iOS 13.2| H έκδοση Beta 4 είναι τώρα διαθέσιμη

iOS 13.2| H έκδοση Beta 4 είναι τώρα διαθέσιμη
ired.gr

Η τέταρτη beta από τις επερχόμενες ενημερώσεις του iOS και iPadOS έγινε διαθέσιμη για τους προγραμματιστές που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Beta δοκιμών της Apple. Οι προηγούμενες εκδόσεις λογισμικού έφεραν αρκετά σημαντικές αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε επίσης: H Apple διαθέτει τo iOS 13.1 στο ευρύ κοινό! Δείτε πως μπορείτε να τo εγκαταστήσετε!

Όσον αφορά το τι νέο έφερε η Beta 4 στο iOS 13.2 δεν υπάρχουν αρκετές σημαντικές ή νέα χαρακτηριστικά καθώς περιέχει κυρίως διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις σταθερότητας. 

Για μια ακόμα φορά η Apple δεν είχε να αναφέρει και πολλά στις σημειώσεις της ενημέρωσης. Συνήθως, οι σημειώσεις κάθε ενημέρωσης περιλαμβάνουν τις διορθώσεις που έχουν γίνει αλλαγές κτλπ. αυτή την φορά η Apple όμως δεν είχε κάτι να αναφέρει.

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Κρυφά χαρακτηριστικά

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα νέα χαρακτηριστικά: 

iPadOS| Μπορείτε να επιλέξετε να γίνεται παρατεταμένο πάτημα σε ένα από τα κουμπιά του ποντικιού σας ώστε να δημιουργήσετε μία νέα συντόμευση

Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο για τους χρήστες ποντικιών στο iPadOS. Μπορείτε ήδη να αντιστοιχίσετε διάφορες λειτουργίες στα κουμπιά του ποντικιού σας όπως (επιστροφή, προβολή του dock και πολλά άλλα), τώρα μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το παρατεταμένο πάτημα ώστε να δημιουργήσετε μία νέα συντόμευση. Στο iOS 13 με το παρατεταμένο πάτημα εμφανίζεται ένα μενού επιλογών, λειτουργεί δηλαδή ακριβώς όπως το δεξί κλικ στο Mac. 

Μικρότερο μενού γρήγορων ενεργειών

Στο μενού γρήγορων ενεργειών το μικρό περίγραμμα που εμφανίζεται όταν πατάτε παρατεταμένα την αρχική σας οθόνης, είναι τώρα μικρότερο. Έχει επίσης μία νέα επιλογή στην λίστα του, την αναδιοργάνωση εφαρμογών.  Αυτή η νέα επιλογή αναδιατάσσει αυτόματα τα εικονίδια των εφαρμογών. 

Ρυθμίσεις διάρκειας του 3D Touch

Στο iOS, υπάρχει η νέα ρύθμιση “Διάρκεια” για το 3D Touch. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε για πόσο χρονικό διάστημα θέλετε να πατάτε παρατεταμένα την οθόνη σας πριν εμφανιστεί η επιλογή που θέλετε. 

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dark Mode σε όλες τις εφαρμογές σας!

Νέο εικονίδιο φωνητικού μηνύματος

Στην εφαρμογή iMessage, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα νέο εικονίδιο για την εγγραφή φωνητικού μηνύματος. Αντί του μικροφώνου έχει τοποθετηθεί ένα νέο εικονίδιο με κυματιστό σχέδιο.

Νέο εικονίδιο ένδειξης διπλότυπων στις φωτογραφίες

Το iOS 13 διαθέτει φίλτρα προβολής εικόνων με κριτήρια όπως μέρα, μήνα, χρόνο, ανάμεσα σε αυτές τις εικόνες όμως μπορεί να κρύβονται στιγμιότυπα οθόνης αλλά και διπλότυπα φωτογραφιών. Πλέον εάν υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες φωτογραφίες θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο με τον αριθμό των εικόνων. 

Διαβάστε επίσης: iOS 13| Πως να ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία!

Άλλες μικρές αλλαγές

Υπάρχουν επίσης κάποιες μικρές οπτικές αλλαγές! Το παράθυρο κοινοποίησης έχει γίνει πιο λευκό και λιγότερο διαφανές. Στο iOS 13 το παράθυρο κοινοποίησης έχει αλλάξει τελείως καθώς διαθέτει πλέον μία σειρά με επιλογές γρήγορης κοινοποίησης αλλά σε όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες ενέργειες περιλαμβάνει και όλες τις συντομεύσεις χωρίς να υπάρχει τρόπος να επιλέξει ο χρήστης ποιες επιλογές θέλει να εμφανίζονται και το εικονίδιο επεξεργασίας στο κάτω μέρος των Widget έχει αλλάξει σχήμα.

Διαβάστε επίσης: Η Beta 2 του iOS 13.2 κυκλοφόρησε - Δείτε τις νέες δυνατότητες!