iOS 13| Κρυφά χαρακτηριστικά

iOS 13| Κρυφά χαρακτηριστικά
ired.gr

H Apple κυκλοφόρησε και επίσημα την ενημέρωση του iOS 13, το οποίο διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως το dark mode, βελτιώσεις απόδοσης, γρηγορότερο Face ID, νέα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, το νέο Sign in With Apple, ένα swipe πληκτρολόγιο και πολλά ακόμα. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές που ίσως να μη γνωρίζατε.

Διαβάστε επίσης: 10 συμβουλές για να βελτιώσετε την διάρκεια μπαταρίας στο iOS 13

Περισσότερες επιλογές WiFi μέσω του Control Center - Μπορείτε πλέον να δείτε και να αλλάξετε το δίκτυο Wifi σας μέσω του Control Center. Για να εμφανιστούν οι πρόσθετες ρυθμίσεις θα χρειαστεί να κάνετε ένα παρατεταμένο πάτημα στην επιλογή του WiFi έτσι ώστε να εμφανιστούν τα διαθέσιμα δίκτυα. Το αντίστοιχο ισχύει και για τις επιλογές του Bluetooth, όπου μπορείτε να ελέγξετε τις διαθέσιμες συσκευές άμεσα μέσω του Control Center.

Ρυθμίσεις τοποθεσίας - Η Apple ανέφερε κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ότι οι ρυθμίσεις τοποθεσίας αλλάζουν και ότι υπάρχει νέα επιλογή που που απαιτεί όλες οι εφαρμογές να κάνουν κάθε φορά ερώτηση αν επιτρέπετε την πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

Αποκλεισμός επαφών στην εφαρμογή Mail - Στο iOS 13 η λίστα των αποκλεισμένων αριθμών και επαφών σας επεκτείνεται και στην εφαρμογή Mail. Στις ρυθμίσεις σας υπάρχει πλέον η νέα επιλογή για αποκλεισμό και αγνόηση επαφών στο Mail. 

Σίγαση συγκεκριμένων Mail - Αν είστε στην εφαρμογή και έχετε ανοίξει ένα από τα μηνύματα σας υπάρχει η επιλογή “Περισσότερα” και μπορείτε να επιλέξετε σίγαση για να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όποτε υπάρχει κάποια νέα απάντηση.

Στόχοι στην εφαρμογή “Βιβλία” - Στην εφαρμογή “Βιβλία” υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό με το οποίο μπορείτε να θέσετε τους στόχους σας και να  παρακολουθείτε τι διαβάζετε και πότε. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να ελέγχετε τι διαβάζετε καθημερινά και να παρακολουθείτε την πρόοδο σας ώστε να ολοκληρώνετε περισσότερα βιβλία. 

Διαβάστε επίσης: H Apple κυκλοφόρησε την Beta έκδοση του iOS 13.1. Τι άλλαξε;

Αποκλεισμός άγνωστων αριθμών - Στις ρυθμίσεις των κλήσεων υπάρχει μία νέα επιλογή που σας επιτρέπει να αποκλείσετε όλες τις κλήσεις που λαμβάνετε με απόκρυψη. 

Εξοικονόμηση δεδομένων - Στην κατηγορία δίκτυα των ρυθμίσεων υπάρχει η επιλογή ενεργοποίηση εξοικονόμησης δεδομένων η οποία βοηθάει ώστε οι εφαρμογές να κάνουν λιγότερη χρήση δεδομένων.

Βελτιωμένη αναζήτηση μηνυμάτων -  Στην εφαρμογή μηνυμάτων αν μεταβείτε στην αναζήτηση θα δείτε ότι ο σχεδιασμός είναι πλέον διαφορετικός και εμφανίζονται προτεινόμενες επαφές, σύνδεσμοι που έχετε μοιραστεί, τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα αναζήτησης και η επιλογή “Προβολή όλων” για να δείτε περισσότερα. 

Διαχείριση φακέλων των σημειώσεων - Στην εφαρμογή σημειώσεων του iOS 13 υπάρχουν νέα εργαλεία για να διαχειρίζεστε τους φακέλους σας. Πατήστε την επιλογή με τις τελείες “...” για να δείτε περισσότερες επιλογές όπως την προσθήκη ατόμων, την μεταφορά ενός αρχείου, την μετονομασία και την προβολή συνημμένων. 

Υποστήριξη χειριστηρίων PS4/Xbox - Η Apple ανακοίνωσε πως θα υπάρχει υποστήριξη χειριστηρίων PS4 και Xbox για το Apple TV αλλά θα είναι επίσης συμβατά και με iPhone και iPad. 

