H Samsung ανακοίνωσε την ημερομηνία επανακυκλοφορίας του Galaxy Fold

H Samsung ανακοίνωσε την ημερομηνία επανακυκλοφορίας του Galaxy Fold
ired.gr

H Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Galaxy Fold στην Νότια Κορέα την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, πάνω από 5 μήνες μετά την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία και λίγες μέρες πριν το ετήσιο event της Apple. 

Το Galaxy Fold θα είναι επίσης διαθέσιμο σε Γαλλία, Γερμανία και Σιγκαπούρη στις 18 Σεπτεμβρίου. Η Samsung δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ακριβή ημερομηνία για το Ηνωμένο Βασίλειο ή για τις Ηνωμένες Πολιτείες όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει και εκεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Αρχικά η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε μία μόνο εκδοχή, προσφέροντας 512GB αποθηκευτικό χώρο, υποστήριξη δικτύου 5G και μία πολυτελή θήκη Montblanc στο κουτί. 

Διαβάστε επίσης: Android 10: Τα καλύτερα χαρακτηριστικά, νέες λειτουργίες και ημερομηνία κυκλοφορίας

Ενώ το Galaxy Fold θα έπρεπε να έχει ήδη κυκλοφορήσει από τον Απρίλιο, καθυστέρησε, αφού υπήρξαν πολλές αναφορές απο reviewers για σπάσιμο στην συσκευή έπειτα από λίγες μόνο μέρες χρήσης. Πολλοί reviewers, αντιμετώπισαν προβλήματα ενώ δοκίμαζαν την συσκευή συμπεριλαμβανομένων τυχαίων σημαδιών και τρέμουλου στην επιφάνεια της οθόνης. Σε πολλές περιπτώσεις τα προβλήματα ήταν αρκετά ώστε να καταστήσουν την συσκευή των 1.980$ άχρηστη. 

Μία ανεξάρτητη έρευνα αποκάλυψε ότι η συσκευή υστερούσε απο την απαραίτητη προστασία που θα έπρεπε να έχει μεταξύ της οθόνης και των πλαισίων. Η Samsung ανέκλεισε όλες τις ελαττωματικές μονάδες που είχαν διανεμηθεί στους reviewers και αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία της συσκευής έως ότου ανασχεδιαστεί ώστε να λυθούν οτιδήποτε προβλήματα είχε η οθόνη. Η εταιρεία δήλωσε ότι η συσκευή θα επανακυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο αλλά δεν όρισε συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Διαβάστε επίσης: Επίσημα τα αποκαλυπτήρια του Xiaomi Redmi Note 8 Pro με κάμερα 64MP

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η εταιρία ήδη δουλεύει πάνω στο επόμενο αναδιπλώμενο smartphone που σχεδιάζει για να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, ακούγεται ότι μοιάζει σε τηλέφωνο που ανοιγοκλείνει με καπάκι και έχει αναδιπλώμενη οθόνη 6.7 ιντσών.

Η κυκλοφορία του συμπίπτει σε πολύ κοντινές ημερομηνίες με το event της Apple το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιαστούν τρία νέα iPhones, δύο μοντέλα OLED με οθόνες 5,8 και 6,5 ιντσών και ένα μοντέλο LCD 6,1 ιντσών. H Apple επίσης ακούγεται ότι εξερευνα την τεχνολογία αναδιπλώμενης οθόνης, αλλά τίποτα δεν δείχνει να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κάτι παρόμοιο στο κοντινό μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Τι περιμένουμε από το event της Apple τον Σεπτέμβριο!