Pixel 4 vs iPhone 11 Pro Camera Face-Off: Η Apple πάλι κερδισμένη!

Pixel 4 vs iPhone 11 Pro Camera Face-Off: Η Apple πάλι κερδισμένη!
ired.gr

Μετά την κυκλοφορία των iPhone 11 Pro και του Pixel 4 η Apple και η  Google αναρωτιούνται εάν πρόκειται περί μιας καλής κάμερας smartphone ή επιστήμης, καθώς αποτελούν τις καλύτερες κάμερες τηλεφώνων που δοκιμάσαμε ποτέ.

Τα δύο τηλέφωνα αποκλίνουν στα επίπεδα υλικού και λογισμικού. To Pixel 4 διαθέτει δύο κάμερες στο πίσω μέρος, ο ένας τηλεφακός λειτουργεί με 16,4 megapixel, που ξεκινάει με 2x ζουμ, αλλά μπορεί να φτάσει έως και 8 φορές με περιορισμένη απώλεια ποιότητας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Super Res Zoom της Google.

Το iPhone 11 Pro, διαθέτει έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό καθώς επίσης τυπική ευρεία και τηλεφακούς, δίνοντας τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στην σκηνή που θέλετε να τραβήξετε. Επιπροσθέτως, η Apple βελτίωσε την κινητή της κάμερα με τη βοήθεια  ενός νέου τρόπου Deep Fusion μετά την ενημερωμένη έκδοση του, η οποία είναι σχεδιασμένη για σενάρια μέσου φωτισμού.

Συλλέξαμε κάποιες συγκριτικές φωτογραφίες με σκοπό την επιλογή του νικητή!

Διαβάστε ακόμα: Τα πάντα για την λειτουργία νυχτερινής λήψης των iPhone 11, 11 Pro & 11 Pro Max

Αγαλμα

Στο Bryant Park, το Pixel 4 και το iPhone 11 Pro έδωσαν παντελώς διαφορετικές ερμηνείες της ίδιας σκηνής. Η λήψη του iPhone ερμηνεύεται με μια μεγαλύτερη ζεστασιά, ενώ το Pixel's φαίνεται να διατηρεί πιο πιστά το πραγματικό αποτέλεσμα, το οποίο αντηχεί σε συννεφιασμένες συνθήκες τη δεδομένη στιγμή της λήψης. Το iPhone πυροδοτεί μια εντυπωσιακή ευκρίνεια άλλα  και οι βαθύτερες αντιθετικές σκιές του Pixel δίνουν μια ανώτερη άποψη. 

Βγάλαμε λοιπόν έναν νικητή; Η νίκη εξαρτάται απο τους σκοπούς μας, ο ρεαλισμός ή η φωτογραφία; Στην περίπτωση που σκοπός είναι ο ρεαλισμός, η νίκη ανήκει στο Pixel 4. Στην περίπτωση που κριτής είναι το Instagram, που φαντάζομαι πως για τους περισσότερους είναι, η νίκη απονέμεται στο  iPhone 11 Pro.

Νικητής: iPhone 11 Pro

Διαβάστε ακόμα: Μία ολοκληρωμένη κριτική της τριπλής κάμερας του iPhone 11 Pro από τον επαγγελματία φωτογράφο Austin Mann

Πάρκο τη νύχτα

Επιστρέψαμε στο Bryant Park για μερικές ακόμα λήψεις, κάνοντας χρήση της αντίστοιχης λειτουργίας νυκτός κάθε τηλεφώνου. Το iPhone 11 Pro δεν ξεφεύγει από το μοτίβο της ζεστασιάς, όπως φαίνεται είναι από τα βασικά του χαρακτηριστικά, τουλάχιστον αυτό μας έχει δείξει με αυτές τις δοκιμές. Το Pixel 4 παρουσιάζει καλύτερα τις λεπτομέρειες, από τα δέντρα, μέχρι και τα φύλλα στον ουρανό στα παράθυρα και στα κτίρια του δρόμου.

Το iPhone 11 Pro καταφέρνει λίγο καλύτερα να απομονώσει τα φώτα από τους λαμπτήρες του πάρκου και να τα περιορίσει ώστε να μην εκτοξεύονται πολύ επιθετικά. Στον αντίποδα, το Pixel 4's Night Sight παρέχει μεγαλύτερη ορατότητα σε αυτήν την εικόνα, που άλλωστε είναι επιθυμητό ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

Νικητής: Pixel 4

Διαβάστε ακόμα: 15 Οκτωβρίου η επίσημη παρουσίαση του Google Pixel 4!

