Tim Cook: Πάντα προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές των iPhone όσο πιο χαμηλά γίνεται

Tim Cook: Πάντα προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές των iPhone όσο πιο χαμηλά γίνεται
ired.gr

O CEO της Apple Tim Cook κατα την διάρκεια επίσκεψης του στην Ευρώπη σε συνέντευξη που έδωσε στην γερμανική ιστοσελίδα Stern, μίλησε σχετικά με την τιμολόγηση των iPhone και την νέα συνδρομητική υπηρεσία Apple TV+. 

Η τιμές των iPhone πάντα αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού και φέτος η τιμή εκκίνησης του iPhone 11 είναι 50 ευρώ χαμηλότερη από το περσινό XR κάτι που προκάλεσε φυσικά το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και σε σχετική ερώτηση ο Tim Cook απάντησε  “Πάντα προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές των iPhone όσο πιο χαμηλα γίνεται και φέτος είχαμε την ευκαιρία να τις μειώσουμε”.

Διαβάστε επίσης: Αναλυτές προβλέπουν μεγάλες μειώσεις στις τιμές των iPhone

Επίσης η συνδρομή της νέα υπηρεσίας Apple TV+ θα κοστίζει 5 ευρώ σε σύγκριση με την φθηνότερη συνδρομή του Netflix η οποία ξεκινάει από τα 8 ευρώ και δεν περιλαμβάνει ούτε την ποιότητα HD. Παρόλα αυτά ο Tim Cook δήλωσε πως το Netflix σίγουρα δεν φοβάται την Apple αφού δεν είναι θέμα μονοπωλίου, αντιθέτως αρκετοί είναι αυτοί που αγοράζουν συνδρομή σε αρκετές υπηρεσίες και το Apple TV+ θέλει να γίνει μία από αυτές. 

Διαβάστε επίσης: H Apple αυξάνει κατά 10% την παραγωγή των νέων iPhone λόγω υψηλής ζήτησης

Ο Tim Cook μίλησε επίσης για το αν θα αντιμετωπίσει η εταιρεία πιθανά μελλοντικά προβλήματα αφού η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Elizabeth Warren σκοπεύει να λάβει μέτρα ώστε να αποδυναμώσει και να περιορίσει τις μεγάλες εταιρείας τεχνολογίας. Η Apple αντιμετωπίζει επίσης πίεση από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ όπου κατηγορείτε πως κρατάει το μονοπώλιο στο App Store. O Tim Cook σε αυτό απάντησε “Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα αποκαλούσε ποτέ την Apple μονοπώλιο” και στην συνέχεια ανέφερε πως ο κόσμος έχει πρόσβαση μέσω του browser του σε εκατομμύρια εφαρμογές ακόμα και σε αυτές που είναι μη εγκεκριμένες από την εταιρεία η οποία προσπαθεί να διατηρήσει το App Store ως μια έμπιστη πηγή εγκατάστασης εφαρμογών για τους πελάτες της.

Διαβάστε επίσης: Εξαντλήθηκαν από την πρώτη μέρα τα iPhone 11 από τα Ελληνικά καταστήματα