O Greg Joswiak δήλωσε πως η Apple θα επαναφέρει το Touch ID στις συσκευές της

O Greg Joswiak δήλωσε πως η Apple θα επαναφέρει το  Touch ID στις συσκευές της
ired.gr

Η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό του Touch ID το 2013, μαζί με την κυκλοφορία του iPhone 5s. Παρόλο που εταιρεία επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Face ID στις νέες της συσκευές, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να το αποχωριστεί στο κοντινό μέλλον. Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του ο Greg Joswiak μίλησε σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και δήλωσε πως η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θα παραμείνει για αρκετό καιρο ακόμα στις συσκευές της εταιρείας, συγκεκριμένα είπε “Βεβαίως, θα συνεχίσουμε να βάζουμε το Face ID στις περισσότερες συσκευές, αλλά και το Touch ID θα συνεχίσει να έχει κάποιο ρόλο », στην συνέχεια πρόσθεσε,  "Είναι μια εξαιρετική τεχνολογία και ειδικά τα iPad δεν βλέπουμε να την αποχωρίζονται σύντομα.” 

Διαβάστε επίσης:  Συσκευή εντοπισμού το νέο αξεσουάρ της Apple

H Apple αφαίρεσε το Touch ID από τα τελευταία iPad Pro έτσι ώστε να αποκτήσει πιο λεπτά πλαίσια γύρω από την οθόνη, ενώ αντιθέτως τα τελευταία iPad Air και iPod Touch εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

Αρκετοί είναι οι θαυμαστές της Apple που επιθυμούν το Touch ID ξανά πίσω στα iPhone. Πατέντες της Apple δείχνουν ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο του να προσθέσει αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένου στην οθόνη. Προσωρινά πάντως η εταιρεία αποφάσισε πως το Face ID είναι καλύτερη λύση. Παρόλο που το Face ID είναι δυσκολότερο να προσπελαστεί απο το Touch ID, μερικοί χρήστες του iPhone δεν συμφωνούν με το notch που βρίσκεται στην οθόνη της συσκευής, ενώ οι κατασκευαστές Android συσκευών αποφεύγουν την προσθήκη του notch και επιλέγουν τις αναδυόμενες κάμερες. Ο Joswiak επίσης είπε πως ελπίζει η Apple να μην ακολουθήσει τέτοιο είδους βήματα στο μέλλον. 

Διαβάστε επίσης: Θήκες του iPhone 11 υποδηλώνουν ότι πιθανόν να υποστηρίζει Apple Pencil