Νέο πρόγραμμα δωρεάν επισκευής iPhone 6s και 6s Plus από την Apple

Νέο πρόγραμμα δωρεάν επισκευής iPhone 6s και 6s Plus από την Apple
ired.gr

H Apple αναγνώρισε πως μερικές από τις συσκευές iPhone 6s και 6S Plus αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την τροφοδοσία ρεύματος και δεν ενεργοποιούνται λόγω προβληματικού εξαρτήματος. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε από την εταιρεία το πρόγραμμα δωρεάν επισκευής της συγκεκριμένης βλάβης. Το πρόγραμμα προορίζεται για όλες τις επηρεαζόμενες συσκευές που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ Οκτωβρίου του 2018 και Αυγούστου 2019 και τις καλύπτει έως και για δύο χρόνια μετά την πώληση τους. 

Διαβάστε επίσης: Ορισμένα μοντέλα MacBook Pro θεωρούνται επικίνδυνα και έχουν απαγορευτεί από πτήσεις σε όλο τον κόσμο

Στην σελίδα υποστήριξης της Apple αναφέρετε ότι οι χρήστες που πιστεύουν πως αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα πρέπει να ελέγξουν τον σειριακό τους αριθμό στην σελίδα ώστε να διαπιστώσετε αν η συσκευή τους καλύπτεται από το πρόγραμμα. Όσοι είχαν εντοπίσει προηγουμένως το θέμα και έχουν ήδη επισκευάσει την συσκευή τους μπορούν να επικοινωνήσουν με την Apple για επιστροφή χρημάτων. 

Η εταιρεία επίσης πρόσθεσε “Εάν το iPhone σας έχει οποιαδήποτε άλλη βλάβη που εμποδίζει την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επισκευής, όπως π.χ. μια ραγισμένη οθόνη, θα πρέπει να την επιλύσετε πριν ενταχθεί η συσκευή σας στο πρόγραμμα δωρεάν επισκευής. Σε ορισμένες περιπτώσεις του προγράμματος μπορεί να υπάρχει κόστος που σχετίζεται με πρόσθετη επισκευή.”

Διαβάστε επίσης: H Apple αυξάνει κατά 10% την παραγωγή των νέων iPhone λόγω υψηλής ζήτησης

Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο και  η εταιρεία αναλαμβάνει την δωρεάν επισκευή βλαβών για τις οποίες φέρει ευθύνη, μία ακόμη πρόσφατη παρόμοια περίπτωση είναι αυτή τον Ιουλίου όταν η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των δύο ανανεωμένων μοντέλων Macbook Air και Macbook Pro τα οποία έρχονται με το butterfly keyboard. Από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα επισκευής πληκτρολογίου το οποίο προσφέρει δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση για τις συσκευές που παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα.