Το Portrait Mode του iOS 13 και οι λειτουργίες του

Το Portrait Mode του iOS 13 και οι λειτουργίες του
ired.gr

Το Portrait Mode των νέων iPhone 11 δεν λειτουργεί πλέον μόνο με την αναγνώριση ανθρώπινου προσώπου αλλά και με αντικείμενα και κατοικίδια σύμφωνα με την Apple. 

Στην λειτουργία πορτραίτου υπάρχουν πλέον έξι διαφορετικές ρυθμίσεις φωτισμού που ονομάζονται natural, studio, contour, stage, stage mono και high-key mono. 

Από όσα ξέραμε μέχρι τώρα το Portrait Mode έχει μία λειτουργία που ονομάζεται “bokeh” η οποία αυτόματα δημιουργεί την αίσθηση βάθους στην φωτογραφία, επιτρέποντας στους χρήστες να εστιάζοντας εκεί που θέλουν, θολώνοντας το πίσω φόντο. Με την νέα λειτουργία Portrait Lightning όμως μπορείτε να λάβετε επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες, αφού διαθέτει εφέ φωτισμού που κάνουν την φωτογραφία να φαίνεται σαν να είναι τραβηγμένη σε studio. 

Διαβάστε επίσης: iOS 13 και iPadOS 13 Beta 5: Αλλαγές και χαρακτηριστικά

Πως να χρησιμοποιήσετε το νέο “High-Key Light Mono”

To High-Key Light Mono χρησιμοποιεί την λειτουργία πορτραίτου του iPhone έτσι ώστε να ξεχωρίζει το βάθος διαφόρων στοιχείων που μπορεί να βρίσκονται στο φόντο και μπορεί να ξεχωρίσει και να εστιάσει σε ένα άτομο αφαιρώντας όλο το πίσω περιβάλλον. Το High-Key Mono δημιουργεί ένα λευκό φόντο, δίνοντας την αίσθηση ότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σε studio, προσαρμόζετε ακόμα και ο φωτισμός τις φωτογραφίας έτσι ώστε να φαίνεται σαν να υπάρχουν επαγγελματικά φώτα στούντιο.

Η λήψη φωτογραφιών με το High-Key Light Mono είναι πανεύκολη. Απλά ανοίγετε την εφαρμογή της κάμερας και επιλέγετε την λειτουργία πορτραίτου. Στην συνέχεια σύρετε την μπάρα ρυθμίσεις του φωτισμού πορτραίτου στα αριστερά και επιλέξτε το εικονίδιο με την ροδέλα. Θα δείτε έναν κύκλο στην οθόνη σας. Στην συνέχεια τοποθετήστε το πρόσωπο σας εντός του κύκλου και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα το Portrait Lightning.  Θα καταλάβετε πως η κάμερα έχει αναγνωρίσει το πρόσωπο σας αφού αμέσως το φόντο θα γίνει τελείως λευκό.

Διαβάστε επίσης: H Apple κυκλοφόρησε την Beta έκδοση του iOS 13.1. Τι άλλαξε;

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τον ρυθμιστή έντασης του φωτισμού ώστε να επεξεργαστείτε το επίπεδο φωτισμού διατηρώντας το λευκό πίσω φόντο. 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο High-Key Light Mono σε οποιαδήποτε φωτογραφία είναι τραβηγμένη με την λειτουργία πορτραίτου και τραβηγμένη με iOS 13, σε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με iOS 12 το φίλτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. 

Διαβάστε επίσης: Exploit της iOS 13 επιτρέπει την πρόσβαση στις πληροφορίες των επαφών σας