Τα νέα σχέδια της Apple να αντικαταστήσει τις οθόνες OLED με mini-LED

Τα νέα σχέδια της Apple να αντικαταστήσει τις οθόνες OLED με mini-LED
ired.gr

Ο έμπιστος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo, δήλωσε ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα νέα high-end μοντέλα iPad και MacBook με Mini-LED οθόνες προς τα τέλη του 2020. Ο Kuo ανέφερε ότι οι οθόνες iPad και MacBook θα χρησιμοποιούν η κάθε μια περίπου 10,000 LED σε σύγκριση με τα 576 της επερχόμενης 5.000 δολαρίων Pro οθόνης XDR. 

Διαβάστε επίσης: Ο τίτλος "Καλύτερης οθόνης smartphone" απονεμήθηκε στην Super Retina XDR του iPhone 11!

Τι είναι οι οθόνες mini-LED;

Σύμφωνα με το LEDinside οι οθόνες mini-LED αποτελούν την τεχνολογία κλειδί του 2019 και θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται σε πολλές νέες ηλεκτρονικές συσκευές. Οι οθόνες micro-LED που αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στις αγορές το 2021. Η τεχνολογία των οθονών mini-LED αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και έχουν ήδη ξεκινήσει την κυκλοφορία τους απο το 2019. 

Στη μέση του 2018 πολλοί κατασκευαστές οθονών ξεκίνησαν την μαζική παραγωγή mini-LED προϊόντων. Η Ταϊβανέζοι κατασκευαστές Lextar και Epistar ξεκίνησαν την πώληση mini-LED προϊόντων όπως οθονών gaming και RGB προϊόντων. Η HC SemiTek ανακοίνωσε το πλάνο της για την κατασκευή mini-LED οθονών για κινητά τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο Kuo πιστεύει ότι η Apple προτιμά τις οθόνες mini-LED από τις OLED επειδή οι δύο τεχνολογίες παρέχουν διαφορετική γκάμα χρωμάτων ενώ η τεχνολογία mini-LED είναι πιο ανθεκτική όσων αφορά τα καμένα pixel. Στην Apple αρέσει επίσης το γεγονός ότι μπορεί να προμηθευτεί mini-LED οθόνες από άλλους προμηθευτές ενώ η Samsung εξακολουθεί να διατηρεί το μονοπώλιο των μεσαίου μεγέθους οθονών OLED. 

Ανεξαρτήτως του αν οι mini-LED οθόνες είναι ακριβές δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συσκευές που θα τις χρησιμοποιήσει η Apple θα είναι high-end και ακριβές. Οι mini-LED οθόνες δεν προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν στα έρχομενα μοντέλα MacBook και iPad Pro του 2020 αλλά στα iPad που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2021 και στα Macbook στην μέση του 2021.  

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το 16 ιντσών MacBook Pro στα τέλη του επόμενου μήνα και πρόκειται για να έχει διαφορετικό σχεδιασμό απο τα προγενέστερα του, με λεπτότερα bezel, με διαφορετικής τεχνολογίας πληκτρολόγιο και αρκετές άλλες αλλαγές. Θα είναι επίσης το πρώτο laptop της Apple από το οποίο θα αφαιρεθεί το butterfly keyboard και σύμφωνα με τις φήμες η εταιρεία θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το νέο πληκτρολόγιο και στα μεταγενέστερα μοντέλα MacBook. 

Διαβάστε επίσης: H Apple θα καταργήσει τα 15 ιντσών MacBook Pro