AirPods Pro vs AirPods| Αναλυτικά όλες οι διαφορές και η τιμολόγηση στην Ελλάδα

AirPods Pro vs AirPods| Αναλυτικά όλες οι διαφορές και η τιμολόγηση στην Ελλάδα
ired.gr

Τα νέα AirPods Pro μόλις κυκλοφόρησαν και διαθέτουν αρκετά νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένης της ενεργής απομόνωσης θορύβου, της νέας λειτουργίας “Transparency”, τον νέο διαφορετικό σχεδιασμό με ανταλλακτικές άκρες, νέα ασύρματη θήκη και αντίσταση στο νερό και τον ιδρώτα! Παρακάτω θα δούμε μια αναλυτική σύγκριση σχετικά με τα χαρακτηριστικά, την τιμή και άλλα, των AirPods Pro με τα AirPods δεύτερης γενιάς. 

Όπως υποδηλώνει το ονομα τα AirPods Pro είναι τα πρώτα ακουστικά της Apple με τόσα χαρακτηριστικά και δυνατότητες και έρχονται στην τιμή των 249 δολαρίων. 

Διαβάστε επίσης: H Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων AirPods Pro στις 30 Οκτωβρίου!

Σύγκριση AirPods Pro vs AirPods 2nd gen

Τα AirPods Pro διαθέτουν πέντε βασικά χαρακτηριστικά που δεν έχουν τα AirPods 2ης γενιάς. 

  • Λειτουργία ενεργής απομόνωσης θορύβου
  • Την νέα λειτουργία Transparency
  • Είναι αδιάβροχα με πιστοποίηση IPX4
  • Διαθέτουν την νέα τεχνολογία Adaptive EQ η οποία προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με το σχήμα του αυτιού του χρήστη και βελτιώνει τόσο την ποιότητα όσο και την λειτουργία ακύρωσης ήχου
  • Τρια διαφορετικά σχέδια για τις άκρες του ακουστικού που προσαρμόζονται στον κάθε χρήστη

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα ανακοίνωσε η Google στην παρουσίαση του Pixel 4 - Pixel Buds 2 - Pixel Go - Google Stadia!

In-ear σχεδιασμός

Όσον αφορά τον σχεδιασμό των νέων AirPods η Apple τον ονομάζει in-ear και έχει χρησιμοποιήσει άκρες σιλικόνης οι οποίες προσαρμόζονται ώστε να ταιριάζουν ιδανικά στον κάθε χρήστη. Διαθέτουν τριων διαφορετικων μεγεθών προσαρμόσιμες ακρες μικρού μεγέθους, μεσαίου και μεγάλου και υπάρχει ακόμα και λογισμικό το οποίο εξετάζει αν η εφαρμογή της άκρης που χρησιμοποιείτε είναι ιδανική και αν έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος. Ο σχεδιασμός των AirPods 2ης γενιάς ονομάζεται “universal fit” και είναι ο ίδιος για όλους τους χρήστες. 

Διαβάστε επίσης: H Apple ανακοίνωσε τα νέα ασύρματα Beats Solo Pro στην τιμή των 300$

Ενεργή απομόνωση θορύβου

Το νέο χαρακτηριστικό ενεργής απομόνωσης ήχου και η λειτουργία Transparency αποτελούν δύο από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Τα AirPods Pro με την λειτουργία ενεργής απομόνωσης έχουν την δυνατότητα να αποκλείουν όλους τους εξωτερικούς θορύβους και να εστιάζουν μόνο σε αυτό που ακούτε. 

Transparency mode

Η λειτουργία “Transparency” σας επιτρέπει να ακούτε κανονικά τους ήχους από το περιβάλλον σας και έτσι κάνει πιο εύκολη την συνομιλία με άλλους ή σας το κάνει πιο εύκολο αν παρακολουθείτε μία συζήτηση. Η λειτουργία είναι επίσης ιδανική για ομαδικές δραστηριότητες όπως αν για παράδειγμα γυμνάζεστε με φίλους. 

