To Facebook κυκλοφόρησε επιτέλους με νέα εμφάνιση και Dark Mode!

To Facebook κυκλοφόρησε επιτέλους με νέα εμφάνιση και Dark Mode!
ired.gr

Με όλες τις πρόσφατες αλλαγές περί προσωπικών δεδομένων τα τελευταία χρόνια, το Facebook δεν έχει κάνει καμία ανανέωση στην εμφάνισή του και συνεχιζει εδώ και χρόνια να διατηρει το παλιό απλό του interface που για τους χρήστες έχει καταντήσει βαρετό. Επιτέλους ήρθε η ώρα που η εταιρεία αποφάσισε να κάνει αλλαγές! Η νέα εμφάνιση του Facebook αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο και είναι ήδη διαθέσιμη σε κάποιους χρήστες.

Η νέα αρχική σελίδα θυμίζει αρκετά το Twitter, έχει πλέον μοντέρνο minimal σχεδιασμό με απλά χρώματα και στρογγυλεμένες γωνίες. Το αν η αλλαγή αυτή είναι καλή η όχι εξαρτάται από το γούστο του κάθε χρήστη. Το νέο γυμνό και απλο interface έχει μεγάλη απόσταση μεταξύ της κάθε λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Facebook Dating: Η νέα λειτουργία του Facebook

Από όσα μπορούμε να πούμε η νέα εμφάνιση του Facebook δεν προσφέρει αρκετές λειτουργικές αλλαγές στην σελίδα, όμως προστέθηκε επιτέλους η λειτουργία Dark Mode! Η αλλαγή από Light σε Dark Mode γίνεται πολύ εύκολα, απλά πατάτε το κουμπί επιλογών που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας και πατάτε στην επιλογή Dark Mode. Μόλις γίνει αυτό το Facebook θα αλλάξει εντελώς από λευκό σε διάφορες αποχρώσεις του μαύρου. Η λειτουργία Dark Mode είναι αρκετά χρήσιμη για να μην κουράζετε τα μάτια σας τις βραδινές ώρες, όμως προστοπαρόν είναι διαθέσιμη μόνο για υπολογιστές.

Όσων αφορά άλλες λειτουργικές αλλαγές, σύμφωνα με την εταιρεία η πλοήγηση έχει αναδιαμορφωθεί και η ροή των ειδήσεων διαθέτει την νέα επιλογή “αποθήκευση σημείου”, η οποία σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το σημείο που θέλετε να μεταβείτε οπουδήποτε αλλού στην συνέχεια και όποτε θέλετε να ξαναεπιστρεψετε στην ροή των ειδήσεων να βρείτε το σημείο που έχετε αποθηκεύσει. 

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dark Mode σε όλες τις εφαρμογές σας!

Αν αναρωτιέστε πως θα αποκτήσετε και εσείς την νέα εμφάνιση και τις νέες λειτουργίες της σελίδας, δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος παρά να περιμένετε και ίσως είστε από τους τυχερούς που επιλέγονται τυχαία και λαμβάνουν μία ειδοποίηση που ρωτάει αν θέλετε να εφαρμοστούν οι αλλαγές και να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την Beta έκδοση της σελίδας.

Διαβάστε επίσης: Threads: Η νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες του Instagram