαβάστε επίσης: watchOS 6.1| Διαθέσιμη η νέα ενημέρωση για όλους τους χρήστες και για Apple Watch Series 1 και 2

Το Apple Watch έχει φέρει ήδη επανάσταση στον χώρο της υγείας και έχει αναγνωριστεί από πάρα πολλούς χρήστες για τη βοήθεια που έχει προσφέρει. Καταφέρνει να εντοπίσει πρώιμα, διάφορα σημάδια, όπως την κολπική μαρμαρυγή. Η Apple να αναφέρουμε επίσης πως έχει διεξάγει συνεργασία με την Stanford Medicine για την έρευνα Heart της Apple, η οποία ονομάστηκε "η μεγαλύτερη μελέτη στο είδος της".

Όσον αφορά τη συνεργασία με την Eli Lilly σε πρωταρχικό επίπεδο για τη διεκπεραίωση της έρευνας, οργανώθηκε  ένα υγιές γκρουπ ελέγχου 82 ατόμων και ακόμη 31 άτομα με διαφορετικά στάδια γνωστικής παρακμής και άνοιας. Το πρώιμο στάδιο έρευνας, εξελίχθηκε σε διάστημα 12 εβδομάδων. Συγκεκριμένα, το πεδίο της έρευνας αφορούσε τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν να εντοπίζουν όσο πιο γρήγορα και λεπτομερώς γίνεται τις γνωστικές διαταραχές όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ με τη βοήθεια δημοφιλών καταναλωτικών συσκευών, υπαλλήλων της Eli Lilly και ακόμη πέντε υπαλλήλων καταγραφής.

Διαβάστε επίσης:H Apple ανακοίνωσε δωρεάν αλλαγή οθόνης στα Apple Watch Series 2 και Series 3

Οι συμμετέχοντες απέφυγαν τη λήψη φαρμάκων, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιρροή στα αποτελέσματα, στη συνέχεια ο καθένας κατείχε τρεις μικροεπεξεργαστές της Apple: iPhone, Apple Watch και Beddit sleep tracker.

Οι αισθητήρες στο iPhone χρησιμοποιήθηκαν για να παρακολουθήσουν τα βήματα, τα δεδομένα τραβήχτηκαν από εφαρμογές που ενσωματώνουν λειτουργίες πληκτρολόγησης. Το ακουστικό χρησιμοποιήθηκε επίσης για να διευκολύνει μια καθημερινή έρευνα. Υπήρξε παρακολούθηση στην κίνηση, τον καρδιακό ρυθμό, τις συνεδρίες προπόνησης, τη χρήση των εφαρμογών, τις αναπνευστικές συνεδρίες και άλλες μετρήσεις, ενώ ο Beddit χρησιμοποιήθηκε για να μετρήσει το κιρκαδικό ρυθμό του χρήστη.

Εν τέλει διαπιστώθηκε από τους μελετητές ότι τα 31 άτομα με συμπτώματα νοητικής παρακμής πληκτρολογούσαν με πιο αργό ρυθμό, πληκτρολογούσαν λιγότερο τακτικά και έστελναν και λιγότερα μηνύματα κειμένου από τους άλλους 82 υγιείς συμμετέχοντες. 

Διαβάστε επίσης: Apple Watch Series 5| Ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή, χαρακτηριστικά

Παρόλα αυτά δεν έχει δημοσιευτεί τίποτα επίσημο, καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν θα ήταν φρόνιμο οι μελετητές να βγάλουν συμπεράσματα και πιθανόν να ταράξουν τους ασθενείς ή τον κύκλο που ανησυχεί για αυτούς τους ανθρώπους. Το μόνο σταθερό πόρισμα είναι πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη εφαρμογές υποστήριξης. Η ομάδα θα συνεχίσει να ερευνά και ίσως σε βάθος χρόνο, έχουμε επίσημα αποτελέσματα. 

Βελτιώστε και εσείς την υγεία σας!

Ως κινητήρια δύναμη λειτουργεί το  Apple Watch για να βελτιώσετε την υγεία σας, καθώς οι έξυπνες κλίμακες συγχρονίζουν δεδομένα στο iPhone και καταστούν τον υγιή τρόπο ζωής διασκεδαστικό. Ενώ, ταυτόχρονα παρακολουθείτε την πρόοδό σας και παραμένετε ενημερωμένοι. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να ορίσετε δεδομένα μέτρησης όπως το βάρος και άλλα η εφαρμογή Υγεία είναι μια καλή ιδέα.

Διαβάστε επίσης: IFA 2019: Τα πιο κομψά και εντυπωσιακά Smartwatch της αγοράς