Α13 Bionic| Γιατί είναι τόσο ξεχωριστός ο επεξεργαστής των νέων iPhone;

Α13 Bionic| Γιατί είναι τόσο ξεχωριστός ο επεξεργαστής των νέων iPhone;
ired.gr

Σε πρόσφατη συνέντευξη τους, ο αντιπρόεδρος marketing της Apple Phil Schiller και ο Anand Shimpi της ομάδας της αρχιτεκτονικής πλατφόρμας της εταιρείας, έδωσαν μία λεπτομερή ανάλυση του Α13 bionic. Όπως επισημαίνουν και οι δύο ο A13 Bionic καταναλώνει λιγότερη ενέργεια χρησιμοποιώντας το λογισμικό ώστε να επηρεάσει τα εξαρτήματα του! Κάτι που φέρνει θετικά αποτελέσματα στους χρήστες αφού η μπαταρία θα έχει μεγαλύτερο χρόνο ανεξαρτησίας. Οι Phil Schiller και Anand Shimpi μοιράστηκαν στην συνέντευξη τους πώς προσεγγίζουν την ανάπτυξη τσιπ με έμφαση στην αποδοτικότητα. Συγκεκριμένα ο Schiller αναφέρει, "Μιλάμε πολύ συχνά δημοσία για τις αποδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εμείς παρατηρούμε τις επιδόσεις ανά Watt. Κύριος σκοπός μας είναι η ενεργειακή απόδοση αφού πιστεύουμε πως ένας αποδοτικός σχεδιασμός εξυπακούεται πως είναι ταυτόχρονα και αποδοτικός.”

Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για τα iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της Apple στις 11 Σεπτεμβρίου το νέο τσιπ περιέχει 8,5 δισ. τρανζίστορ. Επίσης, υπάρχουν έξι πυρήνες CPU: Δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης που λειτουργούν στα 2,66 GHz  και ονομάζονται Lightning και τέσσερις πυρήνες αποδοτικότητας με την ονομασία Thunder. Διαθέτει επεξεργαστή γραφικών τετραπλού πυρήνα, μόντεμ LTE, επεξεργαστή εικόνας που έχει σχεδιαστεί από την Apple και οκταπύρηνο νευρικό κινητήρα για λειτουργίες πληροφοριών μηχανής που μπορούν να λειτουργήσουν πάνω από πέντε τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Όχι μόνο είναι εξυπνότερος και γρηγορότερος αλλά με κάποιον τρόπο καταφέρνει να καταναλώνει και λιγότερη ενέργεια από τους προηγούμενους, καθώς είναι κατά 30% πιο οικονομικός απο τον Α12, πράγμα που εξοικονομεί έως και πέντε ώρες περισσότερη διάρκεια μπαταρίας. 

Διαβάστε επίσης: Η Intel λανσάρει τους πρώτους επεξεργαστές 10ης γενιάς για λάπτοπ συμβατούς με το Macbook Air και Macbook Pro

Η κυκλοφορία των iPhone 11 επιβεβαιώνει τον λόγο που η Apple έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από άλλες εταιρείες, αφού κατέχει όλο το πακέτο! Το λογισμικό, τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την πανέξυπνη τεχνολογία του Α13. Όλα αυτα τα προνόμια του iPhone μπορούν να παρατηρηθούν από την λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας, από τις εξελιγμένες λειτουργίες φωτογραφίας όπως είναι το Deep Fusion και το Night Mode.

Σύμφωνα με τον Schiller ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Α13 είναι πως επεξεργάζεται διαφορετικά από τις άλλες εταιρείες, αφού το μυστικό της Apple βρίσκεται στο πώς όλα αυτά τα μέρη του chip της συνεργάζονται μεταξύ τους με τρόπο που εξοικονομεί ενέργεια ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την μέγιστη απόδοση! Αναφέρει επίσης πως η μηχανική μάθηση είναι το κλειδί για όλες αυτές τις βελτιστοποιήσεις “Η μηχανική μάθηση λειτουργεί καθόλη την διάρκεια των διεργασιών, είτε για την βελτιστοποίηση απόδοσης της μπαταρίας, είτε για την βελτιστοποίηση της απόδοσης. Η μηχανική μάθηση που πριν 10 χρόνια δεν υπήρχε, πλέον τρέχει σε όλα τα συστήματα εκτελώντας διαφορετικές ενέργειες”. 

Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για το iPhone 11