Στο στόχαστρο του Netflix όσοι μοιράζονται κωδικούς με συγγενείς και φίλους!

Στο στόχαστρο του Netflix όσοι μοιράζονται κωδικούς με συγγενείς και φίλους!
ired.gr

Δεν είναι κρυφό ότι αρκετά μεγάλος αριθμός των χρηστών του Netflix μοιράζεται τον κωδικό του με συγγενής ή φίλους ώστε να έχουν πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει ο καθένας ξεχωριστά την προσωπική του συνδρομή. Ωστόσο το να χρησιμοποιείτε ο ίδιος λογαριασμός σε πάνω από ένα σπίτι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, καθώς η υπηρεσία σχεδιάζει να πάρει μέτρα ώστε να αποτρέψει την κοινή χρήση λογαριασμών στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: To Spotify χαρίζει 3 μήνες δοκιμαστικής συνδρομή

Το θέμα ότι αρκετοί χρήστες μοιράζονται τον ίδιο λογαριασμό θίχτηκε λίγο μετά την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2019 της εταιρείας. Το θετικό νέο είναι ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν σκοπεύει να λάβει μέτρα, κατα τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής προϊόντων Greg Peters, τόνισε ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά το θέμα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεί κάποιον αποτελεσματικό τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ανέφερε “Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τι συμβαίνει με την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την κατάσταση ώστε να βρούμε φιλικούς προς τους καταναλωτές τρόπους επίλυσης, μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρεί κάποιον τρόπο ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε κάτι σύντομα”.

Ενώ το φθηνότερο πακέτο συνδρομής κοστίζει 8.99$ τον μήνα, με 15,99$, ένας λογαριασμός Netflix μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικούς χρήστες σε 4 διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της υπηρεσίας αυτή η συνδρομή αποτελεί το οικογενειακό πακέτο το οποίο προορίζεται ώστε να χρησιμοποιείτε από τα μέλη μιας οικογένειας που βρίσκονται στην ίδια οικία. 

Διαβάστε επίσης: H Apple ενδέχεται να δημιουργήσει μία συνδρομή που θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες του Apple Music & Apple TV+

Παρόλα αυτά είναι γνωστό ότι πολλοί χρήστες μοιράζονται τον λογαριασμό τους με φίλους και συγγενείς και μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει πάρει κάποια μέτρα να το περιορίσει. Παρόλο που ο τρόπος που θα δράσει η εταιρεία δεν είναι ακόμα σαφής ακούγεται πως προσπαθεί να βρει τρόπο να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών. 

Ενδιαφέρον ωστόσο είναι η χρονική στιγμή που έγινε αυτή η ανακοίνωση, καθώς αυτό το διάστημα κάνουν τον ερχομό τους οι νέες υπηρεσίες streaming Apple TV + και Disney +. Το Netflix ίσως να το νιώθει αυτό ως απειλή και να προκαλεί ανησυχία, όμως αν περιορίσει τώρα την κοινή χρήση κωδικών ίσως πολλοί χρήστες προτιμήσουν να αγοράσουν συνδρομή σε κάποια άλλη υπηρεσία. 

Διαβάστε επίσης: Apple TV+ τα πάντα για την νέα streaming υπηρεσία της Apple που κάνει ντεμπούτο στις 1 Νοεμβρίου