iPhone 11 Pro vs iPhone XS| Αξίζει η αναβάθμιση;

iPhone 11 Pro vs iPhone XS| Αξίζει η αναβάθμιση;
ired.gr

Η αναβάθμιση από το iPhone του περασμένου έτους σε φέτος μπορεί να αποτελεί μια δύσκολη απόφαση. Το νέο iPhone 11 Pro έχει πραγματικά πιο αξιόλογα χαρακτηριστικά από αυτό που κρατάτε στο χέρι σας τώρα; Θα ήταν πιο έξυπνο να περιμένουμε μέχρι το 2020; Ερωτήματα που πηγαινοέρχονται στο μυαλό των καταναλωτών. Διαβάστε μια σύγκριση εδώ που ίσως σας βοηθήσει να κατασταλάξετε. 

Και ενώ τα νέα κινητά τηλέφωνα της Apple σίγουρα φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα με τους προκατόχους τους από σχεδόν κάθε εξωτερική γωνία, η διαφορά, βρίσκεται, εσωτερικά- γεγονός που συμβαίνει στα περισσότερα νέα iPhones. Ολόκληρη η σειρά που κυκλοφόρησε η Apple το 2019 ενσωματώνει το νέο A13 Bionic chipset της Cupertino, βελτιωμένη πιστοποίηση ταυτότητας Face ID και νέες φωτογραφικές μηχανές ultrawide των 120 μοιρών. Επιπλέον η σειρά 11 Pro προσθέτει Super Retina XDR OLED οθόνες, τηλεφακούς και μπαταρίες με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Διαβάστε επίσης: Α13 Bionic| Γιατί είναι τόσο ξεχωριστός ο επεξεργαστής των νέων iPhone;

Στην περίπτωση που ερευνάτε το ενδεχόμενο αγοράς του iPhone 11 Pro, συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε πως εξελίχθηκαν τα χαρακτηριστικά του απο τα προηγούμενα μοντέλα της Apple.

Νέα χρώματα, νέο φινίρισμα! 

Είναι απαραίτητο να τονιστεί πως το νέο το ματ φινίρισμα στο iPhone 11 Pro είναι εντυπωσιακό, ειδικά στο ασημένιο μοντέλο. Επίσης το λευκό που έχει τοποθετηθεί πίσω δίνει μια κλασάτη αίσθηση.Όλα τα χρώματα - το χρυσό, το γκρι χώρο και το ασήμι, έχουν μια νέα, δυναμικότερη εμφάνιση. Τα χρώματα είναι πλουσιότερα και πιο ζωντανά. Διακρίνονται περισσότερο και ταυτόχρονα είναι λιγότερο αντανακλαστικά, ενώ το γκρι έχει ένα πιο επιβλητικό αποτέλεσμα στα μάτια. Εάν επιθυμείτε να το διακρίνετε περισσότερο, ανακαλύψτε το στις σκιές που είναι κρυμμένες στο σκοτάδι.

Το νέο χρώμα που επαναστατεί στην σειρά των iPhone Pro είναι το Midnight Green, το οποίο δεν περιγράφεται εύκολα καθώς αντανακλά την πραγματική ζωή, παρόλα αυτά φέρνει σε ένα είδος πράσινου καπνού. Παραπέμπει σε γκρί, λόγω της σκοτεινής του απόχρωσης, αλλά όταν χτυπάει το φώς πάνω, είναι διακριταίο το ιδιαίτερο χρώμα του.

Προφανώς ένα Midnight Green iPhone τραβά τα περισσότερα βλέμματα από οποιοδήποτε άλλο κινητό της Apple. 

Κάμερα και βίντεο

Είναι ευρέως γνωστό πως τα μεγαλύτερα βήματα που έκανε η Apple με το iPhone 11 Pro αφορούν την κάμερα. Διαθέτει τρεις φακούς στο πίσω μέρος των νέων μοντέλων, όλα με αισθητήρες 12-megapixel. Ο κύριος αισθητήρας ενσωματώνει διάφραγμα ƒ / 1,8 και η φωτογραφική μηχανή ultrawide βαθμολογείται σε μικρότερο ƒ / 2,4, ενώ o τηλεφακός - με δυνατότητα οπτικού ζουμ 2x - διαθέτει οπτική ƒ / 2,0.

Εννοείται πως το λογισμικό πίσω από τις νέες κάμερες είναι κρίσιμο. Η νέα λειτουργία Νύχτας της Apple έχει τη δυνατότητα να αποτυπώνει εκπληκτικές εικόνες σε χαμηλό φωτισμό. Το Smart HDR, σε συνδυασμό με τους νέους αλγορίθμους Deep Fusion του iPhone 11 Pro, παίρνουν ένα μεγάλο σύνολο εννέα εικόνων, οκτώ από τις οποίες σπάνε πριν ενεργοποιηθεί ακόμη και το κλείστρο. Ο ισχυρός επεξεργαστής A13 Bionic στη συνέχεια τροφοδοτεί κάθε μία από αυτές, τραβώντας τα πιο κατάλληλα εκτεθειμένα pixel σε κάθε εικόνα για μια εξαιρετικά βελτιστοποιημένη τελευταία φωτογραφία.

Διαβάστε επίσης : Pixel 4 vs iPhone 11 Pro Camera Face-Off: Η Apple πάλι κερδισμένη!

Στο iPhone 11 Pro υπάρχει νέα βελτιωμένη εστίαση στο βίντεο, καταγράφεται βίντεο 4K με ταχύτητα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και από τους τρεις φακούς και το τηλέφωνο έχει κατασκευαστεί για να τους εναλλάσσει ομαλά μεταξύ τους με κάθε εντολή του χρήστη. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής μέσω ενός φακού, το iPhone 11 Pro προετοιμάζει τους άλλους δύο, τροποποιώντας τις παραμέτρους έκθεσης. Έτσι επιτυγχάνεται η ετοιμότητα και γίνεται η επιλογή ενός στιγμιότυπου υπερβολικά μεγεθυμένου. 

Η σειρά XS μπορεί ακόμα να καταγράψει 2 οπτικά ζουμ και φωτογραφίες χάρη στον τηλεφακό, δεν μπορεί όμως να επιτύχει τα διπλά συστήματα φωτογραφικών μηχανών 12-MP και αυτά τα εφέ λήψης, εκτός και αν η Apple σχεδιάζει να την εκσυγχρονίσει.

Εκτέλεση

Ο νέος επεξεργαστής Bionic 7-nanometer, έξι πυρήνων, παρέχει την ταχύτερη CPU και GPU που έχουν λειτουργήσει ποτέ σε smartphone. Οι τέσσερις λειτουργίες χαμηλής ισχύος του chipset και οι δύο πυρήνες επιδόσεων είναι 20% ταχύτερες από αυτές του iPhone XS 'A12 Bionic πυριτίου, βέβαια καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. H Apple δημοσίευσε ένα γράφημα της Apple, το οποίο έδειξε μέγιστες ταχύτητες CPU κατά περίπου 33% ταχύτερες από το τσιπ Snapdragon 855 που παρουσιάστηκε στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα Android, όπως το Galaxy S10.

Η τρίτη γενιά του Neural Engine της Apple συσκευάζεται από το A13 Bionic και σχεδιάστηκε με σκοπό την επίλυση εργασιών, όπως επεξεργασία εικόνων, ταυτότητα Face ID και εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Στο τεστ Geekbench 5 της συνολικής απόδοσης του συστήματος, το  A13 διαφοροποιήθηκε και ξεπέρασε τα υπόλοιπα κινητά τηλέφωνα, το iPhone 11 Pro Max έκανε σκορ πολλαπλών πυρήνων 3.517 και το iPhone  11 Pro χρονομέτρησε 3.509, ενώ το iPhone XS Max σημείωσε 2.773.

Μπαταρία για daaaaaays

Η Apple υποστηρίζει ότι το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max έχουν μια τεράστια βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Η διαφορά που συζητάμε είναι μεγάλη, αφορά περίπου τέσσερις ώρες περισσότερο το iPhone 11 Pro και πέντε ώρες περισσότερο το iPhone 11 Pro Max. Όμως η Apple έχει παραλείψει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το πότε οι μπαταρίες εκτελούν αυτά τα ειδικά κατορθώματα, ουσιαστικά δεν έχει ταυτίσει ακόμα τις αντοχές της μπαταρίας με τον χρόνο ομιλίας ή χρόνο περιήγησης στο Internet.

Αυτές οι αποδόσεις μπαταρίας, γεννούν μια τεράστια ανάγκη για αναβάθμιση, βέβαια αν μιλάμε για άτομα που το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είναι σε περιβάλλον γραφείου όπου υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης, οι ημερήσιες ανάγκες σε ενέργεια είναι λιγότερες και τέσσερις επιπλέον ώρες μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα, εκτός από τις περιπτώσεις που τα άτομα βρίσκονται εκτός, χωρίς δυνατότητα φόρτισης όπου επιπλέον ώρες μπαταρίας σημαίνουν πολλά.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για το iPhone 11

Τα νέα μοντέλα της Apple iPhone 11 Pro και 11 Pro Max κυκλοφορούν με το νέο ενημερωμένο λογισμικό, iOS 13, χαρίζοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως Dark Mode, αλλαγές στα μηνύματα και τις φωτογραφίες , ενημερώσεις για υπενθυμίσεις και μια νέα εφαρμογή Find My που συνδυάζει Find My Friends και Find My iPhone σε ένα, κάνοντας το iPhone σας πιο ζωντανό, γεμάτο αλληλεπίδραση.

Αντίο 3D Touch, γεια Haptic Touch

Μια ακόμα μετάβαση είναι αυτή από το 3D Touch στο Haptic Touch. Το τελευταίο εκτελεί την ίδια λειτουργία πιέζοντας πιο μαλακά. Οπότε, έτσι αισθάνεσαι πως κάνεις το ίδιο πράγμα.

Συμπερασματικά

Εάν ακόμα δεν έχετε καταλήξει για το αν χρειάζεται να αναβαθμίσετε, σκεφτείτε αυτά τα λίγα πράγματα:

Εάν σκοπός σας είναι η μόδα, το στίλ, τα εντυπωσιακά χρώματα και οι φωτογραφίες ευκρείνιας, προχωρήστε στην πιο διάσημη κάμερα του κόσμου, αγοράζοντας το  iPhone 11 Pro και επιλέξτε το χρώμα Midnight Green για να εντυπωσιάσετε και τους πιο απαιτητικούς!

Το iPhone 11 Pro αποτελεί μια δικαιολογημένη αναβάθμιση, λόγω της τεράστιας βελτίωσης στην κάμερα και στις λειτουργίες του βίντεο, καθώς ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή η οποία προδιαθέτει υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο τίτλος "Καλύτερης οθόνης smartphone" απονεμήθηκε στην Super Retina XDR του iPhone 11!

Και τέλος, τι ρόλο βαράει για εσάς η απόδοση της μπαταρίας του iPhone σας; Το  iPhone 11 Pro με τα ρεκόρ που σπάσει στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι αξιόλογος λόγος αγοράς, ιδιαίτερα για το κοινό ανθρώπων που δεν συχνάζει σε κλειστούς χώρους κατα τη διάρκεια της ημέρας.