Πρόσωπο το βράδυ

Το κορίτσι της φωτογραφίας λαμβάνει θέση λήψης κάτω από τις σκιές των δέντρων σε ένα πεζοδρόμιο με έντονο σκοτάδι, εκτός από τα φώτα των κτιρίων και τις λάμπες του δρόμου. Σε μια πιο δύσκολη νυχτερινή λήψη, κανένα από τα δύο τηλέφωνα δεν αντικατοπτρίζει πραγματικά τις αχνές συνθήκες που επικρατούν. Η φωτογραφία και των δύο τηλεφώνων παρουσιάζει μια σκηνή με σούρουπο - αλλά το iPhone 11 Pro παρουσιάζει ένα πιο σωστό αποτέλεσμα.

Η Apple έχει επιτύχει την ευκρίνεια του εδάφους και των γύρω αντικειμένων και εκθέτει τα καλύτερα σημεία. Το Pixel 4 φαίνεται να υποστηρίζει καλύτερα την κοπέλα της φωτογραφίας, είναι ανώτερο όσον αφορά τη μεγάλη αντίθεση που δημιουργεί στο πρόσωπο της, την κάνει πιο συνοπτική. Το τηλέφωνο της Google την ξεχωρίζει από το πλάνο.  

Νικητής: iPhone 11 Pro

Διαβάστε ακόμα: Όλες οι πληροφορίες για τα iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

Πινακίδα

Οι παραπάνω εικόνες τραβήχτηκαν, κάνοντας χρήση των αντίστοιχων εργαλείων κάθε κινητού. Τα οπτικά ζουμ 2x Pixel 4 και iPhone 11 Pro, τονίζουν εντονότερα τις διαφορές ανάμεσα στην κάμερα της Google και της Apple. Με μια λεπτομερή παρατήρηση, θα συνειδητοποιήσετε πως οι λήψεις των σκηνών της Apple διατηρούν έναν θόρυβο, κυρίως στα συμπαγή χρώματα, όπως για παράδειγμα αυτά του ουρανού, έτσι, επιτυγχάνεται αυτή η ευκρίνεια που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες του iPhone 11 Pro. Απο την άλλη, το  Pixel 4 φαίνεται να αποφεύγει έντονα αυτό το προτέρημα, καθώς οι φωτογραφίες του εκθέτουν περισσότερο μια ησυχία, γεγονός που δημιουργεί το μειονέκτημα της περιορισμένης ευκρείνιας. 

Αποτέλεσμα αυτού, κάποιες λεπτομέρειες όπως ο τρόπος που το φως εκπέμπει απο τις βίδες που συγκρατούν τον πόλο, δεν φανερώνονται όπως στη φωτογραφία του Pixel 4. Οι λεπτομέρειες διατηρούν ένα πιο σκούρο μοτίβο. Ως εκ τούτου, η διάκριση μεταξύ των τούβλων του κτιρίου δεν αντηχεί ξεκάθαρα, σε σημείο που χάνεται προς τα αριστερά. Λόγω αυτού το το iPhone κερδίζει εδώ.

Νικητής: iPhone 11 Pro

Διαβάστε ακόμα: Όλα όσα ανακοίνωσε η Google στην παρουσίαση του Pixel 4 - Pixel Buds 2 - Pixel Go - Google Stadia!

Βιβλιοθήκη

Η συγκεκριμένη λήψη τραβιέται εντυπωσιακά απο το Pixel 4 shot από το τηλέφωνο της Google. Είναι γεγονός πως ο φωτισμός ήταν ακριβώς ότι χρειαζόταν αυτή η σκηνή, ώστε να καταφέρει να παρουσιάσει και να αναδείξει λεπτομερώς τους τόνους των κερασιών των τοίχων, φοβερη σκιαγράφηση τόνων χωρις το φως των κεριών να προσπεράσει την έκθεση που θα αποσπούσε την λήψη. Το iPhone 11 Pro προσπαθεί να φωτίσει τις σκιές στις γωνίες του δωματίου, γεγονός που οδηγεί σε μια πιο επίπεδη εικόνα σε όλο το εύρος.

Νικητής: Pixel 4

Πορτρέτο

Τα σαφή γυαλιά γυαλιού κάποιου μπορούν να λειτουργήσουν ως φοβερο εργαλείο στις συγκρίσεις φωτογραφιών, διότι έχουν το προτέρημα να καταρρίπτουν κυριολεκτικά το στερεοσκοπικό σύστημα όρασης κάθε κατασκευαστή τηλεφώνου. Και σε αυτήν την περίπτωση, το Pixel 4 και το iPhone 11 Pro δεν καταφέρνουν να διαφοροποιήσουν το δεξί άκρο των ποτηριών του από το φόντο.

