Το σύστημα εισαγωγής χωρίς κλειδί θα μπορούσε να αντικαταστήσει το fob του αυτοκινήτου με το iPhone!

Το σύστημα εισαγωγής χωρίς κλειδί θα μπορούσε να αντικαταστήσει το fob του αυτοκινήτου με το iPhone!
ired.gr

Η Apple, σχεδιάζει για τους χρήστες iPhone, ένα σύστημα παθητικής εισόδου για τα αυτοκίνητα τους. Για να εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό:  πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα παρέχουν τη δυνατότητα εκκίνησης με ένα κουμπί, με την προϋπόθεση πως το κλειδί  βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας, ονομάζεται παθητική είσοδος και παθητική εκκίνηση. Με τη σειρά της η Apple, δημιουργεί έναν εναλλακτικό τρόπο όπου οι ιδιοκτήτες iPhone θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές ως διαφορετικές λύσεις για ένα σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί στο αυτοκίνητό τους, έχοντας την κινητή τους συσκευή δίπλα στο κάθισμα οδήγησης.

Διαβάστε επίσης: Bloomberg| Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα AR Glasses το 2020

Ένας από τους σκοπούς αυτού του νέου εγχειρήματος είναι η διευκόλυνση, κλειδί και συσκευή σε ένα, η συσκευή μπορεί να είναι, το Apple Watch, ένα iPhone ή μια φορητή συσκευή η οποία μπορεί να επικοινωνεί με το όχημα.  Το προτεινόμενο σύστημα ενδέχεται να είναι ικανό να εντοπίσει τη συσκευή μέσα στο όχημα, στην εσωτερική του θέση και να επιτρέπει τη λειτουργία συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Ενδεχομένως, να σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο θα ξεκλειδωθεί αν η συσκευή βρίσκεται στην προκαθορισμένη θέση.

Η αλληλεπίδραση  για τον προσδιορισμό της θέσης της κινητής συσκευής σε σχέση με το όχημα, μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, υποστηρίζει η Apple. Μια κεραία RF ή και μια μαγνητική κεραία.  Αυτό θα μπορούσε να προσαρμοστεί αποδοτικά και σε κινητές συσκευές με την κεραία NFC.

Διαβάστε επίσης: Νέο Apple TV και ένα προϊόν έκπληξη στο event στις 10 Σεπτεμβρίου

Υφίστανται σχέδια για την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού "ψηφιακού κλειδιού" για αυτοκίνητα που θα έδιναν την ικανότητα σε ένα iPhone ή σε κάποια άλλη συσκευή με δυνατότητα NFC να ξεκλειδώσουν ή να εκκινήσουν το όχημα. Η δημοσίευση από την USPTO επιβεβαιώνει ότι όλες αυτές  οι έννοιες εξετάζονται από την Apple, η οποία καταθέτει μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας όμως  δεν αποτελεί εγγύηση πως  αυτή η ιδέα θα εφαρμοστεί εν τέλει σε μελλοντική καταναλωτική συσκευή. 

Μια άλλη οπτική που κυκλοφορεί, είναι πως παρόλο που το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποτελεί μια εξέχουσα ιδέα,  είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η Apple στέλνει ευρεσιτεχνίες αρκετά συχνά για να παρουσιάσει πρωτοποριακές ιδέες, και επίσης  δεν έχει επιβεβαιώσει η ίδια πως πράγματι εργάζεται πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο. 

Διαβάστε επίσης: H Apple θα προσφέρει συνεδρίες επαυξημένης πραγματικότητας