Adaptive EQ 

Η λειτουργία Adaptive EQ  η οποία υπάρχει μόνο στα AirPods Pro, όπως αναφέρει η Apple “συντονίζει αυτόματα τη μουσική προσαρμόζοντας τον ήχο στην μορφή των αυτιών σας ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση και σταθερή εμπειρία ακρόασης με εξαιρετική ποιότητα ήχου” 

Διαβάστε επίσης: Η νέα πατέντα της Apple για προσαρμόσιμα διακοσμητικά στοιχεία στις μελλοντικές συσκευές της

Αδιάβροχα και ανθεκτικά στο νερό

Αντίθετα με τα AirPods πρώτης και δεύτερης γενιάς που όπως αποδείχθηκε μετά από δοκιμές και μελέτες έχουν αρκετά καλή αντοχή στο νερό και στον ιδρώτα, τα AirPods Pro είναι κατασκευασμένα ώστε να είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά και διαθέτουν πιστοποίηση IPX4.

Άλλες διαφορές

Οι περισσότερες διαφορές μεταξύ των AirPods Pro και των AirPods δεύτερης γενιάς περιλαμβάνουν βελτιωμένα χειριστήρια και νέους αισθητήρες. Ένω τα AirPods 1ης και 2ης γενιάς διαθέτουν μόνο δύο επιλογές, το πάτημα του δεξιού ή του αριστερού AirPod, τα AirPods Pro περιλαμβάνουν περισσότερες επιλογές χειρισμού όπως, το μονό πάτημα, το διπλό, το τριπλό και το παρατεταμένο με το οποίο γίνεται η αλλαγή από την λειτουργία απομόνωσης θορύβου στην λειτουργία Transparency. 

Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη είναι ότι τα AirPods Pro περιλαμβάνουν καλώδιο Lightning σε USB-C που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, ενώ τα προηγούμενα AirPods διαθέτουν το κλασικό καλώδιο Lightning σε USB-A. 

Διαβάστε επίσης: Bloomberg| Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα AR Glasses το 2020

Μέγεθος και βάρος

Όσον αφορά το μέγεθος και το βάρος μεταξύ των δύο, τα AirPods Pro είναι μικρότερα και ευρύτερα, ενώ είναι βαρύτερα καθώς ζυγίζουν 5.3 γραμμάρια το καθένα σε σύγκριση με τα προηγούμενα AirPods που ζυγίζουν 4 γραμμάρια.

Μπαταρία

Χωρίς την λειτουργία απομόνωσης θορύβου τα AirPods Pro διαθέτουν 5 ώρες διάρκεια μπαταρίας με μία μόνο φόρτιση ενώ με ενεργοποιημένη την απομόνωση θορύβου αντέχουν 4.5 ώρες. Όπως τα προηγούμενα AirPods έτσι και τα AirPods Pro χάρη στην θήκη φόρτισης μπορούν να προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνά τις 24 ώρες, αφού αν τοποθετηθούν για 5 μόνο λεπτά στην θήκη με την δυνατότητα ultra-fast charging μπορούν να σας προσφέρουν 1 ώρα ακρόασης. 

Διαβάστε επίσης: watchOS 6.1| Διαθέσιμη η νέα ενημέρωση για όλους τους χρήστες και για Apple Watch Series 1 και 2

Τιμή 

Στην Αμερική τα AirPods Pro κοστίζουν 250$ ενώ τα AirPods 2ης γενιάς με την ασύρματη θήκη φόρτισης κοστίζουν 199$. Αναμένουμε σύντομα να μάθουμε ποια θα είναι η επίσημη τιμολόγηση για Ελλάδα. Η επίσημη τιμολόγηση στην Ελλάδα μόλις ανακοινώθηκε και η τα AirPods Pro θα κοστίζουν 299 ευρώ.