IPhone 11| Ένας οδηγός χρήσης της κάμερας για μοναδικές φωτογραφίες!

IPhone 11| Ένας οδηγός χρήσης της κάμερας για μοναδικές φωτογραφίες!
ired.gr

Το κομμάτι στο οποίο διαφοροποιηθηκε περισσότερο στη νέα της σειρά iPhone 11 η Apple το 2019, είναι η Κάμερα! Επανασχεδιάστηκε και προστέθηκαν  νέες λειτουργίες όπως η λειτουργία Νυκτός, το βίντεο QuickTake, η επεξεργασία της διάταξης της εφαρμογής Κάμερα και άλλα που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Είναι μια ολοκληρωμένη αναλυτική περιγραφή των νέων στοιχείων στην εφαρμογή Κάμερα και πώς να τη χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα καθώς κάποια από τα στοιχεία ελέγχου καταργήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νέα τοποθεσία. Το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένες νέες ρυθμίσεις που εισήχθησαν.

Διαβάστε περισσότερα: iOS 13| Πως να κάνετε περικοπή εικόνας και περικοπή διάρκειας βίντεο!

Σε όλα τα μοντέλα iPhone, τα οποία έχουν εγκατεστημένο το iOS 13, υφίσταται η παλιά εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής. Η νέα κάμερα διατίθεται αποκλειστικά στα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Να σημειωθεί πως απο την πρώτη ματιά ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η νέα κάμερα έχει εκπληκτική ποσότητα βάθους και κρίσιμο λογισμικό να τη συνοδευει.

Οπτικά, υπάρχουν πλέον νέα στοιχεία ελέγχου στο επάνω μέρος της οθόνης, ένας δείκτης αποκάλυψης τριγώνου, ένα ανασχεδιασμένο εικονίδιο flip camera, ένα νέο χειριστήριο ζουμ και τα δεδομένα εικόνας από την κάμερα υπερ-ευρείας ζώνης αναμειγνύονται στις διαφανείς περιοχές της γραμμής εργαλείων γύρω από το κύριο σκόπευτρο. 

Πώς να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση στο iPhone 11

Ο έλεγχος ζουμ φωτογραφικής μηχανής έχει μετατραπεί στην κάμερα iPhone 11. Αν έχετε iPhone 11, υπάρχουν δύο κουμπιά: .5x και 1x. .5x είναι η νέα φωτογραφική μηχανή ultra-wide και το 1x είναι η τυπική προεπιλεγμένη κάμερα. Αν διαθέτετε iPhone 11 Pro, υπάρχει ένα ακόμα τρίτο κουμπί για το ζουμ 2x.

Για να μεταβείτε σε αυτό το επίπεδο ζουμ, πατήστε το κουμπί. Επιπρόσθετα, μπορείτε απλά να ολισθήσετε οριζόντια σε αυτά τα κουμπιά για να ανοίξετε έναν τροχό ζουμ. Έτσι, έχετε την ικανότητα να επιλέξετε όποιο επίπεδο ενδιάμεσης μεγέθυνσης σας ταιριάζει και επίσης παρουσιάζεται το αντίστοιχο εστιακό μήκος σε ταινία 35mm. Μπορείτε επίσης, να πιέζετε και να κάνετε ζουμ με δύο δάχτυλα για να ρυθμίσετε το ζουμ και να αλλάζετε μεταξύ φακών, αλλά ο τροχός εστιακής απόστασης δεν θα παρουσιάζεται.

Τώρα, στην περίπτωση που έχετε μεταβεί σε ένα προσαρμοσμένο επίπεδο ζουμ και θέλετε να μεταβείτε στο 1x, απλά πατήστε το κεντρικό κουμπί.

Πώς να εγγράψετε γρήγορα ένα βίντεο στη φωτογραφική μηχανή iPhone 11

Το QuickTake αποτελεί νέο χαρακτηριστικό του iPhone 11 και προσφέρει την ικανότητα να ξεκινήσετε την εγγραφή ενός βίντεο χωρίς να αλλάξετε τρόπους, όπως το Snapchat ή το Instagram.

Αν σας ενδιαφέρει να τραβάτε βίντεο ταχύτατα, προσαρμόστε τη λειτουργία φωτογραφικής μηχανής στη λειτουργία Φωτογραφία. Έτσι, όταν θα πατάτε παρατεταμένα το κουμπί κλείστρου και θα μετατρέπεται σε κόκκινο φως εγγραφής, το βίντεο θα ξεκινάει τη λήψη. Αν αφαιρέσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη, το βίντεο τελειώνει. Εάν θέλετε να κρατήσετε την εγγραφή χωρίς να κρατάτε το δάχτυλό σας κάτω, απλά σύρετε το κόκκινο κουμπί κλείστρου στο εικονίδιο της κλειδαριάς στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Κατά αυτόν τον τρόπο κλειδώνει το βίντεο και εμφανίζεται ένα τυπικό κουμπί διακοπής για να μπορείτε να πιέζετε ελεύθερα.

Διαβάστε περισσότερα: Pixel 4 vs iPhone 11 Pro Camera Face-Off: Η Apple πάλι κερδισμένη!

Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες με το iPhone 11

Στην παλιά φωτογραφική μηχανή, το κράτημα κάτω από το κλείστρο έκανε πολλαπλές λήψεις. Τώρα, αυτό είναι το QuickTake. Πλέον απαιτεί μια επιπλέον κίνηση.