Nέα Animoji - Υπάρχουν τρία νέα Animoji στο iOS 13: η αγελάδα, το χταπόδι και το ποντίκι. Υπάρχουν επίσης πολλά νέα αξεσουάρ για τα Memoji σας και νέα αυτοκόλλητα. 

Διαφορετικό κουμπί για τα emojis στο πληκτρολόγιο - Τα emojis είναι πλέον ξεχωριστή κατηγορία από μόνη τους και αποτελούν ξεχωριστή επιλογή στο πληκτρολόγιο σε αντίθεση με πρίν που ήταν στην ίδια επιλογή με την αλλαγή γλώσσας. Η επιλογή των Memoji βρίσκεται πλέον ανάμεσα στην επιλογή των αριθμών και του κενού και η αλλαγή γλώσσας μεταφέρθηκε από κάτω.

Αυτόματο κλείσιμο παραθύρων στο Safari - Στην κατηγορια του Safari στις ρυθμίσεις υπάρχει νέα επιλογή για αυτόματο κλείσιμο όλων των παραθύρων που είναι ανοιχτα και μπορείτε να επιλέξετε κάθε πότε θέλετε να γίνεται ανά ημέρα, ανα εβδομάδα, ανα μήνα ή να επιλέξετε να τα κλείνετε εσείς χειροκίνητα όποτε θέλετε. 

Επισυνάψεις στο ημερολόγιο - Μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία στο ημερολόγιο σας όπως έγγραφα, φωτογραφίες και άλλα. 

Ενημερώσεις εφαρμογών -  Για να ενημερώσετε εφαρμογές στην iOS 13, πρέπει να ανοίξετε το AppStore να επιλέξετε το προφίλ σας και στην συνέχεια τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για ενημέρωση. Στο iOS 12 υπήρχε ξεχωριστό παράθυρο ενημερώσεων αλλά πλέον έχει αφαιρεθεί λόγω της προσθήκης του Apple Arcade.

Στιγμιότυπο οθόνης στο Safari -  Αν τραβήξετε στιγμιότυπο στο Safari θα δείτε ότι υπάρχει μία νέα επιλογή που σας επιτρέπει  να αποθηκεύσετε ολόκληρη την σελίδα σαν PDF. 

Διαφορετικό interface όταν γίνεται αλλαγή σε αθόρυβο - Όταν χρησιμοποιείτε το κουμπί για να θέσετε την συσκευή σας σε αθόρυβο η ειδοποίηση είναι πλέον διαφορετική και εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης.

Διαβάστε επίσης: Η Apple δείχνει σε βίντεο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νέα χαρακτηριστικά του iPadOS!

Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας - Ένα νέο χαρακτηριστικό του iOS 13 ονομάζεται βελτιστοποιημένη φόρτιση. Μπορεί να δείτε την φόρτιση να σταματάει στο 80% αλλά μη φρικάρετε και μην περιμένετε παραπάνω περιμένοντας να φορτίσει παραπάνω απλά χρησιμοποιήστε το κινητό σας όπως πάντα. Σύμφωνα με την Apple το iPhone μαθαίνει από την καθημερινή ρουτίνα φόρτισης σας, όποτε σε περίπτωση που ανάλογα με τις συνηθειες σας και τον έξυπνο υπολογισμό της Apple δεν πρόκειται να μείνετε από μπαταρία.

Zoom - Στην εφαρμογή των φωτογραφιών υπάρχει ένα νέο σύμβολο +/- το οποίο εάν το επιλέξεις σου επιτρέπει  να ζουμαρεις μέσα στην βιβλιοθήκη.

Συγχρονισμένοι στίχοι τραγουδιών στο Apple Music -  Όταν επιλέξετε να δείτε τους στίχους ενός τραγουδιού εμφανίζονται πλέον παράλληλα με το τραγούδι και είναι συγχρονισμένοι κατα την αναπαραγωγή. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους στίχους επιλέγοντας το νέο εικονίδιο στίχων στο κάτω μέρος της οθόνης σας όταν παίζετε κάποιο τραγούδι. 

Αμέσως μετά στο Apple Music -  Όταν ακούτε ένα τραγούδι στο Apple Music εμφανίζεται πλέον η ένδειξη αμέσως μετά η οποία σας ενημερώνει πιο θα είναι το επόμενο τραγούδι.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα και στο iPadOS. Για να δείτε περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 13 μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Android 10: Τα καλύτερα χαρακτηριστικά, νέες λειτουργίες και ημερομηνία κυκλοφορίας