Βέβαια, σε άλλα σημεία, η φωτογραφία από το τηλέφωνο της Apple, διαθέτει κάποια προτερήματα, λόγω του ότι διατηρεί περισσότερο χρώμα στο πρόσωπο του Henry, ενώ ταυτόχρονα δεν δημιουργεί σκλήρη επιδερμίδα ή κάποιο άλλο έντονο σκίασμα που επιβαρύνει αρνητικά τη ζωγραφική πινελιά της φωτογραφίας. Επίσης, το πουκάμισο του διαμορφώνει ένα χρώμα λεβάντας απο το μπλε, κάτι που θα υποστήριζε και το Pixel 4. 

Νικητής: iPhone 11 Pro

Διαβάστε ακόμα: Όλα όσα περιμένουμε από την παρουσίαση της Apple τον Οκτώβριο

8X ζουμ

Σε περίπτωση που αναζητάτε μια απόδειξη της τεχνολογίας Super Res Zoom της Google σχετικά με το αν είναι πραγματική  συμφωνία, παρατηρήστε το πλάνο του ουρανοξύστη στην παραπάνω φωτογραφία, της οποίας η λήψη έγινε με την χρήση το Pixel 4 με ισχύ 8x. Το iPhone 11 Pro, όπως είπαμε δεν συγκλίνει στο λογισμικό, λειτουργεί διαφορετικούς αλγοριθμους, επομένως το αποτέλεσμα συμπληρώνει ένα πιο γκριζώδες και πιο θαμπές σε σύγκριση με το Pixel's, το οποίο παρουσιάζει μια καθαρότητα.

Νικητής: Pixel 4

Διαβάστε ακόμα: Πως να κάνετε λήψη Slofie στο iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max

 Ultrawide

Ύστερα από μια δοκιμή που έβαλε το Super Res Zoom μπροστά και στο κέντρο, φαινόταν πιο δίκαιο. Για να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες αυτών των καμερών, χρειάζεται να πάρουμε ως παράμετρο τον εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό του iPhone 11 Pro, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει πολύ περισσότερο μέσα σε ένα πλαίσιο από το τυπικό ευρυγώνιο οπτικό σύστημα Pixel 4.

Εάν σκοπός είναι το ζουμ και η ευελιξία στη δεδομένη στιγμή της επιλογής, προτιμότερος είναι ένας τηλεφακός, το iPhone 11 Pro, καθώς και το φθηνότερο iPhone 11, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε και τα δύο - και αυτό κάνει το τηλέφωνο της Apple πιο ευέλικτο.

Νικητής: iPhone 11 Pro

Διαβάστε ακόμα: Το Snapchat 3D Selfie έφτασε αποκλειστικά για iPhone!

Συνολικά νικητής: iPhone 11 Pro

Το Pixel 4 κατέχει από τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, και σε μερικά σενάρια - όπως όταν κάνετε ζουμ από μακριά - είναι καλύτερο από την Apple. Αλλά τις περισσότερες φορές, το iPhone 11 Pro κερδίζει.

Η Apple πετυχαίνει με την υπολογιστική της  φωτογραφία, θερμότερες εικόνες με μικρότερη αντίθεση. Εννοείται, πως αυτό δεν είναι πάντα το ζητούμενο κάθε λήψης αλλά και κάθε φωτογραφικής μηχανής, όπως δείχνει αυτό το faceoff, τα αποτελέσματα είναι συχνά πιο έντονα από τα pixel 4's με καλύτερη επεξεργασία των highlights και περισσότερες λεπτομέρειες στις σκιές. Με την ενσωμάτωση ενός φακού ultrawide στο iPhone 11 Pro έχεις την ευκαιρία να ξεκλειδώνεις μια διαφορετική καταγραφή με μοναδικές προοπτικές. Τέλος, η Apple στη λειτουργία του χαμηλού φωτισμού αφαιρεί την άκρη, κάτι που η Google δεν εφαρμόζει λόγω ανταγωνιστικών σκοπών.

Το πλεονέκτημα της Google αφορά το ζουμ. Το Super Res Zoom της Pixel 4 επιτρέπει να ζουμαρεις πιο κοντά από κάθε άλλο smartphone. Για αυτόν τον λόγο μπορεί να ανταγωνιστεί την κάμερα του iPhone 11 Pro. Μόνο εκεί όμως, γιατί ότι αφορά λεπτομέρειες βάθους και πορτρετα νυχτερινών λήψεων η Apple κερδίζει.

Διαβάστε ακόμα: Ο τίτλος "Καλύτερης οθόνης smartphone" απονεμήθηκε στην Super Retina XDR του iPhone 11!