Η Google απαιτεί όλες οι συσκευές Android που θα κυκλοφορήσουν μετά τις 31 Ιανουαρίου 2020 να τρέχουν Android 10

Η Google απαιτεί όλες οι συσκευές Android που θα κυκλοφορήσουν μετά τις 31 Ιανουαρίου 2020 να τρέχουν Android 10
ired.gr

To Android 10 ανακοινώθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου και η Google απαιτεί όλες οι συσκευές Android που θα λανσαριστούν μετά τις 31 Ιανουαρίου του 2020, να φέρουν το νέο της λογισμικό! Σύμφωνα με το XDA Developers, η Google θα εγκρίνει την χρήση του GMS (Google Mobile Services) μόνο εάν οι κατασκευαστές έχουν σχεδιάσει τις συσκευές τους να βασίζονται στην τελευταία έκδοση Android 10. 

Διαβάστε επίσης: Android 10: Τα καλύτερα χαρακτηριστικά, νέες λειτουργίες και ημερομηνία κυκλοφορίας

To Google Mobile Services είναι μια σειρά από εφαρμογές, υπηρεσίες και βιβλιοθήκες της Google, τις οποίες πρέπει να διαθέτουν οι εταιρείες προεγκατεστημένες στις συσκευές Android. Η έλλειψη μερικών από τις απαιτούμενες εφαρμογές της Google έλειπαν από το Huawei Mate 30 με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η προεγκατάσταση των εφαρμογών GMS οι οποίες αποτελούν βασικά και σημαντικά εργαλεία για τις Android συσκευές. 

Με αυτό το βήμα η εταιρεία προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι όλοι οι κατασκευαστές θα παρέχουν ενημερωμένο λογισμικό στους χρήστες της Google έτσι ώστε να μπορεί να εκδίδει έγκαιρες ενημερώσεις ασφαλείας. Η Google θα σταματήσει να εγκρίνει νέες συσκευές που θα έχουν εγκατεστημένο το προηγούμενο λογισμικό της Android 9 Pie στις 31 Ιανουαρίου 2020 που σημαίνει ότι από τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αρκετές νέες συσκευές που θα τρέχουν Android 10. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι τεχνικά είναι εφικτό ένα smartphone να κυκλοφορήσει έπειτα από εκείνη την ημερομηνία με παλαιότερο λογισμικό Android εφόσον ήταν έτοιμο νωρίτερα και είχε ήδη εγκριθεί από την Google πριν τις 31 Ιανουαρίου. 

Διαβάστε επίσης: Google Play Pass| Νέα συνδρομητική υπηρεσία για εφαρμογές Android