Κώδικας του iOS 13 υποδηλώνει την ύπαρξη γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας

Κώδικας του iOS 13 υποδηλώνει την ύπαρξη γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας
ired.gr

Η μακρόχρονη φήμη του AR Headset της Apple είναι πλέον πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με κώδικα που ανακαλύφθηκε στο iOS 13, περιλαμβάνεται ένα αρχείο κώδικα που ονομάζεται “STARTester” και αφορά την είσοδο και την έξοδο από την λειτουργία ενός headset mode, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών “worn” και “held”, δηλαδή φορεμένα και κρατημένα. Υπάρχει επίσης ένα αρχείο κειμένου που περιγράφει ένα σύστημα που ονομάζεται “StarBoard” για στερεοφωνικές εφαρμογές AR.

Διαβάστε επίσης: Σε εντατικούς ρυθμούς δουλεύει η Apple για την δημιουργία των AR Glasses!

Αρκετές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του αξιόπιστου αναλυτή της Apple, Μing-Chi Kuo, ανέφεραν ότι η Apple θα μπορούσε να ξεκινήσει την κυκλοφορία των γυαλιών AR ήδη από το 2020. Είναι πολλά ακόμα τα σημάδια που δείχνουν ότι η φήμη αυτή ισχύει, τον Νοέμβριο του 2017 δημοσιογράφος της Bloomberg, Gurman, ανέφερε ότι τα γυαλιά θα τρέχουν ένα προσαρμοσμένο λογισμικό του iOS το οποίο θα ονομάζεται “rOS” reality operating system. H Apple νωρίτερα τον Απρίλιο έκανε το Mac Pro συμβατό με οθόνες επαυξημένης πραγματικότητας, γυαλιά, χειριστήρια, headsets και γυαλιά 3D. 

Πριν λίγο καιρό η Apple ξεκίνησε τις συνεδρίες επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ ταυτόχρονα οι αναβαθμίσεις του iOS εξακολουθούν να επεκτείνουν και να βελτιώνουν το ARKit framework των AR εφαρμογών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook ανέφερε στο παρελθόν ότι η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, είναι εξαιρετικά σημαντική για την Apple. Από ότι φαίνεται είναι πολλά τα σχέδια της εταιρείας που βασίζονται πάνω σε αυτή την τεχνολογία και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πραγματοποιήση τους!

Διαβάστε επίσης: H Apple θα προσφέρει συνεδρίες επαυξημένης πραγματικότητας