Η Apple δείχνει σε βίντεο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νέα χαρακτηριστικά του iPadOS!

Η Apple δείχνει σε βίντεο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νέα χαρακτηριστικά του iPadOS!
ired.gr

H Apple κυκλοφόρησε το iPadOS, την έκδοση λογισμικού του iOS η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για iPad. Με την κυκλοφορία του iOS 13, η Apple διαχώρισε το iOS και το iPadOS σε δύο διαφορετικές ενημερώσεις, το iPadOS περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του iOS 13 και κάποιες παραπάνω δυνατότητες ειδικά σχεδιασμένες για την μεγαλύτερη οθόνη του iPad. 

Διαβάστε επίσης: iPadOS Όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη σε όλες τις συμβατές συσκευές πατόντας Ρυθμίσεις>Γενικά>Ενημέρωση Λογισμικού. H Apple μαζί με την κυκλοφορία του νέου λογισμικού ανέβασε μερικά βίντεο στα οποία δείχνει τα χαρακτηριστικά του. Υπάρχει επίσης νέα διαφήμιση στην επίσημη σελίδα της Apple στο Youtube η οποία δείχνει εν συντομία περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά!

Οι δυνατότητες Split View και Split Over, σας επιτρέπουν να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά παράθυρα της ίδιας εφαρμογής ταυτόχρονα. Σε ένα από τα βίντεο η Apple τονίζει τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο multitasking και στην ταυτόχρονη χρήση δύο παραθύρων της ίδιας εφαρμογής, κάτι που προηγουμένως δεν ήταν δυνατό στο Safari. 

 Σε άλλο βίντεο η Apple εξηγεί πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Slide Over το οποίο σας επιτρέπει την πρόσβαση στις πρόσφατες και στις αγαπημένες σας εφαρμογές με ένα άγγιγμα. 

Διαβάστε επίσης: Το νέο iPad Pro θα διαθέτει τριπλή κάμερα

Το άγγιγμα της οθόνης με το Apple Pencil ανοίγει το Markup, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθει για οποιαδήποτε χρήση, από ιστοσελίδες και έγγραφα μέχρι και screenshot και email. Η παλέτα εργαλείων έχει επανασχεδιαστεί και η δυνατότητα πρόσβασης στα εργαλεία έχει γίνει ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη. To iPadOS 13 επίσης προσφέρει νέους τρόπους επεξεργασίας κειμένου με μερικές χρήσιμες χειρονομίες όπως είναι το κλείσιμο τριών δαχτύλων για αντιγραφή κειμένου και το άνοιγμα τον δαχτύλων για επικόλληση, όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε το νέο iPad 7ης γενιάς