Playstation 5| Ανακοινώθηκε επίσημα από την Sony - Tα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε - Ημερομηνία κυκλοφορίας

Playstation 5| Ανακοινώθηκε επίσημα από την Sony - Tα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε - Ημερομηνία κυκλοφορίας
ired.gr

Πολλές ήταν οι φήμες τον τελευταίο καιρό για την  επερχόμενη παιχνιδοκονσόλα της Sony Η εταιρεία επιβεβαίωσε λοιπόν τις διαρροές και ανακοίνωσε στην σελίδα της την επίσημη κυκλοφορία του Playstation 5! Η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020 και θα ονομάζεται Playstation 5. Παρακάτω θα δούμε τα χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής: 

Διαβάστε επίσης: Sega Genesis: Η νέα Vintage παιχνιδομηχανή της Sega!

Haptic Technology

Το PS5 θα διαθέτει νέα χειριστήρια με δύο βασικές καινοτομίες, την απτική ανάδραση (haptic technology), η οποία θα αντικαταστήσει τη δόνηση ώστε να προσφέρει πιο ρεαλιστική αίσθηση στον χρήστη ανάλογα με την περίσταση. Θα υπάρχει δηλαδή μεγαλύτερο εύρος δονήσεων με διαφορετική αίσθηση  πολύ πιο λεπτομερής με διαφορετικά επίπεδα αντίστασης όπου ο παίκτης θα νιώθει ακόμα και την διαφορά του εδάφους, δηλαδή θα έχει διαφορετική αίσθηση το τρέξιμο στο δρόμο από το τρέξιμο σε έναν βάλτο γεμάτο λάσπες. 

Διαβάστε επίσης: ASUS ROG Phone II: Το πιο ισχυρό gaming smartphone της αγορας

Adaptive Triggers

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό είναι οι προσαρμοστικές σκανδάλες (adaptive triggers) και έχει ενσωματωθεί στα κουμπιά L2/R2, αυτό δίνει την δυνατότητα στους gaming developers να προγραμματίσουν την αντίσταση των κουμπιών έτσι ώστε οι παίκτες να έχουν την αίσθηση ότι τεντώνουν την χορδή ενός τόξου και όταν το αμάξι τους εκτροχιάζεται σε βραχώδες έδαφος. 

Η εταιρεία στην δημοσίευση της αναφέρει “Οι developers έχουν ήδη λάβει τις πρώτες εκδόσεις των νέων χειριστηρίων και περιμένουμε να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η φαντασία τους και το κατα πόσο θα εκμεταλλευτούν αυτα τα δύο νέα χαρακτηριστικά που βρίσκονται στη διάθεση τους.

Διαβάστε επίσης: Η Νitendo αποκάλυψε επίσημα την κυκλοφορία του Nitendo Switch Lite!

Αναβαθμισμένο User Interface

Ο CEO της Sony Jim Ryan και ο σχεδιαστής συστήματος Mark Cerny επιβεβαίωσαν ότι το PS5 θα κυκλοφορήσει με νέο interface στο οποίο θα υπάρχει ζωντανή ροή του τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο! Οι παίκτες σε online multiplayer παιχνίδια θα μπορούν να δουν πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες που μπορούν να λάβουν μέρος και στο single-player mode θα υπάρχει συνεχείς ροή πληροφοριών σχετικά με τις διαθέσιμες αποστολές και τα βραβεία της κάθε μίας. Αυτό είναι μια σωστή προσέγγιση ειδικά για τους παίκτες που δεν έχουν συγκεκριμένο πλάνο η κατεύθυνση στο μυαλό τους ενώ παίζουν.

Διαβάστε επίσης: Apple Arcade| Ανακοινώθηκαν ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή