Bloomberg| Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα AR Glasses το 2020

Bloomberg| Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα AR Glasses το 2020
ired.gr

Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας αποτελεί σημαντικό τομέα ενδιαφέροντος για τους προγραμματιστές μαζί με την εικονική πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται και από την χρήση εργαλείων του ARKit από τους προγραμματιστές εφαρμογών iOS και έχει οδηγήσει στις φήμες για την κυκλοφορία ενός έξυπνου σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. 

Διαβάστε επίσης: Σε εντατικούς ρυθμούς δουλεύει η Apple για την δημιουργία των AR Glasses!

Σε πρόσφατες δημοσιεύσεις το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει την κυκλοφορία των AR γυαλιών μέσα στο 2020. Τα γυαλιά ακούγεται πως θα διαθέτουν λειτουργίες συγχρονισμού με iPhone για προβολή κειμένων, μηνυμάτων, ειδοποιήσεων, χαρτών και παιχνιδιών ενδεχομένως χρησιμοποιώντας και κάποια μορφή αλληλεπίδρασης είτε αυτό είναι κάποιο κουμπί touch στην συσκευή είτε μέσω νευμάτων. 

Ακούγεται επίσης πως η Apple ίσως δημιουργήσει ένα αποκλειστικό App Store  για την συσκευή, όπως έχει και στις υπόλοιπες συσκευές σαν του Apple Watch και του Apple TV. Παράλληλα όμως η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα από θέμα marketing ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα αποτελέσουν κίνητρο στους καταναλωτές να τα αγοράσουν και για ποιον λόγο η τεχνολογία AR μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητη. 

Υπάρχουν ήδη αρκετά αποδεικτικά στοιχεία, που δείχνουν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε πατέντες για τις λειτουργίες παρακολουθησης βλέμματος, την εύρεση εύρους lazer και προβολή ολογραμμάτων. Έχουν επίσεις βρεθεί αναφορές στον κώδικα του iOS 13 σχετικά με τις εφαρμογές AR με κωδική ονομασία “Garta”. 

Διαβάστε επίσης: Κώδικας του iOS 13 υποδηλώνει την ύπαρξη γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας

Ακούγεται επίσης ότι το Facebook εργάζεται επίσης στην δημιουργία smart γυαλιών  που θα συνδέονται με smartphones όμως χωρίς τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Η Amazon μόλις κυκλοφόρησε τα έξυπνα γυαλιά Echo Frames τα οποία είναι απλά γυαλιά μυωπίας και δεν προσφέρουν κανένα διαφορετικό οπτικό χαρακτηριστικό, απλά ενημερώνουν ηχητικά τον χρήστη για τις ειδοποιήσεις του. 

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι η νέα συσκευή της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου στην μέση του 2020. Ο Kuo ισχυρίζεται ότι η παραγωγή των γυαλιών AR θα ξεκινήσει στο τέλος του 2019. 

Το Bloomberg δημοσίευσε και άλλα προϊόντα που πιστεύει ότι η Apple θα παρουσιάσει το 2020, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας έκδοσης του Apple Watch με χαρακτηριστικά παρακολούθησης ύπνου και μία αναβαθμισμένη σειρά Mac η οποία θα είναι προσαρμοσμένη ώστε να προσφέρει αποδοτικότητα ενώ παράλληλα θα είναι ενεργειακά πιο οικονομικό. 

Διαβάστε επίσης: Η νέα πατέντα της Apple για προσαρμόσιμα διακοσμητικά στοιχεία στις μελλοντικές συσκευές της