Microsoft Surface Neo| Το νέο υβριδικό laptop έρχεται με διπλή οθόνη και τα νέα Windows 10X

Microsoft Surface Neo| Το νέο υβριδικό laptop έρχεται με διπλή οθόνη και τα νέα Windows 10X
ired.gr

H Microsoft σχεδιάζει μια νέα έκδοση των Windows 10, αποκλειστικά για συσκευές με διπλή οθόνη και πτυσσόμενες. Επίσημα θα ονομάζονται Windows 10X και είναι επίσης γνωστά με την κωδική ονομασία “Σαντορίνη”. Τα Windows 10X αποτελούν μια φιλόδοξη απόπειρα της Microsoft να επανασχεδιάσει τα Windows 10 για συσκευές που ακόμα δεν έχουν καν κυκλοφορήσει (ευέλικτα tablet με διπλή οθόνη, και laptops σαν το Surface Neo). 

H Microsoft δημιούργησε το πρώτο Surface, υβριδικό tablet και laptop περισσότερο από επτά χρόνια πριν και με την πάροδο του χρόνου από κάτι περίεργο και κακό εξελίχθηκε σε ναυαρχίδα των Windows. H Microsoft τώρα δηλώνει πως είναι έτοιμη να δοκιμάσει κάτι διαφορετικο και τολμηρό ξανά!

Διαβάστε επίσης: Xiaomi Mi Mix Alpha| Όλη η συσκευή θα καλύπτεται από οθόνη και θα έχει κάμερα 100MP!!!

Το Surface Neo αποτελεί το νέο όραμα της Microsoft όπου θα διαπρέψουν τα νέα Windows 10X. Όταν είναι κλειστό εξωτερικά μοιάζει με ένα μεγάλο μεταλλικό τετράδιο όμως στο εσωτερικό του κρύβει δύο ξεχωριστές οθόνες 9 ιντσών που μπορούν να ξεδιπλώσουν και να μετατραπούν σε 13 ιντσών επιφάνεια εργασίας. Το Surface Neo ταιριάζει απόλυτα στο αρχικό concept της Microsoft πριν 10 χρόνια και πλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί!

Όπως και οι προηγούμενες συσκευές Surface, έτσι και το Surface Neo είναι ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές. Υπάρχει επίσης ένα smart πληκτρολόγιο Bluetooth το οποίο κουμπώνει μαγνητικά στις άκρες της συσκευής και μπορεί να διπλωθεί και να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της σε περίπτωση που δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. 

Διαβάστε επίσης: Smartphone με τριπλή οθόνη φαίνεται στο βίντεο teaser της LG

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως laptop βιβλίο ή tablet κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε καμία άλλη συσκευή. Η Microsoft δεν αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Surface Neo, όμως σίγουρο είναι πως θα τροφοδοτείται από τους επεξεργαστές Intel Lakefield. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι μπορείτε να τοποθετήσετε το πληκτρολόγιο σε όποια από τις οθόνες θέλετε να το χρησιμοποιήσετε με όποιο τρόπο θέλετε, να χρησιμοποιήσετε την οθόνη ως trackpad είτε πάνω είτε κάτω από το πληκτρολόγιο ανάλογα με το που θέλετε να το τοποθετήσετε. Ανάλογα με το που θα τοποθετηθεί τα windows θα εμφανίσουν μία περιοχή που ονομάζεται WonderBar και βρίσκεται πάνω από το πληκτρολόγιο είναι όμοια με το Touch Bar της Apple όμως λιγότερο περιοριστική και μεγαλύτερη.

Διαβάστε επίσης: Η Intel λανσάρει τους πρώτους επεξεργαστές 10ης γενιάς για λάπτοπ συμβατούς με το Macbook Air και Macbook Pro

H Microsoft ωστόσο έχει και αρκετά σημαντικό ανταγωνισμό καθώς η Dell, η HP, η Lenovo και η Asus δουλεύουν επίσης στην κατασκευή συσκευών με διπλή οθόνη που θα είναι συμβατά με Windows 10X.  Η Google επίσης προσθέτει την υποστήριξη για αναδιπλούμενες συσκευές στις συσκευές Android και η Samsung ξεκίνησε ξανά την κυκλοφορία του Galaxy Fold.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Tab S6 ο δυνατός ανταγωνιστής του iPad Pro