Μία ολοκληρωμένη κριτική της τριπλής κάμερας του iPhone 11 Pro από τον επαγγελματία φωτογράφο Austin Mann

Μία ολοκληρωμένη κριτική της τριπλής κάμερας του iPhone 11 Pro από τον επαγγελματία φωτογράφο Austin Mann
ired.gr

Εάν είστε σε δίλημμα για το αν θα αναβάθμιστείτε στο iPhone 11 Pro, μια νέα κριτική από τον ταξιδιώτη φωτογράφο Austin Mann ίσως να σας βοηθήσει. Ο Austin Mann αυτή την εβδομάδα μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το νέο σύστημα τριπλής κάμερας της συσκευής, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο εργαλείο για τους φωτογράφους.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για τα iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

Σχετικά με την νυχτερινή λειτουργία, ο Austin Mann πιστεύει ότι θα "αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος λαμβάνει φωτογραφίες". Λέει ότι είναι ευτυχής που η Apple δεν προσπάθησε απλώς να κάνει τις νυχτερινές λήψεις να μοιάζουν με πλάνα ημέρας, αλλά αντιθέτως η εταιρεία επικεντρώθηκε στην καλλιτεχνική έκφραση, συγκεκριμένα δηλώνει “Ένα πράγμα που μου αρέσει σχετικά με την προσέγγιση της Apple στο Night mode είναι η ισορροπία μεταξύ της επίλυσης ενός τεχνικού προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει να διατηρεί μία καλλιτεχνική έκφραση. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα της Apple δεν σκέφτηκε να κάνει την νύχτα μέρα, όπως κάποιοι από τους ανταγωνιστές της. Αντ 'αυτού, μοιάζει περισσότερο να την παρουσιάζει για αυτό που είναι διατηρώντας και προβάλλοντας όλα τα όμορφα της στοιχεία

Επιπλέον, ο Austin Mann είναι καταενθουσιασμενος και αποκαλεί τη νυχτερινή λειτουργία ως το "πιο δραματικό πονηρό άλμα που έχουμε δει" από τότε που το iPhone 5 εισήγαγε την πανοραμική λήψη το 2012. Παρακάτω ο Mann παρουσιάζει δύο συγκρίζεις του iPhone 11 Pro με το iPhone XS: 

Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για το iPhone 11

Όσο για τη νέα ρύθμιση της κάμερας των τριπλών φακών του iPhone 11 Pro, ο Mann περιγράφει λεπτομερώς την εμπειρία του αναφέροντας “Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν φέτος είναι η λειτουργία “Capture Outside the Frame”. Με την οποία άμα κάνω λήψη με τον Wide φακό (26mm), το iPhone 11 Pro διαθέτει την δυνατότητα λήψης Ultra Wide (13mm) οπότε μπορώ να αποφασίσω αργότερα για το πλαίσιο που θα χρησιμοποιήσω. Αν το λογισμικό εντοπίζει άνθρωπο στην άκρη της εικόνας σας, πετάγεται ένα μικρό εικονίδιο το οποίο σας προτείνει ότι αν θέλετε μπορείτε να περικόψετε εκείνο το σημείο. Ως μέρος αυτής της λειτουργίας, μπορώ επίσης να δω έξω από το πλαίσιο μου (μία προεπισκόπηση του τι μπορεί να συμπεριληφθεί στην λήψη αν χρησιμοποιήσω τον Ultra Wide 13mm φακό.

Διαβάστε επίσης: Το Portrait Mode του iOS 13 και οι λειτουργίες του

Ο Mann λέει σε μερικές περιπτώσεις το ημιδιαφανή εξωτερικό πλαίσιο με την ζωντανή προεπισκόπηση του φακού μπορεί εύκολα να σε μπερδέψει, όπως παρατηρούμε και στην φωτογραφία παρακάτω: 

O Austin Mann επίσεις αναφέρει μερικές βελτιώσεις τις οποίες θα κάνει η Apple, όπως είναι η μεγαλύτερη προβολή και ο περισσότερος έλεγχος, όπως δηλαδή η δυνατότητα απενεργοποίησης συγκεκριμένων ρυθμίσεων σε κάποιες περιπτώσεις. Στην τελική ο Mann πιστεύει ότι αυτό είναι το κατάλληλο έτος για αναβάθμιση αν σας ενδιαφέρει η λήψη φωτογραφιών, αφού η Apple έκανε ένα τεράστιο άλμα όσων αφορά την ικανότητα της κάμερας. Η νυχτερινή λειτουργία και ο φακός Ultra Wide θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα λέμε ιστορίες και θα εκφραζόμαστε ως καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας τα iPhones μας. 

Μπορείτε να διαβάσετε την πολύ ενδιαφέρουσα πλήρη ανάρτηση του Mann πατόντας εδώ.

Διαβάστε επίσης: iPhone 11| Η ζήτηση είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν