Το σύστημα εισαγωγής χωρίς κλειδί θα μπορούσε να αντικαταστήσει το fob του αυτοκινήτου με το iPhone!

Το σύστημα εισαγωγής χωρίς κλειδί θα μπορούσε να αντικαταστήσει το fob του αυτοκινήτου με το iPhone!
ired.gr

Η Apple καταθέτει μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας κάθε εβδομάδα καθώς σχεδιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο που οι ιδιοκτήτες iPhone θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές ως διαφορετικές λύσεις για ένα σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί για το αυτοκίνητό τους. Έτσι, θα επιτραπεί στους χρήστες να ξεκλειδώσουν αλλά και να ξεκινήσουν ένα όχημα έχοντας την κινητή τους συσκευή δίπλα στο κάθισμα οδήγησης.

Διαβάστε επίσης: Bloomberg| Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα AR Glasses το 2020

Ήδη έχουμε δει αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούνται με ένα κλειδί fob, επιπλέον κάποια αυτοκίνητα παρέχουν τη δυνατότητα εκκίνησης μόνο με ένα κουμπί, με την προϋπόθεση πως το κλειδί  είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας, ονομάζεται παθητική είσοδος και παθητική εκκίνηση, χρησιμοποιώντας μια θέση του κλειδιού fob για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και να ξεκινήσει την παροχή των υπολοίπων λειτουργιών.

Η Apple μέσω της εφαρμογής της ισχυρίζεται πως αυτός ο εναλλακτικός τρόπος θα μπορεί να εφαρμοστεί σε φορητές συσκευές, όπως ένα iPhone ή το Apple Watch. Ακόμα, μας πληροφορεί πως αυτό το στυλ λειτουργικότητας μπορεί να προσαρμοστεί σε κλειδιά τα οποία θα είναι "ογκώδη και να είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που χρειάζεται να μεταφέρει ένας χρήστης", εννοώντας ότι η χρήση ενός iPhone ή άλλης κινητής συσκευής θα ήταν ότι καλύτερο, αφού με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί το ποσό των αντικειμένων που θα έπρεπε να έχει ένας οδηγός σε καθημερινά.

Σύμφωνα με την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, παρέχονται μέθοδοι και συσκευές ώστε να επιτρέπουν σε μια κινητή συσκευή (π.χ. ένα κλειδί fob ή μια ηλεκτρονική συσκευή για τους καταναλωτές, όπως ένα κινητό τηλέφωνο, ρολόι ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή) να επικοινωνεί αλληλεπιδρώντας με ένα όχημα, αφού έχει καθοριστεί μια θέση της κινητής συσκευής, ώστε να επιτυγχάνεται η λειτουργία του αυτοκινήτου.  Επίσης, να συμπεριληφθεί πως μια συσκευή μπορεί να έχει κεραία RF αλλά και μαγνητική κεραία για τον προσδιορισμό της θέσης μιας κινητής συσκευής σε σχέση με το όχημα.

Διαβάστε επίσης: Νέο Apple TV και ένα προϊόν έκπληξη στο event στις 10 Σεπτεμβρίου

Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας αναφέρει "Μια τέτοια υβριδική προσέγγιση μπορεί να προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα. Οι υπάρχοντες μαγνητικοί πηνία σε κινητή συσκευή (π.χ. για φόρτιση ή επικοινωνία) μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για μετρήσεις απόστασης που συμπληρώνονται από τις μετρήσεις RF ", συνεχίζει η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. "Κάθε κεραία συσκευής μπορεί να παρέχει μετρήσεις σε ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης που καθορίζει μια περιοχή στην οποία βρίσκεται η κινητή συσκευή, με βάση τις μετρήσεις κατάρτισης στις περιοχές".

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα σύστημα ξεκλειδώματος που ανιχνεύει σε πολύ μεγαλύτερο εύρος από το διαθέσιμο σήμερα.

Το προτεινόμενο σύστημα φαίνεται επίσης πως θα είχε την ικανότητα να εντοπίσει τη συσκευή μέσα στο όχημα και με την θέση του να επιτρέπει τη λειτουργία συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Πιθανότατα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο θα ξεκλειδωθεί στην περίπτωση που η συσκευή είναι μέσα, αλλά ο κινητήρας δεν θα ξεκινήσει μέχρι να βρίσκεται μπροστά ή σε μια προκαθορισμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: H Apple θα προσφέρει συνεδρίες επαυξημένης πραγματικότητας

Η εξοικονόμηση είναι και αυτή μες το πρόγραμμα, για να συμπληρώσετε επιπλέον εξαρτήματα και μαγνητικές κεραίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σήματα RF. Αυτό θα μπορούσε να προσαρμοστεί αποδοτικά και σε κινητές συσκευές με την κεραία NFC για να  επαναχρησιμοποιηθεί ως μαγνητική κεραία. Απο την άλλη η χρήση τρισδιάστατων μαγνητικών κεραιών στο αυτοκίνητο θα μειώσει την ανάγκη για πρόσθετες μαγνητικές κεραίες που θα προστεθούν σε κινητές συσκευές .

Η δημοσίευση από την USPTO επιβεβαιώνει ότι όλες αυτές  οι έννοιες εξετάζονται από την Apple, η οποία όπως είπαμε παραπάνω καταθέτει εβδομαδιαία μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας όμως  δεν αποτελεί εγγύηση ότι η ιδέα θα εφαρμοστεί σε μελλοντική καταναλωτική συσκευή.

Και όμως υφίστανται σχέδια για την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού "ψηφιακού κλειδιού" για αυτοκίνητα που θα έδιναν την ικανότητα σε ένα iPhone αλλά και σε άλλες συσκευές με δυνατότητα NFC να ξεκλειδώσουν ή να εκκινήσουν το όχημα. Η Κοινοπραξία Συνδεσιμότητας Αυτοκινήτου, η οποία  συμπεριλαμβάνει την Apple στα μέλη της ναύλωσης, δημοσίευσε την προδιαγραφή Digital Key Release 1.0, περιγράφοντας τη διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου ψηφιακού κλειδιού με βάση το smartphone.

Μια απο τις τελευταίες αιτήσεις διπλώματος ευρεσιτεχνίας αναλύει τη διαδικασία, κατα την οποία ένα iPhone ή μια άλλη συσκευή πετυχαίνει την αποθηκευση διαπιστευτηρίων, όπως ένα διαβατήριο με ασφάλεια!  Ουσιαστικά, η Apple επιδιώκει να εξετάσει τρόπους που η χρήση του iPhone λειτουργεί ως σημείο ασφάλειας με σκοπό την εναλλακτική πιστοποίηση για να καταφέρει να πείσει τις αρχές για το νέο της σύστημα. 

Διαβάστε επίσης:Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 13.2 και iPadOS 13.2 για iPhone και iPad!

Μια άλλη οπτική που παρουσιάζεται, είναι πως παρόλο που το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποτελεί μια εξέχουσα ιδέα, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η Apple λαμβάνει ευρεσιτεχνίες αρκετά συχνά, και για αυτόν το λόγο, πιθανόν , δεν θα μπορούσε ποτέ να δει το φως της ημέρας αυτό το σύστημα. Επίσης η Apple  δεν επιβεβαιώνει ότι πράγματι εργάζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο.