Πώς να μεταφέρετε όλα σας τα δεδομένα στο νέο σας iPhone

Πώς να μεταφέρετε όλα σας τα δεδομένα στο νέο σας iPhone
ired.gr

Εάν πήρατε την απόφαση να αναβαθμιστείτε και μόλις έχετε πάρει στα χέρια σας το νέο σας iPhone, συγχαρητήρια! Σίγουρα θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε την νέα σας συσκευή με το που ανοίξετε το κουτί! Πρώτα όμως πρέπει να μεταφέρετε όλες τις εφαρμογές και τα αρχεία σας απο το παλιο σας iPhone στο καινούργιο. Εάν το παλιό σας iPhone τρέχει iOS 12.4 ή νεότερη τότε η μεταφορά είναι πιο εύκολη από ποτέ! 

Η διαφορά πλέον βρίσκεται στο ότι παλιότερα η διαδικασία γινόταν μέσω αντιγράφου ασφαλείας στο iCloud ή στο iTunes. Πλέον μπορείτε να μεταφέρετε τις εφαρμογές και τα αρχεία σας μέσω του Apple ID σας, απευθείας στο νέο iPhone με τον τρόπο που η Apple αποκαλεί iPhone migration (μετανάστευση  iPhone). 

 Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για τα iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

ΑΣΥΡΜΑΤΑ

Ενεργοποιήστε το νέο σας τηλέφωνο. Αρχικά θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε μερικές βασικές ερωτήσεις (όπως τι γλώσσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε) και στη συνέχεια θα ερωτηθείτε αν θέλετε να μεταφέρετε δεδομένα από άλλο τηλέφωνο.

Τοποθετήστε το παλιό σας iPhone κοντά στο νέο και επειτα βεβαιωθείτε ότι και τα δύο είναι πλήρως φορτισμένα ή συνδεδεμένα στο ρεύμα.

  • Όταν πραγματοποιηθεί η σύνδεση στη νέα οθόνη iPhone θα εμφανιστεί ένα μοτίβο και στο παλιό σας τηλέφωνο θα ανοίξει η φωτογραφική μηχανή και θα εμφανιστεί ένας κενός κύκλος στην μέση της οθόνης. Θα σας ζητηθεί να κρατήσετε την κάμερα πάνω από το παλιό σας ώστε να κεντράρει το μοτίβο από το ένα iPhone στον κύκλο που έχει εμφανιστεί στην κάμερα του αλλουνού. 
  • Στην συνέχεια θα πρέπει να εισάγετε το Apple ID σας στην νέα συσκευή και θα ερωτηθήτε αν επιθυμείτε να ορίσετε Face ID ή Touch ID. 
  • Έπειτα θα υπάρχουν αρκετές ερωτήσεις έως ότου ξεκινήσει η μεταφορά των αρχείων, συμπεριλαμβανομένων τών άμα θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, όροι και προϋποθέσεις, ρυθμιση Facetime και άλλα. 
  • Αφού επιλέξετε αυτά που θέλετε η μεταφορά θα ξεκινήσει. 
  • Συνδεθείτε ξανά στις εφαρμογές σας στο νέο σας iPhone και είστε έτοιμοι! 

Διαβάστε επίσης: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα νέα iPhone και ποιες θα είναι οι τιμές τους

ΕΝΣΥΡΜΑΤA

Ένα πλεονέκτημα του iPhone migration είναι ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο για να μεταφέρετε τα δεδομένα. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με την ασύρματη μεταφορά τότε η ενσύρματη μπορεί να  είναι πιο γρήγορη. Για την ενσύρματη σύνδεση θα χρειαστείτε έναν αντάπτορα Lightning σε USB και ένα καλώδιο Lightning σε USB. 

  • Όπως και στην ασύρματη μέθοδο έτσι και τώρα ανοίξτε την νέα σας συσκευή και επιλέξτε τις ρυθμίσεις που θέλετε μέχρι να ερωτηθείτε αν θέλετε να κάνετε μεταφορά δεδομένων από άλλο iPhone.
  • Όπως και πριν βάλτε το ένα τηλέφωνο κοντά στο άλλο και φροντίστε να είναι πλήρως φορτισμένα.
  • Συνδέστε τον αντάπτορα στο παλιό σας τηλέφωνο και το καλώδιο Lightning sto καινούργιο. Ενώστε τα δύο καλώδια. 
  • Στην συνέχεια ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες όπως παραπάνω, συμπεριλαμβανομένου του να χρησιμοποιήσετε την κάμερα για να βρείτε το μοτίβο και να απαντήσετε σε όλες τις αρχικές ερωτήσεις.
  • Θα γνωρίζετε ότι η μεταφορά γίνεται ασύρματα αφού μόλις ξεκινήσει η μεταφορά θα δείτε ένα εικονίδιο ενός καλωδίου μεταξύ των δύο iPhone στην οθόνη σας. 

    Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για το iPhone 11