iPhone 11 Pro vs iPhone XS| Αξίζει η αναβάθμιση;

iPhone 11 Pro vs iPhone XS| Αξίζει η αναβάθμιση;
ired.gr

Μετά την παρουσίαση των νέων iPhone 11, πολλοί αναρωτιούνται αν θα άξιζε μια νέα αγορά. Η αναβάθμιση σε ένα νέο iPhone, είναι πάντα ζήτημα για κατόχους παλαιότερων μοντέλων iPhone. Το νέο iPhone 11 Pro έχει όντως πιο αξιόλογα χαρακτηριστικά από το iPhone XS; Μήπως θα ήταν φρόνιμο να αναμείνουμε για το μοντέλο του 2020; Διαβάστε εδώ μια σύγκριση που ίσως σας βοηθήσει να κατασταλάξετε. 

Η νέα σειρά iPhone που κυκλοφόρησε η Apple το 2019 ενσωματώνει τον ολοκαίνουριο επεξεργαστή A13 Bionic της Cupertino, βελτιωμένη πιστοποίηση ταυτότητας Face ID και νέες φωτογραφικές κάμερες ultrawide των 120 μοιρών. Επιπλέον η σειρά 11 Pro προσθέτει Super Retina XDR OLED οθόνες, τηλεφακούς και μπαταρίες με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Διαβάστε επίσης: Α13 Bionic| Γιατί είναι τόσο ξεχωριστός ο επεξεργαστής των νέων iPhone;

Στην περίπτωση που ερευνάτε το ενδεχόμενο αγοράς του iPhone 11 Pro, συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε πως εξελίχθηκαν τα χαρακτηριστικά του από τα προηγούμενα μοντέλα της Apple.

Νέα χρώματα, νέες εμπειρίες! 

Είναι απαραίτητο να τονιστεί πως το νέο ματ στο iPhone 11 Pro είναι εντυπωσιακό, ειδικά στο ασημένιο μοντέλο. Επίσης το λευκό που έχει τοποθετηθεί πίσω δίνει μια κλασσάτη αίσθηση. Όλα τα χρώματα - το χρυσό, το γκρι και το ασήμι, έχουν μια δυναμικότερη εμφάνιση. Τα χρώματα είναι πλουσιότερα και πιο ζωντανά. Διακρίνονται περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα είναι λιγότερο αντανακλαστικά, το γκρι διατηρεί μια πιο επιβλητική εικόνα. Να σημειωθεί πως για έξτρα λεπτομέρειες των χρωμάτων, όσον αφορά τις σκιές, μπορείτε να τις ανακαλύψετε στο σκοτάδι.  

Το νέο χρώμα που επαναστατεί στην σειρά των iPhone Pro είναι το Midnight Green, το οποίο δεν περιγράφεται εύκολα καθώς αντανακλά μια φυσική πλευρά της ζωής, θυμίζει κάτι από την παλέτα του πράσινου. Παραπέμπει σε γκρι, λόγω της σκοτεινής του απόχρωσης, αλλά όταν χτυπάει το φως πάνω, είναι διακριταίο το ιδιαίτερο χρώμα του. Το αντιπροσωπεύει μια χλιδή. Προφανώς το Midnight Green iPhone τραβά τα περισσότερα βλέμματα από οποιοδήποτε άλλο κινητό της Apple.

Κάμερα και βίντεο

Από καθαρή άποψη υλικού, όλες οι κάμερες στο iPhone 11 Pro Max είναι καλύτερες από τις κάμερες στο iPhone XS Max. Η κύρια κάμερα ευρείας γωνίας διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα που επιτρέπει περισσότερο φωτισμό, ο τηλεφακός διαθέτει πλέον μεγαλύτερο διάφραγμα f / 2.0 και υπάρχει μια νέα κάμερα ευρείας γωνίας (f / 2.4) που δεν υπήρχε πριν.

Το λογισμικό πίσω από τις νέες κάμερες είναι κρίσιμο. Η νέα λειτουργία Νύχτας της Apple έχει τη δυνατότητα να αποτυπώνει εκπληκτικές εικόνες σε χαμηλό φωτισμό. Το Smart HDR, σε συνδυασμό με τους νέους αλγορίθμους Deep Fusion του iPhone 11 Pro, παίρνουν ένα σύνολο εννέα εικόνων, οκτώ από τις οποίες αποτυπώνονται πριν καν ακόμα πατηθεί το κλείστρο. Ο ισχυρός επεξεργαστής A13 Bionic στη συνέχεια τροφοδοτεί κάθε μία από αυτές, τραβώντας τα πιο κατάλληλα εκτεθειμένα pixel σε κάθε μια εικόνα για να επιλέξει τελικά τη βέλτιστη τελευταία φωτογραφία.
Σε καλές συνθήκες φωτισμού όμως, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών σύγκρισης κάμερας ευρείας γωνίας που λαμβάνονται με το iPhone 11 Pro Max και το iPhone XS Max.

Στο iPhone 11 Pro υπάρχει και μια νέα βελτιωμένη εστίαση στο βίντεο, καταγράφει με ταχύτητα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και από τους τρεις φακούς ενώ το τηλέφωνο έχει κατασκευαστεί για να τους εναλλάσσει ομαλά μεταξύ τους με εντολή του χρήστη. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής μέσω ενός φακού, το iPhone 11 Pro προετοιμάζει τους άλλους δύο, τροποποιώντας τις παραμέτρους έκθεσης.

Διαβάστε επίσης : Pixel 4 vs iPhone 11 Pro Camera Face-Off: Η Apple πάλι κερδισμένη!

Εκτέλεση

Ο νέος επεξεργαστής Bionic 7-nanometer, έξι πυρήνων, παρέχει την ταχύτερη CPU και GPU που έχουν λειτουργήσει ποτέ σε smartphone. Οι τέσσερις λειτουργίες χαμηλής ισχύος του chipset και οι δύο πυρήνες επιδόσεων είναι 20% ταχύτερες από αυτές του iPhone XS 'A12 Bionic πυριτίου. H Apple δημοσίευσε ένα γράφημα της το οποίο έδειξε μέγιστες ταχύτητες CPU κατά περίπου 33% ταχύτερες από το τσιπ Snapdragon 855 που παρουσιάστηκε στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα Android, όπως το Galaxy S10.

Η τρίτη γενιά του Neural Engine  σχεδιάστηκε με σκοπό την επίλυση πιο σύνθετων εργασιών, όπως επεξεργασία εικόνων, ταυτότητα Face ID και εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Ανεξάντλητη η νέα μπαταρία!

Η Apple υποστηρίζει ότι το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max έχουν μια τεράστια βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Η διαφορά που συζητάμε είναι μεγάλη, αφορά περίπου τέσσερις ώρες περισσότερο το iPhone 11 Pro και πέντε ώρες περισσότερο το iPhone 11 Pro Max. 

Αυτές οι αποδόσεις μπαταρίας, γεννούν μια τεράστια ανάγκη για αναβάθμιση, βέβαια αν μιλάμε για άτομα που το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είναι σε περιβάλλον γραφείου όπου υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης, οι ημερήσιες ανάγκες σε ενέργεια είναι λιγότερες και τέσσερις επιπλέον ώρες μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα, αλλά  τις περιπτώσεις που τα άτομα βρίσκονται εκτός, χωρίς δυνατότητα φόρτισης οι επιπλέον ώρες μπαταρίας σημαίνουν πολλά.

Να συμπληρωθεί βέβαια πως η Apple έχει παραλείψει στοιχεία σχετικά με το πότε οι μπαταρίες εκτελούν αυτά τα ειδικά κατορθώματα, ουσιαστικά δεν έχει ταυτίσει ακόμα τις αντοχές της μπαταρίας με τον χρόνο ομιλίας ή χρόνο περιήγησης στο Internet.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για το iPhone 11

Συμπερασματικά

Εάν ακόμα δεν έχετε καταλήξει, σκεφτείτε αυτά: Εάν σκοπός σας είναι η μόδα, το στιλ, τα εντυπωσιακά χρώματα και οι φωτογραφίες ευκρίνειας, προχωρήστε στην πιο διάσημη κάμερα του κόσμου, αγοράζοντας το  iPhone 11 Pro και επιλέξτε το χρώμα Midnight Green για να εντυπωσιάσετε και τους πιο απαιτητικούς! Μια καλή “δικαιολογία” για να προβείτε στην αγορά του αποτελεί η κάμερα και οι βελτιωμένες λειτουργίες του βίντεο, καθώς ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή η οποία προδιαθέτει υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις. Όπως επίσης και η απόδοση της μπαταρίας του  iPhone 11 Pro έχει αναπτυχθεί σημαντικά στη διάρκεια ζωής της, και είναι σημαντική, ιδιαίτερα για το κοινό ανθρώπων που δεν συχνάζει σε κλειστούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Διαβάστε επίσης: Ο τίτλος "Καλύτερης οθόνης smartphone" απονεμήθηκε στην Super Retina XDR του iPhone 11!