Για την πολλαπλή λήψη φωτογραφιών, πατήστε το κουμπί λήψης και στη συνέχεια, σύρετε γρήγορα προς τα αριστερά προς το σωρό μικρογραφιών των φωτογραφιών, σε περίπτωση που το κουμπί λήψης παραμείνει κόκκινο, πιέσατε παραπάνω χρονικά  απο όσο χρειαζόταν το δάχτυλο σας και το iPhone κατάλαβε πως θέλατε να κάνετε λήψη βίντεο. 

Όταν μετακινηθεί το δάχτυλο απο το κλείστρο θα εμφανιστεί ο αριθμός που  δηλώνει τον τρέχοντα αριθμό φωτογραφιών κατά την πολλαπλή λήψη. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, απλώς αφήστε το δάχτυλό σας από την οθόνη για να τελειώσετε.

Πώς να βγάλετε φωτογραφίες νύχτας στο iPhone 11

Στο iPhone 11 η λειτουργία Νυκτός δεν είναι μια ειδική λειτουργία στον τροχό της κάμερας. Απεναντίας, είναι ένα κουμπί λειτουργίας Νυκτός το οποίο μοιάζει με εικονίδιο ημισελήνου, παρουσιάζεται αυτόματα όταν το iPhone 11 εντοπίζει ότι η σκηνή θα μπορούσε να επωφεληθεί από μεγαλύτερη έκθεση για την καλύτερη ανάδειξη της.

Στις περιπτώσεις που το σκηνικό ενδιαφέροντος μας είναι πραγματικά σκοτεινό, η λειτουργία Νυκτός ενεργοποιείται αυτόματα, ενώ ταυτόχρονα το εικονίδιο της λειτουργίας Νυκτός, παρουσιάζεται επάνω αριστερά, χρονομετρώντας τα δεύτερα που χρειάζονται για να τραβηχτεί η φωτογραφία. Για την απενεργοποίηση της λειτουργίας Νυκτός, πατήστε το κουμπί για να την απενεργοποιήσετε.

Τις φορές που το σκηνικό ενδιαφέροντος μας είναι με χαμηλή έως μέτρια φωτεινή ένδειξη, η λειτουργία Νυκτός θα είναι απενεργοποιημένη αλλά θα παραμείνει ορατή, ώστε αν θεωρήσετε πως είναι απαραίτητη και το σκηνικό θα επωφεληθεί από την χρήση της μπορείτε με το δάχτυλο να την ενεργοποίησετε ή να σύρετε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε τον χρόνο έκθεσης.

Τη στιγμή που η λειτουργία Νυκτός είναι ενεργή, πατήστε το κουμπί λήψης και κρατήστε το τηλέφωνο σταθερό για την καθορισμένη διάρκεια. Μια φωτεινότερη εικόνα θα αποτυπωθεί συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό περιθώριο 3-5 δευτερολέπτων.

Διαβάστε επίσης: Πως να κάνετε λήψη Slofie στο iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max

Πώς να αλλάξετε τις αναλογίες διαστάσεων στην κάμερα του iPhone 11

Η κάμερα του iPhone 11 περιέχει ένα κρυφό συρτάρι πρόσθετων στοιχείων ελέγχου. Υπάρχει ένα τριγωνικό βέλος προς τα πάνω, σύρετε το προς τα επάνω  και ανακαλύψτε το!

Εκεί υφίστανται λεπτές επιλογές για το φλας, τη νυχτερινή λειτουργία, τις ζωντανές φωτογραφίες, την περικοπή, το χρονόμετρο και τα φίλτρα. Η τετραγωνική κάμερα δεν υπάρχει απο το  UI του κύριου τροχού, όμως οι λήψεις Square μπορούν να επιτευχθούν με αλλαγή της αναλογίας διαστάσεων σε αυτό το συρτάρι.

Οι αναλογίες διαστάσεων αλλάζουν, πατώντας το κουμπί (το οποίο από προεπιλογή θα οριστεί σε 4: 3), ύστερα αγγίξτε την πλατεία, διατίθενται οι εξής επιλογές (1: 1), 4: 3 και 16: 9. Η περικοπή μπορεί να γίνει και κατά την επεξεργασία στις Φωτογραφίες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία "Capture Outside the Frame"

Η καταγραφή εκτός πλαισίου είναι μια νέα λειτουργία, όπου το iPhone αποθηκεύει αυτόματα πρόσθετα δεδομένα κάμερας γύρω από το ενεργό σκόπευτρο, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε την καλλιέργεια μετά το γεγονός. Αυτό λειτουργεί με φωτογραφίες και βίντεο.

Υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης για αυτές τις ρυθμίσεις, πηγαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις-->Κάμερα-->Σύνθεση, εκεί επιλέξτε μια από τις τρεις προτάσεις. Υφίστανται ξεχωριστές συλλήψεις εκτός του πλαισίου εναλλαγής για φωτογραφίες και βίντεο και μια ρύθμιση που ονομάζεται "Αυτόματη Εφαρμογή Προσαρμογών".

Με τη λήψη εκτός του καρέ που είναι ενεργοποιημένη, χρησιμοποιήσετε το εργαλείο περικοπής για να επεκτείνετε τις άκρες του πλαισίου για φωτογραφίες και βίντεο. Με την επιλογή Αυτόματη Εφαρμογή η λειτουργία επιτυγχάνεται μόνη της, αν δύναται να ανιχνεύσει αποκοπή προσώπων ή παρόμοιες αυτόματες αλλαγές στη σύνθεση. Βέβαια, τα χαρακτηριστικά του  Capture Outside the Frame στην νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού iOS 13 φαίνεται να βελτιώνονται σε κάθε αναβάθμιση του. 

Διαβάστε επίσης: iPhone 11| Η ζήτηση είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν