Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 13.2 και iPadOS 13.2 για iPhone και iPad.

Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 13.2 και iPadOS 13.2 για iPhone και iPad.
ired.gr

Τη Δευτέρα η Apple μας ενημέρωσε σχετικά με την νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού iOS 13.1.3 και iPadOS 13.1.3 φέρνει το iPhone και το iPad μέχρι την έκδοση 13.2. Δύναται να εφαρμοστεί στη συσκευή ενός χρήστη εισάγοντας την εφαρμογή Settings (Ρυθμίσεις), επιλέγοντας General (Γενικά), Update Software (Λογισμικό) και στη συνέχεια επιλέγοντας την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Κρυφά χαρακτηριστικά

Στην περίπτωση που οι χρήστες κατέχουν αυτόματες ενημερώσεις, η διαδικασία απλοποιείται, καθώς η ενημέρωση επιτυγχάνεται εν αγνοία του ιδιοκτήτη και στη συνέχεια απλά ενημερώνεται  ότι είναι έτοιμος να εγκαταστήσει την αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Για το iOS 13.2, η ενημέρωση από την προηγούμενη έκδοση καταλαμβάνει 568,4 megabyte, ενώ το iPadOS 13,2 είναι λήψη 531,7 megabyte.

Ύστερα από τέσσερις γύρους betas για κάθε λειτουργικό σύστημα, κυκλοφορεί η ενημερωμένη έκδοση, με την νεότερη έκδοση στις 23 Οκτωβρίου.

Η κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού χρονολογείται ίδια με αυτή  των AirPods Pro, Το νέο μοντέλο διαθέτει Active Noise Cancellation και απαιτεί ως προϋπόθεση την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, ώστε να επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση της νέας λειτουργικότητας  αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει μια βασική υποστήριξη για το εξάρτημα ήχου στις συσκευές της Apple.

Τα προηγούμενα AirPods λαμβάνουν και αυτά μηνύματα ανακοίνωσης με το Siri και ο ψηφιακός βοηθός διαβάζει τα εισερχόμενα μηνύματα στα AirPods.

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dark Mode σε όλες τις εφαρμογές σας!

Το iOS 13.2 εισάγει το Deep Fusion στα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Το νέο χαρακτηριστικό που απογείωσε την υπολογιστική κάμερα της Apple, το A13 Bionic Neural Engine με σκοπό το συνδυασμό πολλών εικόνων σε διάφορες εκθέσεις, μιας ενιαίας εικόνας με καλύτερη υφή, λεπτομέρειες και μειωμένο θόρυβο. Επίσης κάθε iPhone διαθέτει την επιλογή ανάλυσης βίντεο μέσα από την εφαρμογή της Κάμερας, έτσι αποφεύγονται οι Ρυθμίσεις. 

Καθώς οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής διαμαρτυρηθηκαν για την επιλογή των χρηστών να διαλέγουν με ανώνυμες φωνητικές εγγραφές μέσω των αιτήσεων του Siri για το πρόγραμμα της προμήθειας της Apple, υιοθετηθηκε μια βελτιστοποιημένη χρήση του Siri και η προφορική ανίχνευση της. Η Apple, μετά τις αναφορές που δέχτηκε αποφάσισε να εγκαταστήσει μια προηγούμενη έκδοση του προγράμματος. Επιπλέον, υποσχέθηκε πως δεν θα υπάρξει αποθήκευση των ηχογραφήσεων και μόνο υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν κάποιο δείγμα. 

Διαβάστε επίσης: 10 συμβουλές για να βελτιώσετε την διάρκεια μπαταρίας στο iOS 13

Επιπρόσθετα, δίνεται και η επιλογή να διαγράψετε το ιστορικό Siri και το Dictation history από τις ρυθμίσεις του Siri.

Το διασκεδαστικό κομμάτι του νέου βελτιωμένου λογισμικού, είναι τα 70+ νέα emoji τα οποία εισήχθησαν, περιλαμβάνονται ζώα, τρόφιμα,δραστηριότητες, προσβασιμότητα, τα ουδέτερα φύλα όπως επίσης και χαρακτήρες με την επιλογή δέρματος σε κάποια σύμβολα.

Για μια απο τις επαναστατικές εφαρμογές, το Home, εγκαταστάθηκε το HomeKit Secure Video, δίνοντας στους χρήστες την ικανότητα  να συλλαμβάνουν ιδιωτικά, να αποθηκεύουν και να προβάλλουν κρυπτογραφημένο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας τους, καθώς και να ανιχνεύουν άτομα, ζώα και οχήματα σε βίντεο. Οι δρομολογητές με δυνατότητα HomeKit θα έχουν ρυθμίσεις στην εφαρμογή για να ελέγχουν ποια από τα  εξαρτήματα του HomeKit έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Πως να διαχειριστείτε τα δίκτυα Wi-Fi και το Bluetooth από το Κέντρο Ελέγχου

Κάποιες ακόμα αναπτυξιακές λειτουργίες αφορούν τις βελτιώσεις σφαλμάτων, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση όπου οι κωδικοί πρόσβασης δεν συμπληρώνονται αυτόματα σε εφαρμογές τρίτου μέρους, στα μηνύματα που εμφανίζουν αριθμούς αντί για το όνομα μιας επαφής, σε προβλήματα δημιουργίας αντιγράφων iCloud και σε άλλα.