Η νέα πατέντα της Apple για προσαρμόσιμα διακοσμητικά στοιχεία στις μελλοντικές συσκευές της

Η νέα πατέντα της Apple για προσαρμόσιμα διακοσμητικά στοιχεία στις μελλοντικές συσκευές της
ired.gr

Τα μελλοντικά iPhone θα μπορούσαν να φέρουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διακοσμητικά στοιχεία στο πίσω μέρος τους, έτσι ώστε να προσφέρουν στους χρήστες έναν περαιτέρω τρόπους προσαρμογής της συσκευής τους. Όπως δηλαδή με την αλλαγή του χρώματος του λογότυπου και την παροχή ενός νέου τρόπου ειδοποίησης των κατόχων. 

Ο σχεδιασμός του πίσω μέρους των συσκευών της Apple αποτελείται από ελάχιστα στοιχεία όπως το λογότυπο και την κάμερα  έτσι ώστε να ώστε να διατηρείται η minimal εμφάνιση τους. Εκτός της επιλογής του χρήστη να ορίσει την ταπετσαρία του ο μόνος πραγματικός τρόπος που μπορεί να προσαρμόσει την εμφάνιση ενός iPhone είναι η θήκη. 

Διαβάστε επίσης: Τα νέα σχέδια της Apple να αντικαταστήσει τις οθόνες OLED με mini-LED

Σε πατέντα που δημοσιεύτηκε στο US Patent and Trademark Office την Πέμπτη η Apple φαίνεται να εξετάζει τη δυνατότητα του να δώσει στους χρήστες περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, προσθέτοντας στοιχεία που αλλάζουν χρώματα στο πίσω μέρος των συσκευών. Πιθανόν η εταιρεία να σκέφτεται κάτι παρόμοιο με το Razer Phone 2 και το Motorola One Zoom που στο πίσω μέρος της συσκευής έχουν LED λογότυπο ειδοποιήσεων.

Η πατέντα σχετικα με την “ηλεκτρονικά προσαρμόσιμη διακόσμηση” περιγράφει πως μπορεί να προστεθεί ένα διακοσμητικό στοιχείο στο περίβλημα μιας συσκευής. Αυτό θα μπορούσε να πάρει την μορφή του λογότυπου της εταιρείας η να αποτελεί ένα άλλο κομμάτι κατα μήκος των άκρων της συσκευής. 

Το διακοσμητικό στοιχείο της συσκευής θα μπορούσε να αποτελείται από ένα διαφανές στρώμα το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ρυθμιζόμενο οπτικό στοιχείο που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα πράγματα μέσα από το στρώμα. Αυτό μπορεί να αφορά την απόχρωση, ένα θολό περίβλημα, ένα που να καθρεφτίζει και άλλα. 

Παράδειγμα των στρώσεων του διακοσμητικού στοιχείου της συσκευής

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα περιμένουμε από την παρουσίαση της Apple τον Οκτώβριο

Αυτό το στοιχείο θα είναι συνδεδεμένο με το κέντρο ελέγχου της συσκευής ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί από εκεί. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να αποτελεί ένα μέρος στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, όπου ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει το λογότυπο και να το κάνει να εμφανίζεται σε διαφορετικά χρώματα. 

Ενώ το αρχικό σχέδιο είναι να προσαρμόζονται τα στοιχεία της συσκευής σύμφωνα με την αρεσκεία του κάθε χρήστη, θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει και για ποιο πρακτικούς σκοπούς, όπως την ένδειξη ειδοποιήσεων. 

Τα σχέδια υποδεικνύουν ότι αυτό το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση του χρήστη σχετικά με διάφορα συμβάντα και η εμφάνιση των διακοσμητικών στοιχείων να ποικίλει και να αλλάζει ανάλογα με την χρήση. Η πρόταση αυτή δεν εφαρμόζεται μόνο για iPhone αλλά και για άλλες συσκευές της εταιρείας. Τα σχέδια περιλαμβάνουν και άλλα προϊόντα της Apple συμπεριλαμβανομένων των MacBook, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν παρόμοιες δυνατότητες και ίσως να έρθει ξανά πίσω το φωτιζόμενο λογότυπο του μήλου σε πιο αναβαθμισμένη μορφή με RGB φωτισμό αυτή την φορά!

Η Apple καταθέτει πολλές αιτήσεις για νέες πατέντες σε εβδομαδιαία βάση και παρόλο που τα αρχεία δείχνουν τους τομείς ενδιαφέροντος, έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, δεν θεωρείται δεδομένο ότι η ιδέα θα υλοποιηθεί και αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον δεν θα είναι νωρίτερα από την κυκλοφορία των iPhone του 2020.

H ιδέα προσαρμοσμένων συσκευών δεν είναι κάτι καινούργιο αφού παλαιότερα είχαν κατατεθεί όμοιες έρευνες σχετικά με το Apple Watch.

Τον Ιανουάριο η Apple παρουσίασε τα σχέδια της για ένα λουράκι του Apple Watch με φωτιζόμενους σωλήνες που θα μπορούσε να έχει προσαρμόσιμα χρώματα και φωτισμό. Η Apple έκανε επίσης πρόταση για επιπλέον ενδείξεις ειδοποιήσεις στο λουράκι του Apple Watch έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να ακουμπήσουν την οθόνη τους.

Διαβάστε επίσης: H Apple ενδέχεται να δημιουργήσει μία συνδρομή που θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες του Apple Music & Apple TV+