Ανακοινώθηκε το νέο iPad 7ης γενιάς

Ανακοινώθηκε το νέο iPad 7ης γενιάς
ired.gr

H Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου iPad τον διάδοχο του iPad 6ης γενιάς που ονομάζεται iPad 7th Generation. Το νέο iPad διαθέτει οθόνη retina 10,2 ιντσών, είναι συμβατό με Apple Pencil, Smart Keyboard και είναι το πρώτο τάμπλετ της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει με το νέο iPadOS. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 329$ και με κριτήριο τιμής και χαρακτηριστικών μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο value for money τάμπλετ της Apple αυτή την στιγμή. Το νέο iPad, εκτός του ότι είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος κάτι το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στους χρήστες του, είναι ότι έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το iPad Air και είναι κατασκευασμένο από 100%  ανακυκλώσιμο αλουμίνιο. Συγκεκριμένα έχει τις ίδιες διαστάσεις με το iPad Air 250,6 χιλιοστά x 174,1 κάτι του επιτρέπει την συμβατότητα με πολλά αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί και για το Air, όπως είναι για παράδειγμα το Smart Keyboard της Apple.

Διαβάστε επίσης: iPadOS Όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

Εφόσον θεωρείται ένα entry-level iPad, λογικό είναι να μην υπάρχουν σημαντικές καινοτομίες και αλλαγές στα χαρακτηριστικά του. Το iPad 7ης γενιάς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί θύρα Lightning παρόλο που διαθέτει το βύσμα USB-C που του επιτρέπει την δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Παρα το μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με τον πρόγονο του το iPad 7th generation έρχεται με την ίδια μπαταρία 32.4Wh για την οποία η Apple υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει έως και 10 ώρες αυτονομίας. H Apple διατήρησε το home button με το Touch ID και την θύρα ακουστικών. Όσων αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, διαθέτει διπλό μικρόφωνο ώστε να προσφέρει καλύτερη απόδοση κατά την λήψη ήχου και υποστηρίζει επίσης το Apple Pencil πρώτης γενιάς, αλλά όχι το δεύτερης γενιάς που είναι συμβατό με το iPad Pro. Δυστυχώς σε θέμα απόδοσης δεν έχουμε καμία βελτίωση αφού η Apple χρησιμοποιεί τον A10, τον ίδιο επεξεργαστή που φοράει και το iPad 6th generation και το iPhone 7 στο οποίο η Apple τον παρουσίασε για πρώτη φορά. 

Διαβάστε επίσης: Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone| Όλα όσα ανακοινώθηκαν στο “By Innovation Only”

Συνοψίζοντας το iPad 7ης γενιάς είναι ένα value for money προϊόν αφού μέσω της μεγάλης του οθόνης, των τεχνικών του χαρακτηριστικών και της συμβατότητας του, πράγματα που δεν υπήρχαν στον προκάτοχο του, κάνει δυνατή την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων δημιουργικότητας και χαρακτηριστικών που προσφέρει το iPadOS. Το iPad 7ης γενιάς έρχεται στα συνηθισμένα χρώματα που γνωρίζουμε από την προηγούμενη γενιά και τα ίδια χαρακτηριστικά όσων αφορά την χωρητικότητα και την συνδεσιμότητα.  Όσων αφορά την τιμή του θα ξεκινάει από 329$ για την φθηνότερη του έκδοση των 32GB με Wi-Fi, ενώ το πιο ακριβό μοντέλο των 128GB θα κοστίζει 429$ και 559$ για την πιο ακριβή έκδοση με υποστήριξη LTE. Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει ήδη και θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για τα iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max